icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mamata
20. feb 2013

@komisakpd nevlní, mám z ní několik triček a v pohodě i bez patky

papajka7
20. feb 2013

@snowwitch krasnucke,mala je nadherna v tom,kombinacia na 1 😵

zabza40
20. feb 2013

Holky netušíte někdo co je tohle za látku a zda se dá koupit v ČR , dcera je fotografka a chtěla bych jí ušít tašku

katka82
20. feb 2013

@sinala O.K pak dám info 😉

kalman
20. feb 2013

Ahoj holky
čepička dodelaná v pondelí
Jak prckovy nestačí jedna dudina 😀
a moje mňam bábovečka

kalman
20. feb 2013

dnešní práce - kabelečka 🙂

lenasss
20. feb 2013

holky háčkařky kolik vlny "camilla" nebo tak nějak se jmenuje budu ppotřebovat na čepičku pro dvouletačku? Kamarádka by chtěla čepičky pro dcery a nějak nemám moc představu 😒

allymally
20. feb 2013

Ahoj holky, obrovská část už došla 😀 Já Vám asi vrátím peníze 😀 😀 😀 To je taková nádhera 🙂 🙂 🙂

danielahe
20. feb 2013

@allymally neeeee, nic nevracej, ja uz se nemuzu dockat, az se moje hromadka latek rozroste 😀 😀 😀

komisakpd
20. feb 2013

@mamata dakujem...a sila si na OL alebo rovnostehom

allymally
20. feb 2013

@danielahe neneneeeeeee. Budou jen mojééééé 😀 😀 😀 😀 😀 Musím říct, že jsou hezčí než na mém monitoru. Fakt jsem příjemně překvapena a nedokážu vybrat, která je hezčí. Ač nejsem na růžovou, tak sloníka asi použiju i na své tríííčo.

lenasss
20. feb 2013

holky já ted pletu jak blázen už se mi z toho i motají ruce,ale doufám,že výsledek bude stát za to 😀 třeba do zítra stihnu.Už aby to bylo 😅

danielahe
20. feb 2013

@allymally jesteze jsem tlusta, pac bych asi taky necemu na sebe neodolala 😀 , staci, ze jsem nakoupial pro prcka,a le otazka zda to stacim posit, nez vyroste 😀 😀 😀 ...ale v planu je jeste treti mimco, tak snad 😀 😀 😀 a jestli to treti bude konecne holcicka, tak myslim zacnu syslit ruzovou 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@lenasss mas muj obdiv, to ja jednou upletla pro sebe cepici, tak uz je v kosi, pak salu pro rodinu a ve skole ponozky na 2 jehlicich...ale ty byly fajn a superlehke, tak mozna az zacne dalsi zima, treba se dokopu i k tomu 🙂 a uz se tesim na vysledek 😉 🙂

veronik77
20. feb 2013

@petkasv díky, čekám na chvíli klidu, abych se na to mohla podívat... Doufám, že to stihnu než H. odmaturuje 😀 😀 😀

mamata
20. feb 2013

@komisakpd šila jsem na OL

veronik77
20. feb 2013

@allymally a já už se tááák těšila, že dětem něco ušiju 😀 😀 😀

allymally
20. feb 2013

@veronik77 neboooj, to já bych neudělala 😀 dnes večer postříhám, co se dá a pomalinku budu skládat balíčky. Do neděle to chci stihnout 🙂 Auuuuuu, to bude ještě vojna 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
20. feb 2013

@veronik77 JASMÍNKA DĚKUJE! 😀 "Maminko, autíčko líbí se" 😀 Díky, blázne 😀

veronik77
20. feb 2013

@caramilla To jsem ráda, že se líbí. Musím přeci podporovat gender výchovu 😀
@allymally Hurá a držíme palce! 😵

evap19
20. feb 2013

http://www.umelluzinky.cz/umelluzinky/eshop/3-1...

@zabza40
Viděla jsem jenom takovou poněkud "dětštější" 🙂

daisyr
20. feb 2013

@anastazieb o tom, že očko není zcela povinné vím, ale až tak rok, do té doby jsem slepě věřila, že to je to nej pro mé dítě a nikdo mě o jiné možnosti ani neinformoval 😒

kuna
20. feb 2013

@bulik30 ahoj, určitě ti poradíme, co konkrétně bys chtěla vědět? Vyber látku, změř, dovnitř na mantinel dej vatelín nebo slabší molitan...

kuna
20. feb 2013

@kalman slintala jsem nad kabelkou, ale pak jsem uviděla tu bábovku... mňam 😀 😀 😀 😀 😀

bulik30
20. feb 2013

@kuna mantinel by som teoreticky aj vedela ale ako vreckar ? jak tam spravit vrecka ?

kuna
20. feb 2013

@bulik30 já mám ráda kapsy trochu nařašené, aby se do nich opravdu něco vešlo. Změřila jsem si budoucí rozměr kapsy a přidala na šířku (u kapsy široké 30cm jsem přidala cca 15cm). Dole jsem na kapse udělala 2 sklady a do horní části všila gumičku, aby to netrčelo. Pak jsem celou kapsu našila na zadní část kapsáře. Takhle se mi do nich vešli i plyšáci 🙂

bulik30
20. feb 2013

@kuna a som stratena 🙂 vies mi o odfotit nech to vidim ?

daisyr
20. feb 2013

@kuna @kalman taky mi bábovka udělala chutě 😀 😀

petkasv
20. feb 2013

@lucijan, @bordino klobouk dolů, deky jsou nádherný 🙂

ucitelka70
20. feb 2013

@kalman aj my chceme, aby nám niekto upiekol takú krásnu bábovku, alebo ak nie, upečiem si samé, len hod rcp.

zuzka72
20. feb 2013

Holky já se náhodou tu včera napojila a nestačím koukat.. Vy jste táááááááááááááááááááááááááááááááák šikovné, klobouk dolů 😵