Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@piecee kombinovala si však dadkou....
@bordino Vlna fakt je mňamózní 😵 😵 😵 Na podzim hromada, jo? 😉 🙂
Nemáte někdo zkušenosti s objedáváním na latka cz ? Se švagrovou bych chtěla něco objednat, ale mám trochu obavy, jak to funguje. 😒 Dodací lhůta, poštovné a tak... Díky moc, za zkušenoti i negativní. 🙂
@svela S těma bundama je to těžká otázka 😀 Loni jsem jí šila jednu a letos taky, ale letos jí je loňská s Krtečkem dobře, takže nosí obě dvě, kalhoty má jedny letošní, ty jsou jí větší a pak loňské a ty jsou jí menší 😀 Takže má dvě soupravy 😀 Nám na běžné nošení by stačila souprava jedna, my víc jak 1x denně stejně ven nejde. Ale třeba na horách se dvě soupravy vyplatí 😎
@bordino ty blázne, co mě chceš krachovat?! 😀 A dáš odkaz na objednávací tabulku? Třeba i IP nebo vedle do diskuse 😉
@jacky3022 teď jsme odtud objednávaly a jsou s tím asi trochu problémy, to napíše @sufik1. Ale já jsem odtamtud už párkrát objednávala s kamarádkou a dobrý, akorát to myslím dýl trvá, je to vlastně německý obchod, ale je tam prý nějaký Čech, který to posílá do ČR. Jinak látky jsou skvělé, třeba patent je nejlepší, jaký jsem měla.
@veronik77 máš dobrý spôsob uchytenia gumičky s brzičkou, asi si pajcnem.... musím ešte tie brzdičky kúpiť, mám len také jednodierkové.....
@lenasss ja mám kopu kadejakých zbytkových vln , dobrý nápad fakt.... a kopu perín po babke - páperové, čo nám je ľúto vyhodiť, mám ich posťahované do igelitových vriec.... a plietla si aké tvar? predpokladám, že nie obdlžnik, alebo áno?
@caramilla měli jsme na horách jednu softshellovou soupravu a stačila bohatě 😉 Dokonce si děti vymyslely zábavu, že se plazily ve sněhu a klouzaly po zadku asi půl hodiny, a i tak vydržela 😀 Narozdíl od kamarádčiné dcerky, která pro ní měla měla jednu blbou kombinézu, jednu blbou bundičku a nepromokavý kalhoty z Lidlu.
Holky, prosím radu....má drahá polovička vidělala navíc penízky a prý si za ně mám koupit stroj...
pořád jsem si myslela, že nutně potřebuju overlock, ale teď jsem slyšela hroznou chválu na coverlock, že nahradí skoro ve všem i obyč stroj. Já mám stařičkou Ladu, sice prosije snad i plech, ale dvojjehlou se ji šít nechce a každý steh je jinak dlouhý....takže, mám ji ráda, ale žádná sláva to neni. Tak poraďte, mám si koupit COL nebo OL a jaký? Měla bych se vejít do 10tis....
Holky, trochu OT. Neplánovaně mi jede starší dítko na hory, tak jsem se vyděsila, že nemá co na sebe a narychlo jsem v neděli v noci objednala v Tchibo oteplovačky a bundu (naštěstí měli nějakou akci). Dneska to dorazilo - uf uf, jedou už dnes večer. Ale mám dilema. Vyprat a nabalit jim to vlhké, aby to chlap dosušil (jednu kombinézu z Lidlu má, takže zítřejší dopoledne mají pokryté), nebo strčit do sušičky, ač je na symbolu, že sušičku ne-e, nebo se na praní vykašlat? Díky za názory!
vykašlat na praní 😀 😀 😀

dnesna rychlovka - navlek na sedaci vak pre drobca, aby lepsie ladil do chlapcenskej izby, povodna farba vaku je totiz bordova. druhy je pre brata, ked videl vak, este si doobjednal aj taburetku 🙂