Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bordino
http://inchina.cz/clo-a-dph
Clo je podle druhu zboží, na vlny nevím, kolik to je, ale "dárek" ti podle mě neprojde 😀
A je to teda nad 150 euro, tak třeba se vlezeme do 150 eur a o clo přijdeme:D Teda o clo přijde stát - bude méně na rozkrádání:D
Holky, kolik myslíte, že bude klubek na dětský svetřik vel. tak 110?
@zojec supeeer!
@caramilla ale to víš, že je pyšný, vím, jak jsi dřív psala, že se chlubí tvýma plínama, jak jsi šikovná! To jsou ti chlapi, no... 😉
A konečně jsem došila lamí mikinu a mám z ní fakt radost. Nejraději bych si ji nechala pro J., ale tato je pro neteř. J. má stříhnuto na tyrkysovou, snad došiju do porodu 🙂 (ehm, ještě jsem nezačala)
@bordino Bordi, já kupovala zde http://www.i-pletaci-prize.cz/i-pletaci-prize/e... a byla jsem spokojená. Je pravda, že to nemají moc přehledné, ale Ice Yarn bero, tak třeba by se s nima dalo domluvit...
jo a prohrabávala jsem včera látky a nějak nemám využití pro tento úplet. Je to šíře 160, byly to dva metry, ale už je to vysrážené, takže teď 160x184. Chybí malý obdélník cca 70x40cm. Kdyby měl někdo zájem, tak celé přenechám za 120,- plus pošta. Složení je bavlna a elastan. V případě zájmu prosím IP.
@katkaela tu je odkaz na všitie zipsu, vlastne celej phiplippy, a dole je zips, http://www.farbenmix.de/de/philippa-fotoanleitu...
@ucitelka70 jee, ďakujem, najskor som sa zlakla tej nemčiny, ale našťastie sú tam obrázky. Vyzerá to že by som to mohla zvládnuť. Neviem ako stroj 😀
@katkaela ani ja neviem po nemecky, ale mám taký zlatý prehliadač, čo mi tlmočí všeko - google chrome
@katkaela @ucitelka70 byla rychlejsi 🙂. Ja jsem se toho nejdriv bala, kdyznto mam nejdriv nasit na to podsiti, ale mile me to prekvapilo a je to tak i jednodussi 🙂
@bordino no jasně! 😀 Záleží, kde nakoupíš. TO je jasné🙂 Když nakoupíš čínské krámy v Německu, tak neplatíš clo, když v Číně, tak platíš clo. Ale zase platíš marži tomu obchodníku v EU. Z Německa je nákup super, do 5ti dní tady, jednání slušné, vždy mi zatím přišlo to, co jsem si objednala, faktura v pořádku, mívají vše přehledné, dobře se platí, není problém AJ, NJ, neplatíš clo, DPH, nic. ani poplatek poště, ona to Německá přeprav. služba předá české na hranicích a hned to jede dál, fakt pohoda!

@bordino není na tom nic těžkýho, neboj se toho:D Jen to chce propočítat. Tak to zkus najít někde v EU a zkus spočítat cenu vč. pošty v EU a mimo EU a já to to pak dopočtu, co se vyplatí🙂
Ale je to jednoduchý, celkovou částku mimo EU vynásobíš 1,21 a pak to celé ještě 1,09 a přičteš 180 Kč a když to vyjde výrazně levněji jak z EU, tak ber Turecko, když to vyjde zhruba na stejno, tak ber EU 😀