icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
19. feb 2013

@lucijan těším se na fotku :D Když najdu odvahu, dám vám sem fotku mé úplně první deky za starého povlečení 😀
Verčo, ono je to jednoduchý 😉

petkasv
19. feb 2013

jé já mám v plánu deku do obýváků a nějaký povlaky na polštáře 🙂 Občas tu chlap vytuhne a pak je zmrzlej jak hovínko 🙂

@caramilla to je dobře, že jste objednaný 🙂 pak se vůbec neboj toho co se s tím bude dít, Mínu to bolet nebude, Bětka si nestěžovala 🙂 a vůbec na to nesahejte a nechte to ať se to vyblázní jak bude potřebovat 🙂

potřebuju nějakou rudou inspiraci na tu deku do obýváku 🙂 a něco jednoduchýho 🙂

petkasv
19. feb 2013

@bordino jednoduchý, taky začínám mít pocit, že jsem si na sebe ušila bič 😀 😀 😀

caramilla
19. feb 2013

@petkasv no, docela se toho děsím té reakce, ale tak nějak to přežijem. Hele a my jsme se přihlásili ale na plavání, nevadí to? To se asi nesmí s tím do bazénu, co? 😖

caramilla
19. feb 2013

@katka82 ta niť vypadá hodně zajímavě!!!! To jako, že to svítí, když na to zasvítí světlo, to chcí!!!!!!!!! 😀

petkasv
19. feb 2013

@caramilla to si vůbec nepamatuju, nám řekli že dítě může dělat všechno, koupali jsme jí normálně až na tu kalmetizaci půjdete tak se zeptej 🙂

sinala
19. feb 2013

@caramilla to je podle mě normální hard jen ten dstín a už ji někdo bral, protože ji mám v dělaném vzorníku a podívám se kdo ji má 😀 😀 😀. Jen nejsem si jistám že by svítila ve tmě, večer to zjistím🙂)))

sinala
19. feb 2013

a ještě mám doma fluorescent pink neposlanou, tak večer vybalím a zkusím nasvítit 😀 😀 😀

caramilla
19. feb 2013

@sinala no, mě to právě taky přijde spíš jako neonová nit a ne jako reflexní, tuhle barvu mám ve vzorníku Belfilů, ale tam píšou neonová, jestli hard dělá reflexní, super, tak to zjisti 😀

lillyzelvicka
19. feb 2013

víkendová kabelka z kurzu 🙂

bulinka
19. feb 2013

@lillyzelvicka tak ta je krásná 🙂

bulinka
19. feb 2013

@lillyzelvicka na jakém kurzu se učí šít takovédle krasavice?

lucijan
19. feb 2013

@lillyzelvicka kdes byla na kurzu? je krásná! líbí se mi ty rohy podšitý 😵

snowwitch
19. feb 2013

Holky, jak je to s flísem na flísáčky? To je ten obyčejný nebo nějaký speciální?
Díky

bulinka
19. feb 2013

@snowwitch já bych použila určitě ten s vyšší gramáží, úplně ten obyčejnej je moc tenký

komisakpd
19. feb 2013

@lillyzelvicka waw..aj ja chcem kurz... co to bolo

caramilla
19. feb 2013

@lillyzelvicka krásná 😎

caramilla
19. feb 2013

@lucijan ad ten panel, viz http://ekozahrada.blog.cz/1302/objednavka-desig... 😀 😀 😀
tímto se všem omlouvám 😀 😀 😀

lillyzelvicka
19. feb 2013

kurz jsme měly u nás ve městě cca 6hodinový.Paní Iva zkušená kabelkářka nás vše učila. I se našíval kedr, ale mi nepasoval 🙂

daisyr
19. feb 2013

@caramilla hele a vy jste TBC neměli očkované ještě v porodce? nebo si to s něčím pletu 😖 Táda to ještě měl, až další rok to nebylo. B. to teda zatím nemá

daisyr
19. feb 2013

@snowwitch 2x 230g flíz by měl být ok, je fajn třeba ten z wendy, možná i z batani

lucijan
19. feb 2013

@caramilla nenenenene!! 😀 (ehm, jak jsou drahý tyhlety americký?) Já musím urgentně něco začít šít na prodej, jinak na chleba nebude, přecházím na tříletej rodičák a rozdíl je brutální 😢

macin73
19. feb 2013

@lucijan To mi povídej!!! Já už jsem skoro rozfofrovala celý poslední rodičák a pořád nemám dost 😕 . Už taky přemýšlím, že nebudu chodit spát vůbec a budu muset začít šít na prodej.... haha 😉

caramilla
19. feb 2013

@lucijan 200 kč/m ale stojí to za to, klidně jen na dívání, jsou to dle mého názoru vůbec nejlepší látky na světě, jako design, absolutně dokonalé, já jsem z nich úplně vzrušená 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Desigual je proti tomu hnusnej nevkus

katka82
19. feb 2013

@caramilla @sinala no já si dneska objednávala bílou a tak jsem tuhle "reflexní/neonovou" vzala taky-jen teda jednu špulku 😉 tak pak poreferuju 🙂

katka82
19. feb 2013

@lillyzelvicka páááni tak ta je úžasná 😵 😵

petkasv
19. feb 2013

@daisyr povinnost očkovat TBC se zrušila někde v 6/2010 myslím, ale nevím to jistě 😉

@lucijan to mi ani neříkej, já budu muset taky mít tříletou variantu a to asi umřem hlady 😖 musim k tomu dělat hodně do práce, aby se to nějak vykompenzovalo 🙂

michamicha
19. feb 2013

@petkasv zrušili to až tuším od 1/2011 protože nás malej i segry malá (ta je v říjnu 2010) ještě očkovaní byli 😉

animal
19. feb 2013

@lucijan Mareček bylstejný, taky spal 30minut 😀 to sečlověk otočí na patě, konečně vyčůrá, napijeanají a hajdalák vzhůru 🙂

animal
19. feb 2013

očko zrušili buď od listopadu nebo od nového roku, já osobně jsem se s doktorkou hádala v porodnici M. je v září