Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
na farbenmixe je vždy dobrá inšpirácia - http://www.farbenmix.de/de/tomboy-anleitung-2.html
@papajka7 a kedy ste nakupili tie odstizky aj ja chceeeeeeeeeeeemmmm...
a frote je tiez dobre??
to je toto??
http://www.dadka.cz/inshop/catalogue/products/p...
@komisakpd ale to je bavlna jako na povlečení, pak jsou prostřihy jersey a froté http://www.dadka.cz/akce-vyprodej/ostatni/jerse... jen nevím jak velké kusy teď posílají
@papajka7 presne tak, veľká spokojnosť, dokonca aj velúr - také príjemné farby, veľké prestrihy.... paráda.... len doporučovať môžem všetky materiály od nich....
@komisakpd froté používám hlavně na plínky, jako svrchní vrstvu, někdo šil i "HP pastelky", chchi zkusit vv plínky. A holky používaly i na pyžamka a tak. Prostě takové to prostěradlové pružné froté. Hezké barvy, spíš takové pastelové. Nežmolkuje. Jersey mám taky moc ráda, barvičky krásně pestré a dobře drží - neblednou a oblečení není hned vytahané. Jen se ta látka hrozně kroutí, takže šití je trochu pruda 🙂
Ta bavlna je asi hlavně na různé sáčky, povlaky na polštářky, kalhoty na doma a pod. Kusy přišly i celkem velké, ale vzroy pro mě nic moc. Takže to už objednávat nebudu.
@sinala Ty malé prostřihy bývají cca 50x50, sem tam jen 25x50. Velké prostřihy jsou hlavně pruhy 50x100-200, některé širší, třeba 70cm. To přišlo jak komu, někdo byl spokojený, někdo ne. Na dospělé to podle mě moc není a cena je celkem vysoká.
@jitu22
tak mi niektora poslite kilo 😀 😀 ja som nevedela ze je to take super..ved ja nesijem ani rok...teraz za pochodu sa vsetko ucim...
Holky prosím, kdo máte u ol přihrádku na odřezky mohla byste mi jí některá samostatně odfotit, chtěla bych si jí vytvořit ke svému stařičkému ol, ale potřebuji vidět jak má vypadat ať u toho nemusím znova maturovat.
holky pokud máte zájem o nitě z Polimexu, pište IP
dobré ráno,vím že jste byli včera ale nechystáte se náhodou někdo do Ikea?
Baby, prosim, ked lemujem tou lem. Gumuckou nemam pridavat na sviky tam, kde pojde ta gumicka? Diky
Holky, měla bych dotaz na ty, co mají sušičku Electrolux EDH 97981. Mám ji o prosince a přijde mi, že suší moc dlouho... Máme pračku na 5 kg prádla, odstředuji na 1200 otáček a sušička mi tu jednu pračku vysuší za 3-4 hod., což mi přijde nějak moc. Myslím, že ostřeďuju na hodně, a vody z nádobky vylévám jenom trochu...
Včera jsem to monitorovala: 1 pračka plín a ručníků, a sušička to sušila 4 hodiny a 3 minuty 😖 (měla jsem nastavený program Extra suché, bavlna, teplota MED, na 2h 33min). Po skončení sušení jsem vylila jenom 680 ml vody, suché prádlo jsem zvážila a bylo ho 2,5 kg.
Taky vám ta sušička suší takhle dlouho??

@sufik1 pyžámka jsou skvělá. Líbí se mi obzvlášť to pejskové😀 Ale ted čtu, že žmolkující úplet...no to je blbé :p Ale na doma...