Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Napsala bych, že už několik dní pilně šiju, ale spíš mám pocit, že už několik dní pilně pářu. U posledních tří triček/tunik jsem přešívala všechny lemování okolo krku, je to nějaký zakletý 😠 😠 😠 😀 😀 😀
@lenasss neříkej přede mnou slovo VLNAP! 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 Minule jsem objednala přes Veroniku za 14 stovek! Jako abyste si nemysleli, že syslím jen látky a knoflíky a gumičky... 😀 Mám obrovskou tašku a beru ji na dovolenou a nevracím se, než ji dopletu 😀
@evaon Moc hezky řešený ten výstřih
@snowwitch si děláš srandu, vločku jsem včera zkoušela, ale to jsem teda vzdala, hlavně mi nešla vystřihnout, copak přišít... 😠 Musím sehnat dobrou raznici 😀
A jinak třešně byly v pohodě, ale ta malina! 😀 Jak vystřihnout tak našít, ono to není vidět, ale je šitá do obloučků 😀
@caramilla slovo VLNAP před tebou neřeknu, ale plánujeme hromadku odsud http://www.iceyarns.com/#dbc77
tahle vlna mi dorazila a je bezkonkurenční, merino od Vlnapu mě kouše, tohle jen pohladí. A ty barvy! http://www.iceyarns.com/magic-wool-deluxe-orang...
Tak se jdu pochlubit výtvorama.
kytková tunika - výstřih napotřetí, napoprvé jsem měla moc volnou gumičku, napodruhé dobrý, ale furt byl půl metru od krku, takže napotřetí jsem ho nastavila
tučňouši - tam už ani nevím, co všechno jsem párala 😀 😀
bílé tričko - napoprvé jsem moc hezky olemovala krk, ale dítko by neprostrčilo hlavu (to jsem upravila ten kytkový střih, aby byl víc ke krku, ale asi jsem to přepískla 😀 )
@kuna moc pěkné, hlavně tučňáci, klasika 😉 ale i to poslední tríčo. Já se právě také u té gumy bojím, abych to pak nepotřevala volnější či naopak, ale asi to chce zkusit a pak už to člověk bude mít v oku, kolik ubrat atd.Já totiž u všeho kupovaného, co má všitou gumu, tak ještě navlíkám další (když to jde) a stahuji 😅
@evaon ale dobre vyzeráš, to je hlavné...
@bordino vlny jsou krásné, taky by mě lákaly, jak to vyjde v kč ten balíček po 4ks?
@caramilla bundička je krásná, jako všechno od tebe! 😉 Tahle je na prodej? Kolik má Jasmínka softshell bundiček a kalhot? Hlavně ty kalhoty by mě zajímaly. Holky mají každá jedny zimní a teď jedny letní limetkové, tak jestli si můžu objednat ještě softshell na další 😉 😀
Šila jsem podle tvého blogu rukavičky, ty se zapínáním na suchý zip a musím přiznat, že je vůbec nedávám, vypadají pěkně, ale špatně se oblíkají, asi se někde stala chyba 🙂 Pak jsem si říkala, že jsem tam ten sucháč vůbec nemusela dělat. Musím jí je znovu vyzkoušet, třeba je ještě příští týden užije na horách.
Ještě jsem se chtěla zeptat, odkud máte střih na tuniku Amelia? Je moc hezká a vypadá jednoduše.
ja miesto cvičenia práve chrumkám pred nedávnom dopečený, ešte teplý chlebík s domácou lučinou - zmiešanou s cesnakom a kôprom
@svela amelia - z farbenmixu
@ucitelka70 aha, takže tohle je AmeliE a AmeliA je pro dospělé 🙂 Z německého shopu se mi objednávat nechce. Nebo to funguje nějak jednoduše?
@piecee dobrá kombinácia....
jedna kočka dala link v téme

@evaon mozno si telo zvykne a chudnutie sa stopne. Ale aj ty vyzerat 10 dni po porode super.