Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@allymally jojo, máš zkušenost? Dostala jsme na něj tip a vzala jsme 6 kilo - úplet, froté, mikroplyš na testování a dneska jsme se s holkama dělily... I chapovi jsem říkala do telefonu ať přijde domů později, bylo to tu jak po výbuchu 😀 3 baby, 3 děti a mezi tím roztahaných látek 😝 měla jsem vám to zdokumentovat 😀 😀 😀
@sufik1 nooo, zkušenost zatím nemám, jen to mám asi kilometr do města od paneláku 😀 😀 😀 Ale docela mě to těší, že je ten putomej Holešov tak známý (i když já osobně jsem na něj trošku alergik 😀 )
Ti chlapi jsou fakt stejný, oni to nikdy nepochopí...Přitom jsou úplně stejní. Jenom syslí jiné věci 😀
@allymally jojo, můj muž minulý týden koupil uvázané mušky na rybaření a patřičně zdůraznil, že to vyjde levněji, než kdyby to vázal on sám. No a dnes přinesl tašku materiálu, že si je bude vázat sám, protože to vyjde finančně výhodněji 😀 😀 😀 Asi za ten týden výrazně zlevnili.... 😀
@veronik77 Veru, tak to je bomba. U nás to byly zase 4 basy Krušovic, které měly v Kauflandu jenom za 7,9 Kč. Ale má to i na březen. Dala jsem jasný rozpočet na měsíc a přes to nejede vlak. Ještěže ten můj rozpočet nehlídá 😀 Ale nakoupila jsem si tunu knih, takže nyní to mám vybráno.
@veronik77 Faaaakt? A nepodělí se o recept? Chtěla bych toho svýho Matěja překvapit 😀 (tož já blbec mu ještě budu vařit pivo 😀 )
My jsme skočili v sobotu do sýrového obchůdku ve Zlíně a zas 500 v pr...Parmezánek, brie, pak 3 letá gouda. A myslíš, že mám doma něco? No skoro nic. Já to zase snědla za pár dní. Už tam raději zas dlouho nelezu 😀
@lenasss bunda super a dneska držím palce, ať to všechno dobře dopadne!
@sufik1 hezké shrnutí na blogu, takže mě z toho vlastně ale vychází prostřihy nebrat? Barvy se mi líbí víc od Poláška, ale velikostně by mi asi vyhovovaly ty velké z dadky. Mně už totiž přijdou i ty malé na trička vel 98/104 malé, protože je chci třeba k legínám trošku delší a toto je krátké. Ale zase ty barvy, ty tělové a meruňkové a šedé mě v tom taky dost štvaly. Asi se na to vykašlu a jak tu někdo už psal, lepší je si zaplatit trošku víc a objednat si přesně těch pár barev, které chci 😒
@caramilla ne na nic nečekej, jestli že byla očkovaná v sprnu očko TBC může proběhnout už v listopadu/prosinci 🙂 já ho dala očkovat, jezdíme na dovolené, neříkám, že holky potáhnu hned do Egytpa, tak praštěná nejsem, ale třeba někam k moři jo, a nikdy člověk neví, zrovna tohle je docela vážné onemocnění v porovnání s pneoumokokama, takže to vítězí ;)
kvalitou je určo lepší dadka. Ale barvy vyblité, cena trojnásobná.
POlášek má lepší barvy a super cenu.
velikosti prostřihů jsou o náhodě u obou. Z dadky jsou malinko větší, ale ne o moc. U Poláška se zas objeví nějaký mega kus...
hromadně objednat - no musíš zavolat a domluvit se. My brali s holkama co bydlí po okolí kvůli poštovnýmu.
Holky používáte nosící kapsu pod zimní bundu? Není v tom dítku velký teplo?
@petkasv ne, já jsem používala buď nosící bundu (upravená kupovaná) nebo různý vsadky... Pod bundu mi to přijde zbytečný, když už se ti vejde pod bundu, tak ho zapni jen do bundy 😉
@caramilla já dělala patchwork, vatelín a opět jednobarevnou bavlnu... ale měla jsem jen 140 šířku a přehoz 220 x220 nebo kolik, už si to nepamatuju, jsou to tak 4 roky 😖 takže taky uvítám tip.
Jen tak mmch, ten přehoz je tak velký a těžký, že jsem ho použila asi 3x 😝
holky co si myslíte o tom, dát místo vatelínu do patche irmu? Potřebuju ubrus na stůl a musí být savý a několikavrstvý, jak dítě furt něco sviní a rozlévá. A celý to bude do gumy. Tohle ale ve větším na velký stůl ... http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2012/01/ubrus...

@sufik1 Sufi, to máš z Holešova od Poláška?