Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@a_lexa @anastazieb @caramilla ja vím, nemluvila jsem o RP, ale o placeni zdravotniho pojisteni statem v pripade, ze matka zustane doma po skonceni RD. Tam to omezeni takto plati stale, jinak by stat zdravotni pojisteni neplatil.
@palosek tyjo, telepatie, ja na to zrovna koukala 🙂 IP
@kuna @anastazieb @caramilla - jo jo, souhlas - v tomto případě je to na 4 hod. denně a jde-li o dítě plnící povinnou školní docházku, po dobu návštěvy školy. Omlouvám se - jsem nějak přehlédla 😖 Musím pomaleji číst.
@kuna No, já jsem specif. případ. Potřebuju mít možnost dělat na ŽL a neplatit si základní zdravotní, jen to procento ze zisku a daně. Protože odvody jsou hrozně velký a už jen to, že nemusíš platit na RD soc. je výhoda, kdybych musela platit všechny odvody, tak bych se doma asi neuživila ☹ Takže proto si chci tu RD rozložit do 4 let. Musím to udělat hlavně co nejdřív, protože přesáhnu ten limit 220 tis. To nahlášení na zdrav. atp. to by u mě asi nešlo, protože když mám ŽL, nemám nárok "být doma"... 😝
ale stejně si myslím, že je to fajn systém, vycházejí matkám celkem dost vztříc, na to, že je to pravicový reforma, fakt dost prosociální 😀
@palosek Ked sa zas nazbieraju sialenkyne na dalsiu Wendy a MTX, daj vediet. Posledna Tvoja hromadka bola zabava, som nestihla! Myslela som, ze si cez vikend v kludiku nahodim latky do tabulky a zistila som, ze bola objednavka ukoncena predcasne pre velky zaujem🙂Som asi prispata ci co. Vy tu stale hadzete nejake linky dobre rady, latky, nevarite, cucate vzduch, kurna kedy mam sit..........? ☹
tak ta deka...máme fakt tmavou ložnici a nešlo mi to líp vyfotit..
@bordino to je dobrý, první deka ze starýho povlečení, já hned Michael Miller🙂 to je jako s tím zkušebním vzorkem 10řad... na zimu jsem pletla čepici pro mojeho Vítka a s přehledem ji nosí švagr, co má největší hlavu, co jsem kdy měřila 😀
prosím neběží teď nějaká hromadka na fineriby a teplákoviny? ráda bych se po dlouhé době zas přidala 😉 díky
@bordino já myslela, žes to šila z povlečení na zkoušku, aby ses to naučila... Mě s tím skládáním pomáhal muž, lezli jsme spolu v obýváku na zemi a přehazovali čtverce..
Jinak mi to přijde mnohem smysluplnější, přešít starou věc do patchworku, než koupit nový krásný látky a rozřezat je, abych je sešila jinak...No, nejsem prostě patchworkový typ 😀 (Ale ty meandry mě lákají, že bych si zkusila jenom quiltovanou deku...? 🙂 )
mamicky prosím vas mozte mi poradit ako usit mantinel a vreckár na postielku ?
@petkasv brala jsem to jako relax mezi učením, tak to nebylo tak zlé, skalpelem to jde na řezací podložce skoro samo...nejhorší bylo objevit předlohu ve starém anglickém časopisu (mimo prášku na praní je Ariel taky značka prvorepublikových angl. motorek )
@komisakpd na odklápěčky jsem dovnitř na flíz dozadu nacvakla dva patentky, aby savé jádro při "odklopení" nevypadlo, ale plenky zatím na dítko čekají, tak uvidím v praxi jak se osvědčí. Na první jsem měla itti bitti a tam jsou taky na zadečku patentky a nemám pocit že by nějak tlačili.
baby ten sportovy bmb uplet sa pri siti vlni?? pouzivate kracajucu ci ake mi date typy??

@kuna @anastazieb @caramilla od r. 2012 již neplatí omezení pro návštěvu školky pro děti starší 2 let. tj: že tam mohou klidně chodit na plný úvazek a rodiče o příspěvek nepřijdou. Jediné omezení je u dětí do 2 let věku a to, že mohou navštěvovat školku pouze 46 hodin měsíčně. Pozor!!! toto platí jen pro ty, co přešli, nebo čerpají RD dle nové právní úpravy platné od 1. ledna 2012.