Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Baby, môže sa na softshell robiť aplikácia z tkanej bavlny? Keď to podlepím vlisesofixom, tak sa to môže prišiť rovným stehom popri kraji alebo radšej cikcakom?
@zojec Na strane 469 si dávala fotky sovičkových kaps... To som zašla riadne dozadu, však? 😉 Prosím ťa, akým spôsobom si robila to olemovanie vrecka na ruky? Chcem si ušiť vsadku do softshellky s podobným vreckom.
tak skupila som sportovo bambusovy uplet
@lillyzelvicka perfektné sú oboje.....
@lillyzelvicka tak ty jsou luxusní 🙂
@zuzu_epona vrecko podsivam o kusok vacsim flisom ako je vrchna cast 🙂 proste vystrihnem cca 0,5-1cm vacsi spodny diel (podla toho ake chcem siroke to lemovanie dosiahnut) zosijem , prevratim a potom to prisivam presne v mieste stehovania.. snad chapes ako som to myslela 😀 😉 vrecko je potom teple a hlavne tam netrcia nitky z tych aplikacii 😉 a este je aj olemovane 😀 vrch potom len podhnem do vnutra a presijem
@lillyzelvicka waaaaau, tie su uplne profi , nadherne a ten letny soft zereeeem 😀 😉
Ahojte, šiť síce neviem, ale už nejaký ten týždeň sledujem túto diskusiu a kochám sa krásou vašich výtvorov (úplne mimo som zo softshellových súprav..že wow!)
inšpirovali ste ma tak, že uvažujem nad kúpou stroja, že by som sa naučila aspoň nejaké základy, skrátiť nohavice a tak..a chcela by som skúsiť aj hniezdo a vreckár do postieľky..nájdem niekde v tejto debate nejaký návod? + približne na akej strane? 🙂 ďakujem za pomoc 🙂
@bordino dík za nabídku, ale asi fakt bude stačit to, co mám. Trochu plaším.
@malyprcek ty rostoucí šiju, ale ne všechno. Mám oblíbený tenhle střih č. 7 sedí skoro rok, ale je až od 62, asi upravím http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2011_4/a...
O těch dlouhých tričkách jsem taky přemýšlela trička jsme přemýšlela ty podle střihu 9 - zapínací... http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_1/A...
no uvidíme. Každopádně díky za rady
Plzeňačky, kde servisujete své stroje?
Holky OT bude teĎ někdy hromádka na FB?🙂 já abych to nepropásla🙂 díky
@lillyzelvicka ty vole, jelikož jsem vložila příspěvek, tak listuju teď odspodu a normálně během prohlížení říkám, to je určo Lilly 😀 už tady pár lidí podle stylu šití poznám 🙂
@caramilla - má už Jasmí gytaru? http://www.makeit-loveit.com/2011/03/mister-mak...
@snowwitch já kupuju stroje tady a dělají i kompletní servis, poradí se vším 🙂
http://www.profi-centrum.cz/uvodni-strana
@snowwitch ahoj mam slevovy kupon na 300 na nejsicistroje kdyby jsi chtela poslu kod
sleduju vás, po očku. Tak po delší době taky něco přidám. Malej kamarád bude slavit první rok a Toník dostane tričko s tučňákama. Bohužel ten tučňák (ne moc povedenej pajc ruttu-nuttu) na tučňáčí látce nevynikl. Příště bych ho zvětšila a pod něj dala ještě jednobarevnou, ale byla to piplačka, tak asi další příště nebude.
@ucitelka70 Co jestli má Jasmí kytaru - ale OBAL na kytaru! 😀 😀 😀
@animal Já taky dočítám od spodu a taky to tak mám, že poznám, kdo to dělal... 🙂

@bordino
@ardila
no ja skusenost s inymi capackami nemam, syn predtym nosil klasicke papuce, tiez sa mu potia nohy...jedno je pravda ze nohy su v teplom, mam ich velmi rada, aj pre deti aj pre seba, len ked ich mame cely den na nohach, nohy su spotene, a smrdia (ci kozou?hmm..asi nie uplne) a druhe ze aj ponozky su normalne vlhke...☹ nechcem vyzerat ako nespokojna, naozaj..ale..
ja ich mam tiez denodenne obute, chodi aj sije sa v nich super..tiez som uz uvazovala nad vetrakmi? ale ako ich urobit ked uz mame capaky doma..dierky len tak neurobis...