icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

diapozitiv01
15. feb 2013

@mitape
OL som nakoniec zobrala Babylock Imagine, drahy sa mi zdal ako hovadoo ale muzik ma ukecal a prispel mi a ujco mi dal dobru cenu 720€
CL od Janome 1000 CPX uz aj s patkou na gumu, zalamovacom a stolikom
uz sa tesim

kuna
15. feb 2013

@zojec tak to je super, ja tic tacum vzdycky u pokladny odolavam, tak ted mam dobry duvod si je kupovat 😀

kuna
15. feb 2013

@lenavos ja mam taky 9 "zakladnich", ale dneska bych to osekala vesla bych se do min, nektere mam zbytecne a siju s nima jen proto, abych je vysila

mam tyto barvy, sila jsem zatim hlavne pro male holcicky a par dospelackych veci pro kluky i holky

bila - pouzivam
cerna - pouzivam
tyrkysova - pouzivam
stredne zelena - pouzivam
tmave ruzova - pouzivam
prirodni - ta je super, koupila jsem si ji az pozdeji a lze s ni sit prakticky vsechny svetle latky a vypada to dobre
rezave hneda - uz bych nekoupila
cervena - obcas pouziju, ale cervenych veci moc nesiju, tak bych se bez ni obesla
svetlounce ruzova - uz bych nekoupila, je mozne ji nahradit bilou nebo prirodni

barcav
15. feb 2013

@caramilla dnes dorazil balíček 😵 děkuji 😵

loxa
15. feb 2013

Baby ja ich chcem použivať a neviem ako začať..mám dve deti, neviem čoho koľko, a ani v tých fórach sa neviem zorientovať každý radí iné...🙂 pomoooooooooooooooc..jeden spoľahlivý link

zuzimia
15. feb 2013

Ahojte baby, nikto nechcete cierne a kaki elasticke platno z hromadky od animal? Ja by som ho velmi chcela, ale do 10metrov to nedam....☹

komisakpd
15. feb 2013

baby ktore ste sili boxerky..nemate zvysky upletu..alebo jenodlicu ci so sa na to pouziva...ja nemam doma ziadny a chcela by som malemu usit...odkupim od vas...pls...

@papajka7

kveta007
15. feb 2013

@caramilla To TBC jsme nechali dát v 10. měsíci, ale může se to očkovat od půl roku. Akorát nám to už dělá 3/4 roku neplechu jak píše @petkasv. Pokuď se nám ten vpich po TBC konečně zahojí, tak bych právě ty zarděnky nechala naočkovat v druhém roce, tj. pro nás je to září, kdy ty nemoce právě tak neřádí. Hlavně uvidím, co ten ekzém, protože půl dne to vypadá, že se to lepší a pak na malýho kouknu a má tváře rudý, přitom koukal jen na TV a seděl a ani se neškrábal a žmoulal suchý rohlík... Tak nevím.

eldwen
15. feb 2013

koukám, že šití je dneska trošku OT 🙂, tak sem jdu dát včerejší stříhací a spíše háčkovací počin 🙂 Je to podložka z merino rouna prvotně hlavně do hacky, ale vlastně kamkoli. Lem je háčkovaný merinem ze zlaticko.cz.

ucitelka70
15. feb 2013

@eldwen parádny nápad

ucitelka70
15. feb 2013

@zuzimia ja som si pridala meter khaki.... a môj čierny flíz asi padne, nikto nechce

eldwen
15. feb 2013

@ucitelka70 moc dekuju 🙂
jinak ja se asi budumuset vzdat napadu usit manzelovi bile namornicke kalhoty - bile platno taky nikdo nehce ☹

sinala
15. feb 2013

@eldwen já si zas budu muset vzít všechno 🙂 🙂 🙂 u mých položek je min. splněno 🙂

eldwen
15. feb 2013

@sinala No co se dá dělat, že 😉

medunka21
15. feb 2013

@eldwen @ucitelka tak som sa pridala aj ja,na khaki sa mozete tesit

mooncaa
15. feb 2013

@medunka21 Super, taky jsem tam ještě jeden metr přidala.

sufik1
15. feb 2013

@caramilla tbc se chystáme očkovat teď, dva a čtvrt roku a máme po posledním priorixu. Jak jsem byla na plicním s těma svýma problémama, tak jsem se ptala (je to i kalmetizační centrum) a říkali co nejdřív po 2 roce, pak že už je problém. Jenže sestra byla chytrá jak rádio a hrozně protivná, tak bych jí to zas tak nevěřila. Říkala hlavně až nebudou chřipky a minimálně měsíc po posledním očkování. J. byl na očkování zač. ledna, tak teď někdy se budu objednávat ať to stihnu před miminama.

sufik1
15. feb 2013

taky něco šicího - pyžámková párty. Vyrostl ze všech overálků....

laeela
15. feb 2013

@eldwen to je luxúúús. 😵

a_lexa
15. feb 2013

@sufik1 nádherná kolekce pyžamek 😵

bulinka
15. feb 2013

já chtěla vyzkoušet ten Finerib, ale nasbíral se jen černý a ten bych nevyužila ☹. Tak snad příště

ucitelka70
15. feb 2013

@komisakpd skús tučniakov na boxerky, alebo bambusový športový úplet, ja som kombinovala dadka odstrižky s tučniakmi, to je dobrá kombinácia.... ale z aj bambusu jednolícu sú úžasné boxerky, aj jednolíc od animal.... začneš jedno a zistíš, že potrebuješ aj 6

ucitelka70
15. feb 2013

@bulinka finerib som brala minule, nie je taký elastický ako mtx.... ale na patenty je dobrý, dá sa gumička, aby pružilo

animal
15. feb 2013

@sufik1 jé to jsou hezké pýža, já jsem taky nějaké střihla, není čas ušít 🙂
odkud je ta poslední pejsková látka???

karchinka
15. feb 2013

ahoj holky, ještě nedávno jsem stíhala alespoň tiše dočítat, ale v poslední době už nezvládám ani to, občas přečtu nějakých pár řádků...jsme furt nemocní nebo se něco děje a řeším spoustu věcí... v lednu jsem za stroj skoro nesedla (jenom syslím látečky🙂, takže ani nemám moc co přidat, ale teď už jsem musela - dneska byl školkovský karneval, tak přidávám našeho papouška 🙂
jinak jste úžasné, když už nestíhám dočítat, tak se dívám alespoň na obrázky a nechápu!!! já se tu teď stydím cokoliv dát, jak tady máte dokonalé věci...
(omlouvám se za fotky, nějak se mi už nechce koumat, jak je otočit, ten karneval byl náročný nejen pro děti 🙂)

karchinka
15. feb 2013

@janette1972 já mám taky Bernette 610, ale koupenou z druhé ruky... je super, ale taky žádný jiný OL neznám, tak nemůžu porovnat... ale máš pravdu, že jede jak drak, jsem se s ní teda naučila nějaký ten oblouček, ale jsou to fofry 🙂 jsem myslela, že tak fofrujou všechny OL :D

sufik1
15. feb 2013

@animal pejsková látka od gabinky. Ale kvalita fakt mizerná. Měla jsem jen metr, mám na 1 plíně teď to pýžo a jsme ráda, že je pryč. Fakt hrozně žmolkuje, je to jeden z nejhorších úpletů, jaký jsem měla v ruce - tenký, řídký, i když vzor je pěkný.

@karchinka pták super, teda jsem váhala, jestli je to sova nebo kohout, ale to je tím, že teď někdo na miminu šil sovu, tak jsme to moc nezkoumala

komisakpd
15. feb 2013

@ucitelka70 ok tak bmb sportovy uplet mi pride buduci tyzden, ale chcela som nieco vzorovane...pre deti...a dadka odstrizky s tym nemam skusenost

petkasv
15. feb 2013

@karchinka ten je skvělej 🙂

sinala
15. feb 2013

@komisakpd já mám z dadky jedny kalhotky a jsem spokojená.