icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

tiki
26. feb 2013

Holky, budu objednavat snap plastove patentky na
http://www.sijemdetem.cz/produkt/patentky-plastove
nechcete se nektera pridat? Ja bych idealne vzala to uplne velkoobchodni baleni, ale takovej blazen, co by chtel od nejake barvy minimalne 200 kusu tu asi neni, co 😉? Ale i kdybyste treba chtely mensi baleni, dejte vedet, muzeme se treba rozdelit o to po 100 kusech a mít větší výber barev 🙂. Kdyztak napiste postou...

kajark
26. feb 2013

zeja som si nevzala z poslednych hromadok nejake opice :(( nemate niektora na predaj? bud opice na bananu alebo aj nejake ine... zrazu sa mi syn zalubil do opíc a ja doma ziadne nemam :(

ucitelka70
26. feb 2013

@kajark zatiaľ mu urob aplikáciu opice

bordino
26. feb 2013

Prosím, nemáte někdo zbyteček červeného PULu? Fakt malý, jen na aplikaci na plavky?

snowwitch
26. feb 2013

@caramilla Jako na tom linu je látka fakt netknutá a v linu rýhy....asi mi není dáno 😀

karchinka
26. feb 2013

tak pro zasmání - má první vyrobená aplikace, dopadla příšerně, ale poučení pro příště - asi se to má ještě vlizelínem podžehlit, že? nebo to prostě nemám v ruce?
ale budu všem tvrdit, že ten had tak vypadat má, že je už starý a vrásčitý :D jinak náš starší se zamiloval do hadů a pavouků, si chodí k tetě hladit jakousi chlupatou tarantuli "Boženku" a krajtu "Princeznu", ale bojí se akvarijních rybiček a každý večer kontroluje, jestli mají dobře zavřené akvárko, aby na něj náhodou v noci neskočily :D

terezita
26. feb 2013

@zojec tu som, nic nestiham.. predelavam byt a panuje tu naprosty chaos.. siju maximalne tak zakazky, ditko me nema v cem chodit, ale uz ma aspon pokojik hotovy. ted uz jen dodelat loznicopracovnu a kuchynoobyvak a bude.. jenze od patku jdu do procesu a na siti bude asi minimum casu, no uvidim, jak to pujde spachtit vsechno dohromady.. 😀

snowwitch
26. feb 2013

@karchinka Mě se ten had líbí...A synátora chápu, rybičky umí být pěkný potvory 😀

laeela
26. feb 2013

Já konečně včera došila druhé softky, když už je sníh málem pryč. 😀

maryol
26. feb 2013

@karchinka had je skvelý,naozaj, úplne som sa do neho zamilovala, aj ten komplet je parádny
áno, ľahšie sa prišíva úplet, keď ho vystužíš vlizelínom, alebo ešte lepšie vliesofixom a najprv nažehlíš na podklad

lenasss
26. feb 2013

@karchinka tak ted jsem se od srdce zasmála nad těma rybičkama 😀 😀 😀 ale had je pěkný na to že není podžehlený je luxusní 😉

maryol
26. feb 2013

@laeela super, u nás ten sneh bude hádam do mája...

laeela
26. feb 2013

@karchinka Šila jsem s Vliesofixem a je to fakt paráda. Ten úplet se pak nevlní, nekroutí, drží to na místě, nemusíš dávat tunu špendlíků, o které se akorát tak popícháš. Teda takhle šiju já, ty jsi asi zdatnější. 😉

laeela
26. feb 2013

@maryol já mám sníh ráda, máme jet příští týden na hory, tak jsem měla celkem radost, že nasněžilo. Za mě mohl ještě chvilku vydržet.

a_lexa
26. feb 2013

@karchinka mě se také had líbí. A pruhovanej komplet je parádní. 🙂

kuna
26. feb 2013

@karchinka nahodou super, ja jsem myslela, ze je to zamer, ze je had v pohybu 🙂. Aby se ti to priste nevlnilo, tak to chce krome aplikace samotne (at zije vliesofix) podlozit i tu latku, na kterou aplikujes. Staci obyc nezazehlovaci vlizelin, ktery prichytis spendlikama a pak odstrihnes. Ale lepsi je trhaci vlizelin, maji ho napr na pattistudio. Po nasiti ho hezky odtrhnes okolo kontur, je to hned a precizni. Ted jsem takto aplikovala na lamu a netahala se vubec, bez vypodlozeni bych to nechtela videt 🙂.

maryol
26. feb 2013

@laeela keď ho musíš denno-denne odhadzovať a nedá sa kvôli nádielke nikam dostať, zmeníš názor 😎

laeela
26. feb 2013

@maryol Teď jsi mě pobavila. 😉 Máme domek na maličké vesnici, špatně nám prohrnují silnice a denně vozím starší dcery do školy i ze školy, nadvakrát.
Ale i tak, mám prostě ráda sníh.

anastazieb
26. feb 2013

Holky plánuju si vytvořit vlastní našívací etiketu a uvažuju, jestli tu vytkávanou nebo jen tištěnou... Logo se snažím vymyslet si sama, chtěla bych nějaké krásné, když už bych se rozhodla pro ty vytkávané... Jak jste to dělaly vy? Vymýšlely jste si logo samy nebo nechávaly u někoho dělat?

maryol
26. feb 2013

@laeela 😀

daisyr
26. feb 2013

@piecee používám stoklasí gumičky o menší šířce cca 18mm, ale měla jsem i z ŠD. Stoklasí více vydržení, nežmolkatí hned, což je fajn u plen. kalhotek, kde se ti tam zachytává občas sucháč a ta menší šířka o trochu více pruží, mi teda přijde.

daisyr
26. feb 2013

@karchinka super, já myslím, že had je super, gór napoprvé 😉

daisyr
26. feb 2013

@tiki Ahoj, já teď dělám FM a právě jsem tam něco z ŠD přidala, tak to můžeme dát dokupy, jen teda to třídění patenků asi také něco zabere 😝

ucitelka70
26. feb 2013

dnes som si ušila tričko....síce v tom vyzerám ako tehotná, ale čo už?

zojec
26. feb 2013

@terezita uha.. tak proces nezavidim :( a nech ta prerabka rychlo prebehne.. 😉 kazdopadne chybaju tu tvoje skvele veci 😝 😉

jieff
26. feb 2013

@karchinka mě to pýžo přijde boží i s rozvlněným hadem. Ale proti vlnění taky pomáhá podložit si látku (jak píše@kuna) obyč papírem. Pak ho odtrhneš. Mám to v návodu šicího stroje v kapitole o šití knoflíkových direk. Fakt to parádně zpevní a nemusíš nic přižehlovat...

jieff
26. feb 2013

@tiki Táni sama nic nepotřebuju, ale kdyžtak ti pak přijedu pomoct pytlíkovat😉

medunka21
26. feb 2013

@ucitelka70 pokial ta aj pusti v buse si sadnut,tak este nie si tak zle 😉

michamicha
26. feb 2013

@tiki tak patentky by se mi hodily, ubývají rychlostí blesku, ale stejně tam chci objednávat ještě další materiál na pleny, tak si pak objednám sama až to bude potřeba 🙂

kalman
26. feb 2013

Dnes som si mákla ušila som až tri veci , tepláky pre prcka z mojich tehu teplákov boli mi prííííííliž velké
A tričko tiež pre prcka