icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

janula18
13. feb 2013

@sinala nejde mi to teraz otvoriť, ale to je česká stránka, posielajú aj na slovensko?

kalman
13. feb 2013

môja včerajšie výroba , nieje fotené namne ,lebo mi je malá ☹

petkasv
13. feb 2013
mitape
13. feb 2013
mitape
13. feb 2013

@janula18 posielajú ;) ale dobré by bolo keby ste sa dohodli viaceré aby si mala lacnejšie poštovné

lucijan
13. feb 2013

@kveta007 na MMR vakcínu není žádná horní hranice, jen spodní, že se může očkovat od 15ti měsíců. Takže si ho můžeš posunout jak chceš - naše děti ji nemají ani jedno, Vítkovi bude 5roků. Hexu jsme dávali až po roce, kdy imunita už trochu začíná fungovat. Ze zdravotních důvodů - což atopickej ekzém je, se dá odložit cokoliv, jen se nesmíš nechat doktorkou ukecat, stát si za svým. Ne odmítnout, ale odložit🙂 Pokud dítě není 100procentně zdravý, do očkování bych nikdy nešla, i pro zdravý je to zásah jak blázen

kveta007
13. feb 2013

@lucijan Dneska jsem volala k dr. právě na odklad toho očkování a sestřička chytrá jak rádio, že se tam určitě máme dostavit a dr. zhodnotí, v jakém stavu ta reakce po TBC je, apod. Takže jsem volala manželovi, že tam budeme muset jít oba, aby mě ještě jak dr., tak sestra ve slabém okamžiku nějak nepřekecali a nenaočkovali mi malýho. Jak říkáš, chci jen odklad, ne odmítnout.

Ještě jednou děkuji všem za názory, moc mi to pomohlo. Teda ne moc psychicky, protože jsem teď znovu víc četla o tom AE a máme příznaky učebnicové, ale teď jen zjistit, z čeho... Protože jestli to je ta alergie na mlíko, tak to už opravdu nevím co budu vařit a čím ho krmit na svačiny. Taky jsem si vzpomněla na kamarádku, jejíž holčička má alergii na jablka. Takže ono opravdu to hledání alergenů je docela náročný.

komisakpd
13. feb 2013

baby nestiham nic..po chorobach mame najnovsie kiahne..zatial iba syn..ale uz mi doma rastu rohy ze ani sit nestiham..tak aspon nieco som som stihla pre kiahnami

nakrcniky pre kamosky
a softky pre mojho synatora...1x s nejakou ako takou aplikaciou...len na tie palikacie mi pride ze by mala ist nejaka hrubsia nict..bolo by to krajsie...poradte...a apropo neexistuje reflexna nit??

aerin
13. feb 2013

ahoj, nevim jestli znate, ted to na me vykouklo na FB
http://www.fler.cz/strihy-otylka
jsou tam i historicky kostymy atd.

denimaty
13. feb 2013

@aerin Tak odtud jsem jednou měla střih pro syna na kalhoty dělaný na míru a já jsem tedy spokojená nebyla. Syn v nich plave.

sinala
13. feb 2013

@kveta007 ta jabka to je u nás první dcera a syn čerstvá jablka nemůžou. Dcera už může, ale asi do 2-3 let se po jabku a veškerém ovoci obsypala ( zdrsněla ji kůže)

sufik1
13. feb 2013

s ekzémy je problém, já do dneška nepřišla na to, po čem se osypávám z jídla. Vypozorovala jsem třeba čistící prostředky a tak, ale s jídlem teda fakt nevím. Třeba ananas jednou se osypu, jednou ne, to samé čerstvá rajčata... A po čem se osypu druhý den, to už vůbec netuším.
A to ten ekzém mám od miminka a některé roky o něm nevím, minulé těhu taky ne a teď se drbu jak vzteklá a obličej olysalý... Chtělo by to křišťálovou kouli...

ucitelka70
13. feb 2013

@komisakpd macherka si už v soft nohaviciach..... ide ti to, super, aplikácie, nášivky.....

raskonka
13. feb 2013

@kveta007 Určitě nenechávej očkovat! I kdyby byla zhojená jizva po TBC (mimochodem - proč vlastně máte očkované TBC, vždyť už je zrušené, ne?) a i kdyby byl AE mírný, tak za dítě jsi zodpovědná Ty, a ne doktor. Nás také sestra intenzivně uháněla od 15-ti měsíců, pak se mezi řečí prořekla, že už to chce mít odškrnuté v tabulce, no to je důvod 😠 Nejlepší je samozřejmě se s doktorem domluvit, možná po Tobě bude chtít podepsat - tak si napiš Oznámení o odložení očkování - ze zdravotních důvodů... Pokud nebude přístupný domluvě, tak bych uvažovala o změně doktora.
On je pak problém, že doktoři nechtějí napsat školku, tak já jsem ve 2,5 letech dcery vyměkla a nechala naočkovat...

raskonka
13. feb 2013

@lucijan a jak to máš u Vítka se školkou, to máte tak přístupného doktora, že očkování neřešil?

komisakpd
13. feb 2013

@ucitelka70 hej myslim ze je cas posunut sa dalej..ale nohavice som vyskusane uz rozne..:D

ucitelka70
13. feb 2013

baby, dnes mi prišli krásne tri balíčky - nite a galantérka od sinaly, krásne úplety od Ally, od monikyjan hlavne športový bambusový úplet..... došiel mi aj darček na aprílové narodeniny..... rezacie kolečko s podložkou 🙂 ej, či som rada.... a prišla som na to, že smaragdový úplet z minulej objednávky od Elišky báječne ladí k mývalovi.... 😀

komisakpd
13. feb 2013

@ucitelka70 ten bambusovy uplet mam objednany aj ja

lucijan
13. feb 2013

@raskonka my jsme si našli speciálně doktorku, která to fakt neřeší, je tím vyhlášená, a jako jedna z mála neměla nic proti porodu doma a vzala nám obě holčičky k sobě do péče hned od narození. Jo, a Vítek chodí jenom do lesní školky, tam je to v pohodě. A v normální školce, kam půjde od příštího roku, ani na přihlášce nic o očku není

Ono pokud to chceš jenom posunout, a ne odmítnout, tak tě ani doktor nemůže nahlásit na hygienu.. Ale často to jsou nervy. A nebát se jich!!! I ta naše doktorka měla dřív sestru, co nás lámala na tu MMR vakcinu pokaždý, co jsme tam přišli - ale už u ní nepracuje 🙂

@kveta007 @sufik1 s tím jídlem je to přesně tak, já už zkoušela: bez mlíka, bez lepku, bez živočišných bílkovin, dělenou stravu, bez cukru - a někdy je to lepší a někdy horší, jídlo se mi nepovedlo vysledovat. Nervy a nemoc a vyčerpání jednoznačně zhoršujou, pokaždý

quaxi
13. feb 2013

baby, neporadite mi? stale mi trha hornu nit... skusala som uz vsetko mozne, pnutie hornej nite, vymena ihly, vymena nite, ina latka, komplet som rozobrala a vycistila stroj, nic... usije 5cm a nit sa roztrhne 😠 co s tym???

zojec
13. feb 2013

@quaxi do servisu... mne tak nasli zlomenu ihlu v mechanike :(

mahafi
13. feb 2013

@briuska teď mám oblíbený merino od drops, je náherně měkkounký 🙂. Jsem z něj nadšená.., madlíkovi jsem z toho udělala 2 čepky a teď mám objednaný pro manžela na čepici 🙂.

quaxi
13. feb 2013

@zojec uf tak to si ma nepotesila... dnes som chcela dokoncit nositko a posledne 3 svy nedam 😅

lenavos
13. feb 2013

Koukám, s tím neočkováním maj všude problém hlavně sestry 😝

lenavos
13. feb 2013

Holky, jakýže to overlock má většina z vás - Brother 3034?

kveta007
13. feb 2013

@raskonka TBC není povinné, ale v Evropě, kde se očkování zrušilo před několika lety, tak už začínají mít znovu výskyt tubery. Brácha žije v Německu, kde je hodně přistěhovalců a říká, že tam s tím začínají mít taky docela problém. A vzhledem k tomu, že člověk jezdí na dovolenou po různých koncích světa a zároveň přijde do styku s různými lidmi, tak jsme s manželem byli pro očkování TBC. To jsme ale netušili, že na rozdíl od jiných očkování, které dosud malý měl, tak bude mít takovéhle problémy.

jam3
13. feb 2013

@kveta007
Starší syn měl též AE po mléku a cokolade. Naštěstí mu nevadila soja, takže máme sójové dezerty,ryzove a obilne mléko a taky z dm nastepene kravske mléko. Postupně z toho vyrůstá.

Ad očkování
U staršího mě všichni prudili, jak je důležité očkovat všechno a jak jsem nezodpovědná, když nechci do dvouměsíčního miminka cpát kdovíco atd. A u mladšího, kvůli nemoci neockovaneho, to nikdo naprosto neřeší, vždy důležitě pokyvaji hlavou, kouknou na diagnózu a řeknou, že to nevadí.

keziah
13. feb 2013

@quaxi tak rucne 😀 😀

michamicha
13. feb 2013

@sufik1 já během posledních asi 5 měsíců vypozorovala a vyzkoušela na sobě, že reaguju na sóju ☹ a stačí aby tam byl jen sójový lecitin, o kterym mi Vojtovo alergoložka tvrdila, že ten by vadit neměl a okamžitě se osypu, červený fleky všude možně po těle ☹ no a Vojta má teď nejhorší (a nejrychlejší) reakci (při které začíná kolabovat) právě u sóji 😔 u BKM nebo vajec u něj nastupuje reakce v rozmezí 10-35 minut po požití, a u sóji okamžitě 😔 😝