icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
16. feb 2013
macin73
17. feb 2013

@barcav jojo, díky moc!!! A prosiva se ještě z licu nebo jen sezehli a drží to? Omlouvám se za asi stupidní otázky 😝

komisakpd
17. feb 2013

baby pytam sa este raz ak by ste vedeli mi poradit...nie su na prisivanie aplikacii nejake hrubsie nite? aby to bolo krajsie olemovane? a druha vec..neexistuje feplexná nit?

barcav
17. feb 2013

@macin73 prošívám jak kdy, třeba teplákovinu a soft prošívám, na to si dávám už klasickou patku,abych ten steh měla od zipu všude stejně - šiju na šířku patky, třeba neprošívám lamu a občas fleec, já zip nejdřív přišiju rovným stehem a pak to to ještě vezmu po kraji látky a zipu klasickou patkou cikcakem - první obrázek, jo a já nesežehluju ani nerozžehluju nic co šiju 😀 jen když potřebuju, připlácnu rukou 😀

papajka7
17. feb 2013

@komisakpd su volaju sa jeansove,maju ich v roznych farbach,skus sa popytat v galanterke,alebo v metrovom 😉 ,o reflexnej som este nepocula 😅

papajka7
17. feb 2013

@komisakpd su volaju sa jeansove,maju ich v roznych farbach,skus sa popytat v galanterke,alebo v metrovom 😉 ,o reflexnej som este nepocula 😅

ucitelka70
17. feb 2013

poradte, čo môže byť príčinou takéhoto šitia, napätie som skúšala meniť, vyšila som hádam 30 cm vzorky, ale nedá sa mi poriadne šiť dvojihlou, je nová, s kráčajúcou,

a_lexa
17. feb 2013

@komisakpd Existují reflexní a fosforeskující nitě. Ale pochybuji že se dají koupit jen tak v galanterce. Reflexní odráží světlo a fosforeskující ho jakoby "natáhne" a ve tmě potom svítí. Možná ty fosfor budou lépe k sehnání.

sinala
17. feb 2013

@komisakpd moje švadlena, když mi ozdobně prošívala oblečení , tak šila dvojitou nití, jako, že měla dvě nitě v jedné a spodní nit měla jednu. Ta riflová nit je dost drahá, myslím, že jsem kupovala 30 m za 100 Kč 😒

@ucitelka70 tričko máš super 🙂 a to mi dělala dvojjehla nedávno, jak jsem šila tenisové šaty na karneval, vynechávala stehy a nevěděla jsem co s tím. Holky tady kdysi radily vyčistit stroj. Nebo zkus si pohrát s přítlakem patky...

ucitelka70
17. feb 2013

@sinala díky, no s tým prítlakom som v živote nič nerobila, ale vyskúšam, dolný podávač je vyčistený, že ilby som regulátor horného napätia odkrútila celý a vyčistila? neviem, 3 hodiny som sa bavila s tým, aby som preštepovala spodok dvojihlou, a veru nie je to také, ako chcem.....

a_lexa
17. feb 2013

@sinala to s tou dvojitou nití je super nápad. Ale asi to určitě bude chtít nějakou silnější jehlu co?

zusann
17. feb 2013

Ahoj. Posledni dobou tady k vám koukam (převážně s otevřenou pusou- co jste schopne ušit) to ja asi nikdy nedokážu. Ale aspon se chci o nějake vytvory pokusit, přihlasila jsem se na kurz šití a začínám s polštářem a peřinou, pak bych to viděla asi na tašku nebo pro maleho kalhoty, mikinu. Chtěla jsem se vás tu zeptat zda mi nemužete dát tip kde seženu nejaka jednodušší střihy. Uvažuju že si objednám nějaký Ottobre pro děti- poradite prosim ktere čislo? A ještě jsem se chtěla zeptat kde přes net kupujete látky. Děkuju

allymally
17. feb 2013

@zusann Ahojky,
já mám oblíbený 4/2012. Kukni se i na oficiální stránky Ottobre, kde se můžeš podívat na celý časopis.

a_lexa
17. feb 2013

@zusann ahoj 😉 mě se nejvíce osvědčil ottobre, protože se mi z něho střihy nejlépe překreslují (střihové přílohy jsou z pevnějšího papíru a není tolik střihových dílů na sobě) a přijde mi takový pochopitelnější než třeba burda. Který, www.latky.czottobre si koupit záleží na tom, co chceš šít /pro jak velké dítě, pro kluka či holčičku/ - koukni na pattistudio do detailů a podle velikosti jednotlivých střihů uvidíš co odpovídá Bertíkovi. Co se látek týká, tak: www.allyfabrics.cz, www.batani.cz, www.sijemdetem.cz, www.dumlatek.cz, www.gabinka.cz, www.latky.cz..... atd. je toho hodně a určitě o pár stránek zpět najdeš další.

diapozitiv01
17. feb 2013

Vedeli by ste mi poradit kde by sa dal zohnat strih na panske boxerky tie elastickejsie (nie tie volne) velkost M?

anastazieb
17. feb 2013

@ucitelka70 u mně když se vynechávají stehy, tak to znamená moc tlustá/tenká jehla. Možná i někdy nití, že je moc tenká, ale výměna jehly pomůže vždycky... Anebo ještě zkus normální patku...

eustoma
17. feb 2013

ahoj holky, dlhso som neprispievala, decka mi davaju trochu zabrat. chcem sa spytat ci by ste nechceli niektora prispiet usitim zavinovacky pre novorodenecke oddelene do nemocnice. vonkajsia vrstva by bol fleece a vnutorna bavlna. material dodam, jedine co je blbe je ze mam cienr zipsy, ale tak snad to nebude vadit. fleece mam - fialovy, zelenkavy a sedy. bavlny su rozne.

eustoma
17. feb 2013

este teda nite by ste museli venovat, tie nemam.

ucitelka70
17. feb 2013

@eustoma ja môžem prispieť, napíš od IP podrobnosti

eustoma
17. feb 2013

@ucitelka70 jej ty si hodne daleko. Sije sa pre Prahu, aj material mam v Prahe. skusim ci sa niekto neozve po cr, aby bolo lacnejsie postovne.

ucitelka70
17. feb 2013

@eustoma no ved práve pozerám, že si Praha, z času by mi vyšlo

zojec
17. feb 2013

dnesna rychlovka, recyklacia starej kozenej kosele, ci co to bolo :D chcela som sa trosku vyhrat s aplikaciami, ale segra ma zrusila, ze chce len pasik 😒 obal na notebook 😉 nic moc, ale sebe a buducemu notebooku, usijem krajsie 😀 😀

anfei
17. feb 2013

@komisakpd ad a) na přišívání některých aplikací používám kordonetku nebo perlovku, podle odstínu (stojí cca 30Kč klubíčko) - přikládám i foto právě rozdělaných polodupek, kde jsem to na aksamit praktikovala. Není to dokonalé, ale mě se to líbí i víc než vyšívací nitky. Je potřeba mít i jehlu s větším očkem, tak jsem Ti je tam vyfotila taky 😀 . Myslím, že by to dělalo neplechu do tenkých úpletů - jednolíc apod, protože ta jehla je relativně tlustá, ale na aksamit, finerib i výplněk vyzkoušeno a je to ok. Je potřeba hodně poštelovat stroj na utahování spodní nitě a pokud to nedělám s podšívkou, tak dávám dospodu takovou tu nažehlovací pružnou výztuhu po dokončení, aby to neškrábalo (mají to některá trička CA, Next apod.) 😉
ad b) jak už psaly holky jsou reflexní i fosforeskující. Reflexní jsem kupovala na mimibazaru (na podzim) a stály celkem málo cca 30-40 Kč a je to 1000yardů, tak ji mám ještě teď a kvalitní fosforeskující jsou pěkně drahé - kupovala jsem je kvůli prošití na deku - http://www.berninacentrum-av.cz/cz/e-shop/18140..., ale asi by se dala sehnat i levněji, ale já svou Auroru děsně hejčkám 😎

ucitelka70
17. feb 2013

@sinala dokončila som, 4 hodiny párala zips a olemovanie, štepovanie.... všila som ten nový zips nebeskomodrý, a urobila so podsádku, ako si mi raz dávala link z fm na soft bundu..... a už len tak buddem všívať vždy zips.... chcela som pekne olemovať dookola, ale teraz to bude teda bez olemovania....

piecee
17. feb 2013

Holky OT prosím dá se někde koupit jednobarevný jednolíc levněji než 180Kč? propásla jsem hromadu od animal tak hledám kde bych objednala jen tak 1-2m tyrkys jednolícu a všude mi to přijde dost drahý:( díky za radu🙂

ucitelka70
17. feb 2013

@piecee na batani? produktservis má nové jednolícne úplety

piecee
17. feb 2013

@ucitelka70 nevim jak to u produktservis funguje :( jestli se nemusi kupovat po 3Kg nebo tak :(

ucitelka70
17. feb 2013

@piecee http://www.produktservis.cz/katalog/free-zone/j...

min,. odber je kg, t.j. necelé tri metre

ucitelka70
17. feb 2013

@piecee http://www.produktservis.cz/katalog/free-zone/j...

min,. odber je kg, t.j. necelé tri metre
pozerám, 409,50 bez dph ta 2,8 m

piecee
17. feb 2013

@ucitelka70 jj uz to tu vidim dekuji moc prostuduju 🙂