Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Právě jsem se při šití nas.ala... 😠 😠 Šiju mikinu z lamy, už finišuju a zjistím, že ji nemám čím olemovat, protože mi došla lemovací gumka. Takže namísto lemování na ní hledám hnidy a zjistím, že je moc volná u krku, tak se to rozhodnu spravit a tak jsem to podělala (nenávratně, kusy odřízlé na OL), že jsem vypárala zip a zbytek letěl. Už jsem tam měla i aplikace...no fuj, vidím rudě, jen si na to vzpomenu. Ale co, látky mám dost, ušiju novou. Tato hezky spravit nešla a já bych se nasírala pokaždé, když bych v ní J. viděla 😠 😠 😠 Ale spíš mě štve to, že jsem ji dělala už tři dny (teda po částech, že) a to jsem to chtěla stihnout do porodu...no nic, musím ještě držet 🙂
@kuna nerob paniku, olemuj fineribom alebo niečo podobné dáš, a ked ani tak, aspon uši z toho vankúšik, alebo príšerky.... taká škoda, aj aplikáciu máš, a látky si treba vážiť!!! však vieš, koľko peňazí v tom máš ?!
@kuna to naštve 🙄
@ucitelka70 no mikina už z toho nebude, ta by fakt blbě seděla. Fineribem jsem to pak vymyslela taky, ale mezitím jsem to podělala celé u krku, tak tam už mi finerib nepomůže. Je to teď mikina 104 s průkrčníkem tak na malinkou panenku 😀 😀
Já to beru tak, že než bych to 4 hodiny přešívala a vypadalo by to bůhvíjak, tak to radši ušiju znovu a látku holt oželím a budu se snažit na to zapomenout. Stejnak má manžel pocit, že máme látek doma moc, tak takto to bude ubývat dvojnásobným tempem 🙂
@snowwitch já mám Brother 1034. Já to zkusila na city, že už mám od nich jeden stroj a teď že budu kupovat OL a že bych ho radši od nich a ne z netu. A ono to zabralo 😀. Sice mi pán nedal cenu jako na netu, ale o 500,- míň než ho měl na krámu. A měla jsem ho i navlečenej, což třeba pro někoho kdo s OL nikdy nedělal je dobrý a hlavně ho předemnou vyzkoušeli, že opravdu funguje jak má
nebudete někdo dělat hromádku na Wendy?
ahoj, mam dotaz, když šijete jednovelikostní svrchňáčky, nacvakáváte nejdřív patentky a potom až lemovací gumičku nebo obráceně?
@mahafi tak se koukni sem: http://ruttu-nuttu.blogspot.cz/2012/12/hei-hei-...
@michamicha já nejdřív ušiju pak cvakám...
@a_lexa
@zikie Pyžamkožrout je krááásný 🙂
U nás bydlí lichožrout (literární název ponožkožrouta od Šruta, nádherná to kniha) také v pračce a jak jsem zjistila, tak pod bubnem pračky ve vaně - minulý týden chtěl schlamstnout manželovu ponožku a zasekla se mu mezi buben a vanu, tak musel přijet opravář odborně vyndat ponožku, aby nám zase prala 😀 😀 😀 A lichožrout byl hlady, ale pěkně tu ponožku okousal 😠
dobré pondělní ráno všem 🙂 jsem dnes nějak zaspala.Jsem ted vylezla z peřin a světe div se děti ještě spí 😀 😀
Holky, prosím, poslední dotaz. Má si k OL rovnou koupit nějakou patku nebo je to zbytečné? Co patka pro slepý steh? Využíváte?
@michamicha nejdřív cvakám, pak šiju. Na tom ušitém se to blbě doměřuje 😖
@baarca já uvidím, ale asi ne. Díky za nabídku. NEchám to koňovi, budem ohrnovat a nějak to půjde. Uvidím, jak budou velcí, ale kdyby se narodili o dost dřív, tak nás stejně domů nepustí, dokud ty 2 kilča mít nebudou.... Hlavně mi zítra dovezou sušičku, tak to budem točit a těch věcí nebude potřeba tolik.
@snowwitch já patku na slepý steh mám, ale nikdy jsem jí ještě nepoužila...

@sufik1 Jj, ty první tepláčky jsem šila taky a jsou fajn, na holčičky pak hodně vydrží i legínky a šila jsem i ty prdelaté gaťátka z toho druhého Ott., cos psala...
Ad. trika - já jsem furt přemýšlela, proč ty trika nezmenšuju v ramenou, když potřebuju menší velikost a jen šiju užší a už to vím! Protože šiju raglán rukáv 🙂 Poradili mi to pan a paní z Farmers, kdysi jsem si s nima povídala asi půl hodiny na veletrhu a oni že šijou mikiny s raglánem, že jinak by to přes ty ramena jako rostoucí nesedělo a to mně zaujalo a tak to tak šiju 🙂 Takže já šiju raglán triko a hlídám si, aby bylo úzké a jen prodloužím nebo přidám dolů široký náplet...
Ad zapínací trika - já jsem tak nějak zjistila, že co do oblíkání je mi příjemnější a rychlejší přetáhnout jednou hlavičku než zapínat x baby-druků, takže šiju přes hlavu...A taky to líp sedí kolem krčku, hezčeji to obepíná a nikam nefouká...