Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal Jako jestli holky chcou, klidně se to může poslat k nám (Brno Medlánky, možno vyzvednout u mojeho v práci na Cejlu) - nemůžu si pro tom nikam přijet, ale doma jsem furt, takže s předáváním není problém... 🙂
@ivuskah Mám tu nějaké tvoje tréningáče, co jsi mi kdysi půjčovala, tak kdyby ssh šel ke mně, máš to i s dovozem 😉 Bychom třeba spáchali konečně ten písek, jak jsi nás zvala 🙂
@crawler Jako z bavlny se líp šije než z bambusu, ale konkrétně Mylly látky neznám... Beru to podle šd látek. Záleží jestli chceš kam to budete nosit (jestli to chceš mít nějaké funkční aby to sálo pot nebo aby to bylo na prďácké do města...) Nad jakýma látkama přemýšlíš?
@crawler U Pulu napíšeš 1 čtverec, pokud toho chceš na 1 plínku, když napíšeš 1, je to 1m celé délky... Ivča psala, že ty čtverce bude brát, pokud se to nějak nasčítá nebo doplní do celých metrů,, že ještě uvidí, jak to bude vycházet...
A jaký patent chceš brát? Z Mylly? Já tam nějaké půlmetříky mám taky, tak se klidně můžem spojit (z klučičích tam mám sv. zelený, pak růžový a vínový) a holky ze slepičárny tam taky nějaké půlmetříky mají...
@maly_prcek já právě nemám žádnou zkušenost s bambusem, ale vzhledem k tomu, že je to pro takový citlivý pleti jako mám já i syn, tak bych ho chtěla zkusit 🙂 než do toho stříhnu, tak budu ještě dlouho trénovat na "obyč látkách" 😀 Napsala jsem si bamboo print a k tomu do kombinace jednobarevný pružný bambus,patent teda bavlněný (doufám, že to bude tak nějak pasovat, i když bambusový patent mají taky...) - ten patent potřebuji hnědý a modrý, vzala jsem od každého 0,5m a co mi zbyde, tak určo využiju...Z toho bambusu chci malýmu pohodlný kalhoty/tepláky -ne zrovna k doktorce a do města, ale taky ne jen tak na písek 🙂 v tom čísle Ottoberu, který jsem si objednala jsou pěkný střihy na "tepláky", takže to ušiju podle toho a k tomu nějakou halenu/mikinku (potí se dost i normálně natož když lítá a on lítá furt🙂, takže to bude i funkční🙂 ). Ty gatě k doktorce apod. udělám tak, jak jsi mi poradila - našiju pas k rifličkám a bude 🙂
Jé, tak to doufám, že to u toho PUlu nějak solidně vyjde🙂...
A kdy vlastně se to bude objednávat? a než to Iva nabalíčkuje atd atd...no doufám, že do konce října to bude u nás, abych něco spíchla pod stromeček 😀
@maly_prcek No to jste samozřejmě zváni i nadále, tak se pak domluvíme... Brněnský balík by mohl jít i ke mě, kdybych na to objednala od sebe svoz PPLka, mohlo by to vyjít i celkem výhodně (to bych řekla Animal dle váhy, kolik přesně by to bylo) a nemuselo by se to vláčet na poštu.
@crawler Uzávěrka je teď stanovená na posledního srpna, záznamů v tabulce je celkem dost, tak by to mohlo i zůstat bez prodloužení. Čili doufám, že tak do 14 dnů by to pak mělo být tady a do konce září rozposílané. Já to potřebuju v tom září mít doma, protože mám vyzkoušené, že poslední dva měsíce těhotenství se mi už blbě sedí za strojem a chci z toho ještě něco ušít na mimino a na děcka, tak abych stíhala, měla bych na to čas cca do konce října. To to mám ale hezky naplánované, co? 😀 😀
@ivuska.h naplánovaný to máš fakt pěkně, tak schválně, zda se to tak uskuteční 😀 Bylo by to supr, kdyby se to zvládlo takhle pěkně - aspoň všechny stihneme našít pod stromeček 😉 Budeš s tím teda ale mít práce 😖 mít to blíž, tak Ti přijedu pomoct - mě takovýhle akce totiž móc baví a hrozně mě baví balit balíčky a chodit s tím na poštu - jsem na tohle pošuk - já bych byla ve svým živlu 😀 bude toho pěkná halda 😵
@ivuska.h ahojky ty už jsi měla v ruce ten merino rib a interlock? Který je lepší na tričko?Aby to šlo lemovat tou lemovací patkou?Předem děkuji
@lillyzelvicka Ano, oba jsem měla v ruce. Na tričko je podle mě lepší ten interlock. Ale ten rib by šel interlockem lemovat taky.
@ivuska.h děkuju a ještě ten bambus ty ještěrky nevíš jaké to je na omak? Tričko s dlouhým rukávem na zimu?
Ahoj,
taky jsem se zaregistrovala i k vám 🙂
Barčo, Zuzko
Máte u mě softshell, bydlím na Žižkově, 3 minuty od metra Flora, můžeme se potkat tam, pokud to bude pro vás lepší. Zítra jsem doma celý den a pak jedu do čtvrtka pryč, v pátek už můžu.
Ivčo
Máš to skvěle vymyšlené, snad budou Finové i miminko spolupracovat. 😉 😎
@lillyzelvicka Ty ještěrky jsem v ruce neměla...
@medvi11 Náplet u krku by byl lepší z ribu nebo olemovat interlockem (z lícu prvně prošít lícama k sobě, zahnout dorubu a prošít 4mm dvoujehlou). S tím ribem to bude pružnější.
@ivuska.h no to je mi bohužel jasné, ale nevím, co budu dělat s půl metrem ribu, když potřebuju jedno triko a jedny legíny, popř.jen jedno triko 🙂 tož řeším, jak to co nejlíp "ošulit", ať to nestojí balík a nekupí se mi tu drahý materiál...no ještě popřemýšlím...i když bych mohla ušít i kuklu, no to zase bude objednávka, beee ☹
Děkuji za přivítání. Věřím, že se z toho šití a hlavně nakupování látek stane závislost 😀 Mě zatím drží při zemi manže, ale jak dlouho 😀 😀
Prosím, šijete někdo z úpletu i na klasickém stroji? Overlock nemám, tak si říkám, jestli by to nějak šlo nebo se na to mám vykašlat...
@ivuska.h můžeš prosím mrknout na kolik by vyšlo toto http://www.myllymuksut.com/trousers-merino-wool... Teď je to v akci. Díky.

@denisocka ty mas veronicu ako ja, ze? ja som tak vcera akurat jednu zlomila - pri niektorych stehoch musis mat nastavenu max. sirku stehu - napr. pri overlocku musis mat az 5ku inak ti to vylame ihly. kukni do navodu - aky steh mas nastaveny 😉