Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, jsem asi debil, ale já s tím řezacím kolečkem asi vážně neumím...kupovala jsem ho drahý jak sv...(asi 400)ve Filiu a neuříznu s ním nic. Zkoušela jsem to na dřevotřískové desce, dneska jsem vytáhla lino a nic, proříznu skoro lino, ale jersey z Dadky je bez chyby...nakonec jsem vytáhla dřevěné prkénko, na tom se látka sice prořízne, ale musím tlačit tak, že to dělá hluboké rýhy i do prkénka ☹
@snowwitch ježiši, to taky jde? 😀 Já s kolečkem řežu (neplánovaně) i na laminátové plovoučce a vždy vše OK. To je fakt divné. A jako látka netknutá? Nebo ti tam zbývají takové ty vlásky? Elastan se totiž blbě řeže. To většinou značí tupý ten kotouč, ale jestli je nový, tak fakt nechápu...
@sufik1 a dáváš u těch PUL svrchňáků kolem nožiček a na zádech pod lemovací gumičku ještě nějakou gumičku nebo lastin? já to právě šila jen s lemovací gumičkou a teď když chci šít další, tak mě napadlo, aby to po pár vypráních nepřestalo pružit... u těch kupovaných co mám doma, tak tam je všitá ještě normální guma 😖
@michamicha já tam teda už gumku ani lastin pod lemgum nedávám. Ale dost to nspinam, tak mi lemgum od stoklasy ještě nikdy pruzit nepřestala.
@michamicha také dávám jen lem. gumu, používám stoklasí a po 2 letech sice ožmolkované, ale pruží .-)
@michamicha tak dávám jen lem. fumičku
@michamicha jen lemgumku. Nejstarší mám asi rok staré a v poho. Ale ty gumky pruží různě, obzvlášť šedá je celkem naprd...
LEMOVACÍ GUMIČKA NA PLENKÁCH ...holky já asi taky dělám něco patně natahuju co se dá a skoro vůbec se mi to nesmrske na gumka :( kolem nožiček to moc nedrží je hodně velkýá rozdíl mezi těma gumkama od stoklasy a třeba těma plenkovýma co mají na ŠD?pže si pamatuju že tam ty gumičky mají o dost silnější takový 😕

@jieff tučnák super, moc se mi líbí 😉
@lillyzelvicka jako vždy profi!! takové kalhoty bych také brala 😉