Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kveta007 určitě navštivte i alergologa, náš malej to měl stejně, po hexe se mu rozjel AE a v půlroce na alergologii (kterou jsem si vydupala, protože já sama jsem atopik a alergik) mu zjistili alergii na bílkovinu kravského mléka, na vejce a X dalších věcí ☹ každopádně pokud je nezhojené TBC, tak bych veškerá další očkování odložila 😉
@ucitelka70 kamka neprisla..tak som vymenila nite,idu vsetky spravnym smerom,a aj kade maju ist.ihly za stretchove..zacala som sit,roztrhla sa mi nit a tak putoval do kuta.aspon si dosijem bundu
@medunka21 na 100 % nemáš dobre niť 3.alebo 4., ešte raz skús, najprv navleč 4., potom 3.
ahoj holky, máte někdo prosím zkušenost, z čeho by šla uplést velmi příjemná měkká šála? koupila jsem přízi Wendy, 85% akryl a 15% vlna, ale po upletení několika řad je to už troch jiné, než na přiložení celé příze ke tváři. Šála trochu kouše, žádná jemná příze to není. Nerozumím tomu (jsme úplná začátečník) a nechala jsem si poradit v galanterce 😒 ....kdyby jste některá měla tip na opravdu jemňoučkou přízi, tak předem moc díky. (pletu šálu manželovi)
@petkasv @komisakpd já ne, já dávala do tunýlku, ale láká mě to taky, tohle zkusit…
@kveta007 já myslím, že kvůli tomu nezahojenému TBC by to neměli chtít nějak hrotit. No a kdyžtak to uhraj na rýmu, nachlazení…my jsme takto odkládali druhou dávku půl roku a to jsem ani nechtěla, ale byla furt nemocná. Nakonec jsem byla ráda, že jsme to zvládli 11 měsíců po první dávce.
@ucitelka70 na dnes to vzdavam
@michamicha A nevybavíš si, za jak dlouho po té hexe se tvému synkovi ten AE rozjel? Malý měl aplikovanou čtvrtou vakcínu hexy na začátku listopadu, ale ten ekzém se mu teď zhoršil až teď někdy kolem Vánoc a od té doby se to zhoršuje. Počkám, co udělá pleť po tom krému Lipobase a pokuď se to nezlepší, tak budu asi taky trvat na tom alergologovi, protože se taky obávám té alergii na kravské mléko... Ale je to o to divnější, že s manželem žádné alergie nemáme a syn je prostě takhle citlivější, zatímco švagrová je alergik a astmatik a její synek je jak reklama na zdravé dítě.
Děkuji všem, za info ohledně toho očkování spalniček. Chtěla jsem to sama odložit, ale náš dr. má vždycky milión argumentů, že je vše v pohodě, tak prostě budu důrazná, že prozatím očkovat nebudeme.
@briuska My máme rádi Merino od Vlnap (50% merino a 50% akryl)...Myslím, že i holky ti ji odsouhlasí 🙂 Mají super barvičky, je tak akorát tlustá a je příjemná na nošení, dávám i prckům...
@kveta007 Taky jsme odkládali Priorix na 2 roky. Teď u současné doktorky jsme podepisovali papír, že odmítáme očkování s poznámkou, že naočkujem ve 2r. Doktorka nic nenamítala. Není důvod očkovat takhle brzy... Jenom atopický exém důvod k neočkování není, jen silná alergie na vajíčka. Stačí říct, že teď očkovat nechceš.
D. měl taky atopická exém, celkově je citlivější, taky jsem si vydupala alergologii, ale nic se neprokázalo, žádné větší testy mu stejně nedělali. Nám pomohlo upravit jídelníček (úplně hypoalergenní dieta 3 týdny a pak jsme postupně zařazovali potraviny po 5 dnech a zkoušeli). Protože jsem tehdá kojila, drželi jsme oba. A k tomu mazat Atoderm od Biodermy, ten nám sedí, i mně 😵 🙂 Podle doktorů jsem byla blázen, ani dětská, ani alergoložka to považovaly za zbytečné, když nebyl celý olezlý, ale měl "jen" několik ložisek... 😒 Ale já si za tím postupem stojím, zlepšila jsem i svůj exém, dozvěděla jsem se hodně o potravinách (třeba jsem diametrálně změnila názor na mlíko) a o tom principu jak postupovat a jak posuzovat co je hypoalergenní...
@jitu22 Já jsem měla na nosící bundě vzadu "padací most" a taky mi to bylo nepříjemné na nošení (když to bylo zaplé), takže já hlasuju pro vsadku i dozadu...
To mi něco připomíná - prodala jsem svou Angel Wings mikču, že si ušiju svou, to byl ještě Davídek docela malý... Pak jsem nenosila, to já v těhu nemůžu, tak jsem si to nastříhala během těhu a doteď! už druhou zimu to nemám! 🤐 Ale na můj muf na kočárek to nemá, ten šiju už čtvrtou zimu a při tomhle dítěti to teda nestihnu... 😀
@kveta007 podezření na AE měl od 6týdnů, ale fakt ošklivý to začal mít po první hexe a to už jsem i přikrmovala UM, protože odmítal prso a já s odsávačkou (ruční i elektrickou), ale i ručním odstříkáváním nezvládala udržet laktaci ☹ a od 3m byl plně na UM, dávali jsme HA, ale on už tu alergii musel mít od začátku ☹ v půl roce jsme přešli na plně štěpený Nestlé Althéra a když mu vadilo i toto (byla v něm laktóza), tak jsme přešli na Neocate...
a ty dáváš UM i to kozí? kdyžtak zkus místo něj rýžové, od roka se může dávat to s calciem (kupuju v DMku), kdyžtak ho vyzkoušej na 14 dní a zároveň vynech i ostatní mléčné výrobky (i ty výrobky a i pečivo, ve kterých je skrytá BKM) a uvidíš jestli se mu ten ekzém zlepší, mělo by se to zlepšit, mám to vyzkoušený 😉 jo a vynechala bych i to kozí, protože pokud je to skutečně alergie na BKM, tak může vadit i jiné savčí mléko ☹ když uvidíš zlepšení po vysazení BKM, tak bych to dál řešila s alergologem, protože on pak rozhoduje o tom co se kdy bude očkovat 😉 my priorix odkládáme už rok a budem i dál, vzhledem k té alergii na vaječnou bílkovinu 😎
@maly_prcek Mohla bys mi třeba víc říct o tvém názoru na mlíko? Člověk už opravdu neví, co si přebrat - na jednu stranu se tvrdí, že dítě do 1,5 roku by mělo být 3 mléčné dávky, na druhou stranu se mluví o tom, že mlíko tělo zahleňuje a pak si z toho má člověk něco přebrat. Já alergeny z jídelníčku vyházela skoro všechny - myslím, že u nás je rychlejší na vyjmenování, co synovi vařím,než nevařím. No a vlastně ten alergen je tam teď jediný a to to mléko. Teda doufám, že nemá alergii na mrkev, hrášek, kukuřici, okurku, květák a brokolici, protože to je u nás vlastně jediný zdroj vitamínů.
@kveta007 včera jsem četla u někoho ve fotoblogu psala tuším katyxq o tom jak její tělo začalo reagovat když vyřadila z jídelníčku BKM a docela zajímavý postřehy 😉 zkusim to najít 😉
@michamicha Já do V. roku a čtvrt vlastně pokrývala mléčné dávky kojením, večerní kaše jsem dělala obilné do vody. Od té doby do teď už kojím jen před spaním, tj. 1x denně a bylo nám doporučeno právě začít dávat mléčné kaše, ale z toho HA mléka, ale jinak na chleba dostával žervé, apod. z kravského mléka. No a přibližně v tomto období se mu teď, alespoň podle mě, ten ekzém zhoršil. Proto teď jedeme asi týden a půl na tom kozím mléce (jogurtech, tvarohu,...), které nám dr. řekl, ať zkusíme, že může sedět líp. Zatím to kozí mlíko ještě tak 2 dny nechám, uvidím, jestli zabere ten krém z kožního a pokuď to bude stejné, tak i to kozí mlíko budu muset škrtnout a šup na tu alergologii, protože ten ekzém má jen a pouze v obličeji a už má ty tváře jak struhadlo.
@kveta007 Vojta to měl vždycky nejhorší na obličeji, teď po té páteční šílenosti má zase příšernou bradu, jak struhadlo, ale když mu bylo asi 5m, tak měl tváře i bradu rozedřené do krve, mokvalo mu to, no hrůza a do toho mu rostly první zoubky, takže zhoršení i kvůli tomu... bych ti sem dala fotku, ale nechci tu plevelit a pohoršovat ostatní 😅
@kveta007 tak tady to je, ta pozitiva při vysazení BKM z jídelníčku 🙂 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/sirael4/?pos...
Jedna otazocka pre majitelky overloku, je dobre mat automaticke nastavenie napatia niti??? Dakujem
@janula18 koupit můžeš tady http://mamadora-originalni-cesky-uplet.blogspot...
@ucitelka70 tak k tomu jsem nedošla🙂) ale mrknu na to..vybrala jsem si zatim snidanove cerealie a domaci lizatka (super vec protoze ti nasi dva sladkomilove se muzou po lizatkach utlouct a ja jim nechci davat kupovane)🙂)

@medunka21 neprišli ste na to?