icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maly_prcek
24. feb 2013

@sufik1 Jj, ty první tepláčky jsem šila taky a jsou fajn, na holčičky pak hodně vydrží i legínky a šila jsem i ty prdelaté gaťátka z toho druhého Ott., cos psala...
Ad. trika - já jsem furt přemýšlela, proč ty trika nezmenšuju v ramenou, když potřebuju menší velikost a jen šiju užší a už to vím! Protože šiju raglán rukáv 🙂 Poradili mi to pan a paní z Farmers, kdysi jsem si s nima povídala asi půl hodiny na veletrhu a oni že šijou mikiny s raglánem, že jinak by to přes ty ramena jako rostoucí nesedělo a to mně zaujalo a tak to tak šiju 🙂 Takže já šiju raglán triko a hlídám si, aby bylo úzké a jen prodloužím nebo přidám dolů široký náplet...
Ad zapínací trika - já jsem tak nějak zjistila, že co do oblíkání je mi příjemnější a rychlejší přetáhnout jednou hlavičku než zapínat x baby-druků, takže šiju přes hlavu...A taky to líp sedí kolem krčku, hezčeji to obepíná a nikam nefouká...

baarca
24. feb 2013

@sufik1 Já na ty moje květňáky žádné bundy, ani kombinézy neměla. Jen overálek a svetřík nebo mikinu a byli v zavinovačce nebo lehkém fusaku. A kdybys chtěla, můžu ti taky nějaké úplně pidi oblečky půjčit - Karulda měla 2660g. Kamarádka měla dvojčátka mnohem větší 🙂

kuna
24. feb 2013

Právě jsem se při šití nas.ala... 😠 😠 Šiju mikinu z lamy, už finišuju a zjistím, že ji nemám čím olemovat, protože mi došla lemovací gumka. Takže namísto lemování na ní hledám hnidy a zjistím, že je moc volná u krku, tak se to rozhodnu spravit a tak jsem to podělala (nenávratně, kusy odřízlé na OL), že jsem vypárala zip a zbytek letěl. Už jsem tam měla i aplikace...no fuj, vidím rudě, jen si na to vzpomenu. Ale co, látky mám dost, ušiju novou. Tato hezky spravit nešla a já bych se nasírala pokaždé, když bych v ní J. viděla 😠 😠 😠 Ale spíš mě štve to, že jsem ji dělala už tři dny (teda po částech, že) a to jsem to chtěla stihnout do porodu...no nic, musím ještě držet 🙂

mahafi
24. feb 2013

@jieff ten tučňák je nádherný 😵 😵 😵

ucitelka70
24. feb 2013

@kuna nerob paniku, olemuj fineribom alebo niečo podobné dáš, a ked ani tak, aspon uši z toho vankúšik, alebo príšerky.... taká škoda, aj aplikáciu máš, a látky si treba vážiť!!! však vieš, koľko peňazí v tom máš ?!

anastazieb
24. feb 2013

@kuna to naštve 🙄

kuna
24. feb 2013

@ucitelka70 no mikina už z toho nebude, ta by fakt blbě seděla. Fineribem jsem to pak vymyslela taky, ale mezitím jsem to podělala celé u krku, tak tam už mi finerib nepomůže. Je to teď mikina 104 s průkrčníkem tak na malinkou panenku 😀 😀

Já to beru tak, že než bych to 4 hodiny přešívala a vypadalo by to bůhvíjak, tak to radši ušiju znovu a látku holt oželím a budu se snažit na to zapomenout. Stejnak má manžel pocit, že máme látek doma moc, tak takto to bude ubývat dvojnásobným tempem 🙂

snowwitch
24. feb 2013

@bulinka nj, ale tam bych ho koupila o litr dráž...dělaj i servis strojů. který nejsou koupený u nich?

bulinka
24. feb 2013

@snowwitch servis ti určitě udělají i na stroj co jsi u nich nekoupila. Já jsem si ho u nich koupila protože mi udělali cenu🙂. Naběhla jsem tam s vytištěnou nabídkou z internetového obchodu a pán mi slevil 😀. Ale já ho chtěla právě kvůli servisu od nich, mám ho zdarma

bulinka
24. feb 2013

@snowwitch já už od nich mám rovnostech(ten mám už deset let) a teď jsem si u nich k vánocům kupovala OL

a_lexa
24. feb 2013

@jieff krásné!!! A ta rybička je vychytaná. 😉

snowwitch
24. feb 2013

@bulinka a kterej? Já chci právě taky overlock...samo, že Brothera 🙂 a jak, že to mám udělat, abych měla taky slevu...

bulinka
24. feb 2013

@snowwitch já mám Brother 1034. Já to zkusila na city, že už mám od nich jeden stroj a teď že budu kupovat OL a že bych ho radši od nich a ne z netu. A ono to zabralo 😀. Sice mi pán nedal cenu jako na netu, ale o 500,- míň než ho měl na krámu. A měla jsem ho i navlečenej, což třeba pro někoho kdo s OL nikdy nedělal je dobrý a hlavně ho předemnou vyzkoušeli, že opravdu funguje jak má

bulinka
24. feb 2013

nebudete někdo dělat hromádku na Wendy?

zikie
24. feb 2013

Holky ráda bych vám představila pyžamožrouta. Je to hrozně užitečný tvor obývající dětské postýlky, který každé ráno pozře složené pyžamko a večer ho zase vrátí majiteli 🙂

medunka21
24. feb 2013

@bulinka tiez by som sa pridala

michamicha
24. feb 2013

ahoj, mam dotaz, když šijete jednovelikostní svrchňáčky, nacvakáváte nejdřív patentky a potom až lemovací gumičku nebo obráceně?

a_lexa
24. feb 2013

@zikie pyžamožrout je super. U nás doma bydlí ponožkožrout (většinou v pračce ale nepohrdne ani skříní), ale ten nic nevrací. 😅

zikie
24. feb 2013

@a_lexa Ponožkovou příšeru máme taky 🙂

jemi
24. feb 2013

@zikie ten je parádní, já teď dělám tu hrací kostku a zjišťuji, že aplikace... mě vůbec nebaví a ještě to nevypadá dle mých představ

bulinka
24. feb 2013

@a_lexa ponožkožrouta máme doma taky 😀

jieff
25. feb 2013

@michamicha já nejdřív ušiju pak cvakám...

piecee
25. feb 2013

@zikie ty jo tak ten je bomba 😀 😀

veronik77
25. feb 2013

@a_lexa
@zikie Pyžamkožrout je krááásný 🙂
U nás bydlí lichožrout (literární název ponožkožrouta od Šruta, nádherná to kniha) také v pračce a jak jsem zjistila, tak pod bubnem pračky ve vaně - minulý týden chtěl schlamstnout manželovu ponožku a zasekla se mu mezi buben a vanu, tak musel přijet opravář odborně vyndat ponožku, aby nám zase prala 😀 😀 😀 A lichožrout byl hlady, ale pěkně tu ponožku okousal 😠

lenasss
25. feb 2013

dobré pondělní ráno všem 🙂 jsem dnes nějak zaspala.Jsem ted vylezla z peřin a světe div se děti ještě spí 😀 😀

mahafi
25. feb 2013

@jieff mají tam krásný aplikace 🙂, a vždyť to tvoje je úžasný, jak jsi psala, že je to nepovedený pajc, tak mi právě přijde hodně povedený 🙂, fakt.

@zikie pyžamkožrout je super 🙂, hlavně, že ho máte zkrocenýho a pyžamka ochotně vrací 😀.

snowwitch
25. feb 2013

Holky, prosím, poslední dotaz. Má si k OL rovnou koupit nějakou patku nebo je to zbytečné? Co patka pro slepý steh? Využíváte?

sufik1
25. feb 2013

@michamicha nejdřív cvakám, pak šiju. Na tom ušitém se to blbě doměřuje 😖
@baarca já uvidím, ale asi ne. Díky za nabídku. NEchám to koňovi, budem ohrnovat a nějak to půjde. Uvidím, jak budou velcí, ale kdyby se narodili o dost dřív, tak nás stejně domů nepustí, dokud ty 2 kilča mít nebudou.... Hlavně mi zítra dovezou sušičku, tak to budem točit a těch věcí nebude potřeba tolik.

anastazieb
25. feb 2013

@snowwitch já patku na slepý steh mám, ale nikdy jsem jí ještě nepoužila...