Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mitape z opačnej strany? z rubu?
@evaon krásne, aj vkusne naaranžované,
@ucitelka70 @katka82 holky ted jsme to řešily s mámou a ona mi radila našdát dolů pod ten finerib nebo patent kus té teplákoviny bude schovaná ale to místo zhrubne.Jestli mi rozumít e 😀
@lenasss díky, do budúcna budem vedieť, teraz už to nebudem párať
@ucitelka70 já to taky nepárala ale pídila jsem se jen po tom proč to dělá a toto mi bylo porazeno 🙂
@lenasss aj na kupenských sú vlastne mikiny ušité tak, že časť, asi 5 cm je vlastná látka a potom patent.... isto z t ohto dôvodu...., no možno to prerobím, ak nebudem mať do čoho pichnúť... dnes som ušila krásne tričko z látky od ally - mýval, už len posledné úpravy rovnostehom, podnutie, prišitie nášivky mamafaktory a našitie klokanieho vrecka....
@ucitelka70 zips si priložíš na líce mikiny a šiješ po zipse. materiál trošku podsúvaš, nenaťahuješ. dúfam, že sa rozumieme 😅 alebo tak ako vraví @lenasss. ale ja to robím bez toho podloženia
Ahoj holky doufam že nebudu otravovat chodím k vám celkem často a obdivuji co se strojem dokážete.. 🙂 já sem tak trošku na šití antitalent ale rozhodla jsem se,že vytáhnu stroj a začnu,že to časem půjde..zároven bych vas chtěla požádat jestli nemáte představu kde sehnat sofshell,a jaká je běžná cena za metr..příjde mi že tady u nás jsou látky předražené černý za 450/m..většinou něco koupím a zjistím že to je i levněji.a druhá otázka,jaký byste doporučily na ochranou kapsu na nošení.děkuji moc
@luckybara zkus www.batani.cz nebo www.bibu.cz nebo www.postaramese.cz, tam všude mají softshell 🙂
@luckybara a něco má i www.sijemdetem.cz 🙂
@karchinka 🙂dakujem za povzbudive slova. To ja som zas mala stroj nastaveny na stvornitku, ked som ho vytiahla z krabice, tak som sila iba tak, no a ked som ho prestavovala na 3nit, tak som tu jednu ubohu ihlu hned zlomila, lebo som tam zalozila zle redukciu na spodny chapac. Spociatku som ho nevedela vobec nastavit, steh bol hrozny, ale potom tu nejaka dobra dusa (myslim, ze to bola Jitu22)hodila radu, ze ked sa nesije s konami, tak treba dat navrch spuliek tie okruhle krytky a odvtedy sije fajn. Manual k ol mohol byt urobeny lepsie, je tam dost malo informacii. Idealne je ked si clovek moze vyskusat stroj nazivo v predajni a nekupovat naslepo cez net. Inak som sa dnes konecne rozkyvala a usila vkladacky do plienkovych gatusiek(matros bol v skrini tri roky-povodne pre prveho drobca🙂, tak hadam sa pohnem aj dalej.🙂
@janette1972 jo, ten manual je fakt bídný, jsem tam koukala a koukala a nakonec leží ve skříni a já vždycky min. půl hodiny šteluju, než mi to začne šít normálně :D
@mitape ahoj, prosím ťa, ako šila vrecká na nohaviciach? chcela som to pajcnúť, ale výsledok nie je bohviečo, a nevidím ti prešitie vreciek, tie si ako šila?
@ucitelka70 myslíš tie menčestráčky? najprv som obnitkovala, zalomila a ozdobne prešila. potom som si obvod vrecka zalomila, zastehovala a naštepovala. ale môžeš aj zažehliť a naštepovať. mne sa nechce stále vyťahovať žehlička tak to riešim stehovaním. príde mi to rýchlejšie. inak je to strih ottobre 4/2012 a model19
@mitape nie, menčestráky som si ani nevšimla, tepláky petrolej s tyrkys olemovaním - vrecko ako slzička
@ucitelka70 to je tiež s ottobre 4/2011 a je to olemované patentom. ten mi pustila @season
ono je to vrecko strihane do obdlžnika so slzou ako na teplákoch. najprv som prichitila vrecko a teplaky dokopy a potom olemovala. len je strihaný po stľpiku, preto nieje dobre vidieť štepovanie
@mitape viem, že aj season také šila.... ja som nerobila slzu, iba som nastrihla...... dobre vedieť.... ja som iba pajc skúšala....
@ucitelka70 otvor tej slzy je cca 3cm
@ucitelka70 vystrihnutý otvor tej slzy je cca 3cm
@karchinka tak nech nam to sije🙂
@ucitelka70 krásná soupravička 🙂
@lenasss
já přišívám zip jak píše mitape, látku dolů zip nahoru, patka po zipu krásně klouže a netahá se to 🙂
@barcav rozhodla som sa"""!!!!!! ráno po dokončení trička vypáram a znovu prešijem.... stojí to za dobrý pocit.... síce zo tri hodiny práce budú s tým páraním, ale spevním aj patent pri zipse, ako mi radili a prišijem zips po zipsovej strane.....

Nieco pre nasu najmensiu ritku 🙂
Usite mam uz dlhsie, dnes som uz "len" nacvakavala patentky 😝