icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
25. feb 2013

@jieff tučnák super, moc se mi líbí 😉
@lillyzelvicka jako vždy profi!! takové kalhoty bych také brala 😉

daisyr
25. feb 2013

@veronik77 ještě k té bundě, no já bych musela přidávat asi více 😒, jakou nosíš vel. jestli to není tajné? 🙂

animal
25. feb 2013

@veronik77 ta modrá je pěkná 🙂

caramilla
25. feb 2013

@a_lexa supér 😀

a_lexa
25. feb 2013

@caramilla óóóó´děkuji, tepláčky jsi určo poznala - jsou dle tvého střihu 😉

piecee
25. feb 2013

@katka82 a ty máš odkud ty žirafky?od Car?hh historka s honzíkem super jsem se posmála 😀 😀

caramilla
25. feb 2013

@piecee žirafky ještě jsou 😀

caramilla
25. feb 2013

@a_lexa jé, fakt, nepoznala, vidiš, to bych pochválila i super střih, že... 😀

sinala
25. feb 2013

@veronik77 já myslím ten středový šev 🙂 a že to má ohnuté jsem si všimla až po upozornění 🙂 Andrej ji má taky hodně do čela a zahýbám ji dovnitř 🙂 🙂 🙂

snowwitch
25. feb 2013

Holky, jsem asi debil, ale já s tím řezacím kolečkem asi vážně neumím...kupovala jsem ho drahý jak sv...(asi 400)ve Filiu a neuříznu s ním nic. Zkoušela jsem to na dřevotřískové desce, dneska jsem vytáhla lino a nic, proříznu skoro lino, ale jersey z Dadky je bez chyby...nakonec jsem vytáhla dřevěné prkénko, na tom se látka sice prořízne, ale musím tlačit tak, že to dělá hluboké rýhy i do prkénka ☹

veronik77
25. feb 2013

@jieff díky, taky jsem se pěkně vysoftovala a už mne chytají roupy, co koupím na příští rok, ehm... 🙂
@daisyr normálně mám tak 38... v rámci kojení to bylo dobrý, ale po odstavu se prsa zvětšila tak o dvě velikosti, ale už je to lepší a postupně se vrací do normálu 🙂

veronik77
25. feb 2013

@sinala tak toho jsem si ani nevšimla 😀 když se víc narazí na hlavu, tak to není ani vidět... holt jsem to asi křivě ušila - neklamná známka ruční práce 😀 😀 😀

sinala
25. feb 2013

@veronik77 taky narážím 😀 😀 😀

sinala
25. feb 2013

@snowwitch padaly tady rady typu povolit kolečko a držet kolmo 🙂

vianne
25. feb 2013

@a_lexa super ispiracia, medvedovy flis mam onjednany, tak aspon vidim ako vyzera nazivo 🙂

snowwitch
25. feb 2013

@sinala To jsem zaznamenala a zkoušela..prořežu vše, jen ne tu látku....asi bude chyba mezi kolečkem a ...

maryol
25. feb 2013

@zojec vlniaky vyzeraju perfektne, musim prist k tebe na skolenie 😉

caramilla
25. feb 2013

@snowwitch ježiši, to taky jde? 😀 Já s kolečkem řežu (neplánovaně) i na laminátové plovoučce a vždy vše OK. To je fakt divné. A jako látka netknutá? Nebo ti tam zbývají takové ty vlásky? Elastan se totiž blbě řeže. To většinou značí tupý ten kotouč, ale jestli je nový, tak fakt nechápu...

michamicha
25. feb 2013

@sufik1 a dáváš u těch PUL svrchňáků kolem nožiček a na zádech pod lemovací gumičku ještě nějakou gumičku nebo lastin? já to právě šila jen s lemovací gumičkou a teď když chci šít další, tak mě napadlo, aby to po pár vypráních nepřestalo pružit... u těch kupovaných co mám doma, tak tam je všitá ještě normální guma 😖

palosek
25. feb 2013

@michamicha já tam teda už gumku ani lastin pod lemgum nedávám. Ale dost to nspinam, tak mi lemgum od stoklasy ještě nikdy pruzit nepřestala.

jemi
25. feb 2013

@caramilla
@snowwitch já s kolečkem taky bojuji, teda občas látku řeže, ale je to boj, vynechává, tak to většinou skončí , že to střihnu nůžkama :( řežu na origo podložce

daisyr
25. feb 2013

@michamicha také dávám jen lem. gumu, používám stoklasí a po 2 letech sice ožmolkované, ale pruží .-)

sinala
25. feb 2013

@michamicha tak dávám jen lem. fumičku

sinala
25. feb 2013

@jemi @snowwitch a jak máte velká kolečka? já řežu s 45 mm

michamicha
25. feb 2013

@palosek
@daisyr
@sinala bezva, tak jdu došít sloníkový jen s lem. gumičkou 😵 tentokrát se mi povedlo nacvakat patentky správně 😀

michamicha
25. feb 2013

@sinala @jemi @snowwitch já řežu slabé materiály tím malým kolečkem, je to asi 28mm a silnější (lamu, soft, teplákovinu, apod.) tím 45mm a teda to větší kolečko se mi tupí častěji než to malý, tak nevím čím to je 😖

sufik1
25. feb 2013

@michamicha jen lemgumku. Nejstarší mám asi rok staré a v poho. Ale ty gumky pruží různě, obzvlášť šedá je celkem naprd...

sufik1
25. feb 2013

tak já taky přidám pár triček a ještě tašky...

piecee
26. feb 2013

@caramilla neee to mi ani "neříkej" že žirafky ještě jsou 😀 😀
@sufik1 krásný trika...ty uplety jsou uplně boží 😵

piecee
26. feb 2013

LEMOVACÍ GUMIČKA NA PLENKÁCH ...holky já asi taky dělám něco patně natahuju co se dá a skoro vůbec se mi to nesmrske na gumka :( kolem nožiček to moc nedrží je hodně velkýá rozdíl mezi těma gumkama od stoklasy a třeba těma plenkovýma co mají na ŠD?pže si pamatuju že tam ty gumičky mají o dost silnější takový 😕