icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

luba41
22. aug 2011

Ahojte. Potrebovala by som poradiť od vás skúsenejších. Asi som na to išla od konca a totiž: kúpila som si bambusový flís stredný český na vkladacie plienky do plienok. A teraz, ked naň pozerám, vôbec neviem, či sa dajú z neho ušiť. Používam kapsové plienky, aj PUL nohavičky a do nich vkladačky. A keby sa dal teda použiť na tie vkladačky, z kolko vrstiev treba šiť, aký rozmer by mali mať a či sa dá látka prešiť normálnou ihlou alebo treba nejakú špeci. Ďakujem.

katka82
22. aug 2011

@luba41 ahoj určitě ho můžeš použít na vkládačky 😉 myslím že tak 3-4 vrstvy by mohly stačit 🙂 já dělala vkládačky buď 30x10cm nebo "nudle" 60x10cm 😉 a jehlu klidně normál a nebo tu strečovou 🙂
@ivuska.h chtěla jsem se zeptat zda by šlo abys mi objednávku z Mylly sečetla ještě před uzávěrkou 😉2.9. mam první TP tak že bych to ráda(pokud to půjde) zaplatila co nejdřív páč nevím kdy se pak zas dostanu na net 😕 😉 tak abych pak nezdržovala s platbou 😉 díky

daisyr
22. aug 2011

@medvi11 díky, jednu overlockovou patku na stroji mám a k tomu i steh, jehlu pořídím, tak uvidím, jak to půjde, ale i tak se toho trochu bojím 😉

@crawler koukám, že jsem na tom podobně jako ty, také potřebuji nějaké kalhoty pro prcka, něco pohodlného, tak musím popřemýšlet, pak prosím písni, jaký je ten ottobre, co sis objednala, díky

crawler
22. aug 2011

@daisyr kluci jsou i podobně staří 🙂 já listovala na netu v kupa číslech toho Ottoberu, v mnoha byli pěkný gatě nebo polotepláky...nevěděla jsem, který číslo zvolit a nakonec jsem objednala už z roku 2005...zítra max.pozítří mi má přijít, tak dám vědět dojmy 🙂ale beztak budu nadšená 😉

crawler
22. aug 2011

tak vám chci ukázat svou prvotinu - jsou to PULky s křidélkama - mají šílených nedostatků a ještě k tomu jsem debil nacvakala špatnou barvu patentků - měla jsem nachystaný černý, ale nějak jsem se přehmátla a všimla si toho v půlce cvakání 😠 ... 🙄 jsou šity na staré veritasce - no to bylo seznamování 😅 😝 ...už se těším na další pokusy a zlepšování 🙂

katka82
22. aug 2011

@crawler jůůů ty jsou kráásný 😵 kde jsi koupila tu lemovací gumku?ta je super 😉 🙂 jinak nebuj pokud mají nějaké nedostatky časem je vypiluješ 😉

duzame
22. aug 2011

@crawler Moc pěkné!!! Vůbec bych neřekla, že jsou to "prvňáčci"🙂. Jsi moc šikovná 🙂 .

ivuska.h
22. aug 2011

@katka82 No teoreticky můžu, ale je možné, že ti pak budu muset něco vracet, kdyby něco neměli nebo neposlali atd.

katka82
22. aug 2011

@ivuska.h to by nevadilo 😉 já jen abys pak nečekala bůhví jak dlouho na moji platbu 😉 jinak by mi bylo šulák kdy by to přišlo 😉

monikajan
autor
22. aug 2011

SOFTSHELL
caka v podkrovi nastrihany a naskladany na uhladnych kopkach. Mate IP, tak mi napiste, nech to tu nemusim prekracovat a poslem Vam to 😉 .

@luba41 cesky flis je urcite veeelmi vhodny na vkladacky. Rozmer si mozes urcit aj tak, ze odmerias nejaku vkladacku, co Ti dobre sedi do plienky. Ja som mala rada 2-vrstve cca 34x30 cm - skladala som napoly, cize som mala 4 vrstvy. Na den to staci, na noc este pridat. Radsej usi vacsi rozmer z menej vrstiev a poskladaj - kvoli schnutiu. Nit polyesterova - kup najlepsiu, co maju v galanterke, ihlu strecovu.

luba41
23. aug 2011

@monikajan ďakujem, tak uvidím teda, čo pošijem 🙂

animal
23. aug 2011

SOFTSHELL ČR - opět další reklamace tyrkysového softu u čiperky - chybělo 3,3 metru což je hodně. Kladně vyřízeno (naštěstí), ale ještě mi zvývá přeměřit zelený a šedý soft a pak dám čiperce vědět definitivně co chybí a nechybí. Ten tyrkys mi dopošlou.

crawler
23. aug 2011

@katka82
@duzame
jé holky děkuju 😀 ...no dalo mi to zabrat, protože jsem za šicím stolem seděla dá se říct poprvé. mamka má starou veritasku a já se s ní nějak nemohla skamarádit - pořád se mi vycukávala nit, muchlovalo se mi to, z každé strany byl šev jiný, tak jsem pořád čučela do návodu...:-/ nakonec to nevypadá vůbec zle ALE malýmu jsou dost na knop 😀 Já jsem ten střih kreslila od ruky a říkala jsem si, že to musí být, ale udělala jsem kratší uši, takže bych řekla, že je to na dítě do 10kg 😝 no poučení pro příště 😀 ale vypadal v nich bombarďácky - hned se do nich ale podělal, takže je měl na sobě 30minut 🙂trochu přibere a můžu je vyřadit 😀

jo a ta lemovací gumka je z Kanady - vzala jsem si jen na zkoušku 2 yardy čili na 1 plenu, ale kdybys chtěla, tak příště vezmu víc a pošlu Ti 😉 pracovalo se s ní skvěle narozdíl od bílé, kterou jsem si koupila v galanterce u nás - stála dost a zdaleka to není ono :-/

crawler
23. aug 2011

@animal šmankote je to možný, že s tím máte takových komplikací? 😖 není to levná záležitost a oni místo toho, aby odvedli pořádnou práci, tak to takhle komplikujou i tobě...:-/ příště si vyžádejte slevu 😉

animal
23. aug 2011

@crawler no paní mi hlavně musí důvěřovat, že jsem opravdu naměřila méně metrů, takže se taky trochu cukají, ale aby si nepokazili jméno, tak pošlou

daisyr
23. aug 2011

@crawler Svrchňáky krásný! Také jsem už nějaké našila, celkem asi čtvery, první obří, druhé tehdy akorát a teď už jsou zase malé 🙂, další něco mezi, stále pokus omyl 🙂 Ale jsou fajn a zatím nám neprotékají ani nevlhnou, jako občas IV.

@animal To mě mrzí, takové starosti s tím a je pravda s tím, že ti musí věřit, ale jak toto jinak prokázat... to by si to člověk musel převzít přímo u nich, což není vždy možné.... Penízky jsem už včera poslala.

katka82
23. aug 2011

@crawler no jsou fakt bombový 😵 až budš zas objednávat tu gumu tak se ráda přidám 😉 🙂 díky
@animal no taky koukám kolik je s tím starostí 😕 je fakt že jo to hodně o důveře 😉 mě jednou poslali z Flex-texu místo 2m jen jeden a to jsem zrovna potřebovala mít to vcelku,ale v pohodě mi to vyměnili 🙂
jinak taky přidávám poslední počin 😉 mikča pro Honzíka a ač to na těch fotkám moc nevypadá tak z ní měl radost 😀

animal
23. aug 2011

@daisyr to nepomůže to osobně převzít, když předíráš role o třeba 37 metrech celkem jsme od obou firem brali asi 254 metrů 😀

crawler
23. aug 2011

@katka82 mikča super 😵 - z jakého je matroše? jinak je sranda, jak fotky klamou barvy - která je reálnější? ta světle modrá asi, že? no sluší to chlapovi 😉

katka82
23. aug 2011

@crawler díky 🙂 je to normoš flees 😉 a barva no řekla bych že něco mezi 😉

ivuska.h
23. aug 2011

Viděly jste ten nový softshell na Balerině? -- http://www.balerina.cz/php_multilang/stahni.php... Mě se teda moc líbí, takový seriózní 🙂

terezita
23. aug 2011

@ivuska.h juu, ten je hezky! a hlavne ta fialova vypada i fialove 😉 ja videla tu fuchsii na vlastni oko a ta je na me uz moooc ruzova..

animal
23. aug 2011

@ivuska.h no to je ten s tím úpletem místo flízu ne?

medvi11
23. aug 2011

@ivuska.h ten je krásnej...to bude zase hromadka? 🙂

animal
23. aug 2011

@medvi11 no jestli jste bohatí, tak klidně něco objednáme 🙂

ivuska.h
23. aug 2011

@animal Jojo... Zdá se mi ideální na dospělácké oblečení nebo pro starší děti... Což mi připomíná můj problém, že nemám žádné střihy na dospelácké bundy nebo kalhoty...

@terezita Že tě tu tak vidím 😀 Ottobre už snad brzo vrátím, celkem jsem si už obkreslila (a něco i ušila), co jsem potřebovala 😉

animal
23. aug 2011

@ivuska.h tak já klidně udělám objednávku tohoto softu, taky nemám dospělácké střihy, hlavní problém jsou spíše pánské.

crawler
23. aug 2011

@ivuska.h Ivo prosím Tě, zase prudím ohledně Mylly - jaká je cena manšestru? díky moc 😅

sufik1
23. aug 2011

Soft - já jsem si objednala ottobre dámské, tak doufám, že tam nějaká bunda bude, podle které si to spíchnu. A Chlapovi budu muset podle jeho nějaké staré, je kapánek mimo velikost, ale kdybyste náhodou některá měla střih na bundu pro malého obříka (pánská vel. 62) tak uvítám. A jestli v tom podzimním ottobre bude dámská bunda, ráda se podělím.

crawler
23. aug 2011

@sufik1 a on není pánský ottobre? to je škoda...mě teda dnes přišlo Ottobre Kids a je tam pro pány sportovní souprava - tričko, mikina s kapucí a sportovní kalhoty/tepláky...tak nevím, zda je to jen výjimka nebo třeba je v každém číslo pár modelů a stačilo by proklikat archiv a třeba by se něco našlo 😉