icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
22. feb 2013

@caramilla krásná! Poprvé vidím v akci žlutý soft 😉

petkasv
22. feb 2013

@caramilla softka krásná a Jasmí je dokonalá 🙂 ale to ty víš 😉

zojec
22. feb 2013

po dlhej dobe kapsa.. akurat mm sa ta opica nevidi 😕 som si vcera aj porevala, ze sa s tym serem a on hned z fleku ze capata, skareda a tak 😢 😢 mu vravim, ze preco ma nikdy nepochvali.. tak ze ci mi ma klamat, aby som zaspala na vavrinoch 😠 tak aby ste vedeli kto ma doma hecuje k lepsim vykonom :D akurat momentalne mam take nesicie obdobie :( b. sa ale paci, dnes ju mala na sebe cele doobeda 😀 😀

animal
22. feb 2013

@caramilla tak ta je čupr 😀

ucitelka70
22. feb 2013

@caramilla bunda parádna, kapucňa sadla perfektne, kombinácia úžasná, vhodné na pajc... 😉 😉

ucitelka70
22. feb 2013

@zojec vezmi svojho mm k očnému, opica je naozaj opica a je parádna....

ucitelka70
22. feb 2013

@katkaela Oli je nádherná, a šatičky si prekrásne ušila a skombinovala....

sufik1
22. feb 2013

@jacky3022 s objednávkou z latka.cz 😠 😠 😠 😠 objednávala jsem 10.1. a asi 20 různých látek. Všechny látky byly skladem podle e-shopu a k dodání cca do 10 dní. První půlka přišla někdy koncem ledna. Na druhou půlku čekám dodnes. Něco už mezi tím nebylo skladem, něco u dodavatele a něco už nebude vůbec... musím je zas zaurgovat. 😠 😠 😠 😠 takže na zabití. A to teda když chci půl metru nebo metr, tak ať mi neříkají, že nemají skladem, prostě jim neodpovídá e-shop a sklad. Kdybych toho chtěla 5 metrů, tak tomu rozumím...
Holky, které na to čekáte, omluva, ale fakt chyba není na mojí straně. Vše máte v tabulce.
Jediné, co jim budiž ke cti, že když poslali látku blbě, tak novou poslali znovu a zdarma. Ale teda ta dodací lhůta je na zabití, stejně tak odpovědi na maily týden žádná míra 😖 😖 😖
tak asi tak, no....

svela
22. feb 2013

@zojec vždyť je nádherná, chlapi tomu nerozumí.

sufik1
22. feb 2013

@caramilla bunda moooc pěkná. Asi obšlehnu až budou docházet barvy 😀

petkasv
22. feb 2013

@sufik1 takže ty tvoje látky ti poslali pak správně? to je dobře, aspoň něco 😀 😀

sufik1
22. feb 2013

@petkasv jo, už je to vyřízené, aspoň něco. šlo o jednu látku.

ika84
22. feb 2013

ahoj, mozem sa opýtat z ktorej deky to sijete stay dry vrstvu do látkových plienok? Ak s ikea to mame cez celu republiku, nemáte niekto iný tip?

caramilla
22. feb 2013

@zojec opice super, ta šálička je boží, to je můj sen někdy něco ušít se šáličkou, ale zatím jsem neměla možnost 😀
A chlapa máš doma stejného jak já... ten na všem vidí nedokonalosti a to mu ukazuju k pochválení fakt jen ty dokonalé věci. Na softky Jasmíny třeba říká "ty si pleteš oblečení s obraze, to je děsný, hrůza." že by někdy na něco řekl, že je to skvělý a že jsem šikovná? 😠 Nicméně podvědomě si myslím (namlouvám?), že si o mě myslí, že jsem vlastně šikovná, ale nechce mě přechválit. Někdy je hrozný, že člověk slyší chválu ze všech stran, ale od lidí, od kterých ji slyšet potřebuje, protože od nich ta pochvala je jiných dimenzí, tak se jí nedočká. Ale můj manžel si mě přece musí považovat, když vaří, abych mohla šít, dokonce už podruhé vystěhuje svou pracovnu, abych já nepřišla o tu mou, protože naznal, že já ji potřebuju víc jak on 😀
@ucitelka70 "vhodné na pajc" je bonmot měsíce! Fakt mě pobavil, jsi skvělá 😀 😀 😀 😀

bordino
22. feb 2013

@caramilla to DPH a clo je jen z USA? Já myslela, že odevšad.... tohle jsou Turci, koukám doručení DPD je za deset dolarů, tak že bych to spáchala? :D

zkuste to, uvidíme :D
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

caramilla
22. feb 2013

@ika84 no, můžeš použít jakýkoliv flíz s atestem pro děti do 3 let, doporučuju třeba ten z batani, ten na plenky holky používají. V nejhorším i bez atestu pro děti do 3 let. Hlavně musí být teda tenký. A Já za sebe doporučuju spíš suedecloth, je tenčí, lépe propouští, lépe schne a nežmolí. Doporučuju na detivbavlnke.sk 😉

caramilla
22. feb 2013

@bordino Bordi, a je to za 10 dolarů i do EU? Někdy mají ceny lidové a pak ti nasolí do EU mnohem víc. Ale je pravda, že z turecka ta doprava bude v pohodě, když to nepůjde letadlem, takže pohoda. CLo a DPH jak psala stassy, platí ze za zboží ze všech zemí, které jsou mimo EU. V rámci EU zaplatíš DPH buď v zemi, kde kupuješ a nebo zaplatíš u nás doma, když jsi plátce DPH. Clo neplatíš vůbec. DPH a clo se platí třeba i na věci z Číny. Platí to teda do 22 eur, pokud máš balíček do 22 eur, tak ten jde bez dph a cla a i doručení je zadáčo, proto já kupuju jen pidibalíčky 😀

stassy
22. feb 2013

@bordino clo a DPH je na zásilky mimo zemí EU, takže na Turecko se to vztahuje taky

caramilla
22. feb 2013

@bordino odemkni nám to pls 😀

sufik1
22. feb 2013

konečně hromada, která mě nechává klidnou 😀 😀 😀 😀

medvi11
22. feb 2013

@bordino těch 10 USD máš jen za 400 g, za víc klubek už to naskakuje,...

medvi11
22. feb 2013

@bordino teda opravuju, hází mi to 17,9 USD za 400g...větší balík se vyplatí víc, ovšem otázka je, jak by to vyšlo se clem...

bordino
22. feb 2013

@medvi11 jo, zkoušela jsem to na víc váh a vychází poštovné cca 30,- za 100 gramů.... jak je to s tím clem??????

bordino
22. feb 2013

@caramilla odemčeno, sorry . A mě bylo divné, že tam nic nenaskakuje 😀

tak s tím clem a DPH teda nevím, jestli se to nakonec vyplatí... kdyby jen ta paní, co to prodává v čechách nebyla taková divná
napadá mě ještě objednat to u nějakého obchodu v EU, co s ním spolupracují? A Turecko ještě v EU není, jo? To se divím.... 😀

veronik77
22. feb 2013

@bordino příští týden tabulka určitě nebude, jo? a ona je tenhle 😀 😀 😀

veronik77
22. feb 2013

@caramilla
@bordino nebo si na ten balík nechat napsat velkým písmem, že jde o osobní dar 😀

caramilla
22. feb 2013

@bordino clo se platilo 9% z objednávky nad 100 euro - a počítá se to tak, že objednávka z cizí země za 100 euro k tomu se přidá DPH a z toho se zaplatí clo (z částky vč. DPH a DPH a clo se platí i za poštu!) Takže možná se vyplatí vzít víc malých balíků, to si musíš propočítat. Do 22 eur neplatíš nic , 22 - 100 eur platíš jen 21 % dph, nad 100 euro platíš první DPH a z toho ještě pak clo... nad 22 eur platíš ještě jednorázový poplatek 180 Kč/proclení, čímž pádem je zase možná lepší zaplatit clo a ten poplatek platit jen jeden. Kdybys vzala 5 balíků do 100 eur, tak platíš 5x 180 Kč (nebo víc, nevím, jakou mají sazbu v roce 2013) ani nevím, zda není 2013 už vyšší clo.

bordino
22. feb 2013

@veronik77 co ti na to mám říct.... 😀 Ale objednávala bych určitě až po dalším rodičáku, takže tak na konci března. Teď musím šít a něco vydělat!

bordino
22. feb 2013

@caramilla hm, jak to čtu, tak to asi nedám.... já jsem asi debil, tyhle věci já nikdy nechápu 😢 😝

caramilla
22. feb 2013

@bordino no, nedoporučuju na vstup Turecka do EU čekat, pochybuju, že v současné krizi ho tam někdo vezme, po tom, co se děje s Řeckem.... 😀
A v EU je to totál pohoda, jen musíš zaplatit DPH v zemi, kde kupuješ, pokud nejsi plátce DPH. A pak už to dojde, je to rychlé, máš to do 14 dní doma 😉 Takže technicky jednodušší. I platba v eurech je jedodušší. A doporučuju pak podle toho, kde bereš zboží v EU buď vzít jako neplátce (když tam mají 21 a míň procent) a nebo na někoho, kdo je plátce (když mají víc jak 21%😀 )