icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
4. mar 2013

@jitu22 nádhera 😵

mikulka45
4. mar 2013

@jitu22 ty brďo, bunda nemá chybu! 😵

katka82
4. mar 2013

@jitu22 😲 😲 bunda je fakt super 😵 😵

lillyzelvicka
4. mar 2013

Tak já přidám trochu spamu ušito dýl ale nebylo na čem a nebo kým vyfotit 🙂

sufik1
4. mar 2013

@jitu22 bunda super, okouknu na živo a musím pajcnout 😀 😀 😀 😀 I když v mé velikosti je to vždycky dobrodrůžo a moc se pajcovat nedá 😀
Krom toho jsem slyšela, že nosit dvojčata je sebevražda....

katka82
4. mar 2013

@lillyzelvicka krásný 😵ale ta poslední fotka je nej 😉 😀 😀

a_lexa
4. mar 2013

@katka82 @lillyzelvicka jo jo, ta poslední fotka je super a ty sladěné ponožky a hrneček to je naprosto super. 🙂 růžovo-modrá vede 😉

majamat
4. mar 2013

@lillyzelvicka zladena vyborne, len kolacik este mohol byt ruzovy 😀 😀 😀

allymally
4. mar 2013

Tak holky, první várka odeslána 🙂 Ještě jsem nechala otevřeno, tak kdo chce ještě může dopisovat metříky navíc, ale ubírat již néééé 🙂

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah...

Dobrou noc 😀

caramilla
4. mar 2013
caramilla
4. mar 2013

@soso slyšela jsem na ně samou chválu🙂 Mám doma i vzorník a fajn. Něco se mi líbí víc a něco míň 😎

caramilla
4. mar 2013

@zojec hele, super, kapsa na nosítko, model i pozadí, ach... krása 😀

caramilla
4. mar 2013

@jitu22 tý jo, šikula, úplně profi!

a_lexa
5. mar 2013

@zojec omlouvám se, ale žádné kapsy jsem neviděla, tak nemohu posoudit, ale model vypadá super 😀 😀 - pravděpodobně je na fotkách nějaký rušivý element 😅 😅

jacky3022
5. mar 2013

Dobré ráno, nebude někdo náhodou organizovat objednávku z Moraviatexu? Měla bych zájem o nějaké bambusové látky, ale 9m asi opravu nespotřebuji... 😉 😉

komisakpd
5. mar 2013

@lillyzelvicka super...softky..strih na budnu a nohavice mas odkial? samovyroba ci OT?

komisakpd
5. mar 2013

@a_lexa dakujem

alinn
5. mar 2013

ahoj holky 🙂 kdo ještě nevíte ..tak hlásím, že se bude objednávat potisknutý softshell, tak pokud máte zájem, můžete se přidat - opět je to originál, který jinde nenajdete ;) - foto přikládám a více info najdete na http://mamadora-blog.blogspot.cz/2013/03/predpr...

abigail1
5. mar 2013

holky, uvažuji, že bych objednala z produktservisu ten tm. modrý výplněk, jak silná a hřejivá je to látka? Chtěla bych z ní tepláky na doma na celoroční nošení, potřebuju, aby látka nebyla moc tlustá a hřejivá.

anastazieb
5. mar 2013

@abigail1 jestli myslíš nepočesaný tm. modrý výplněk, tak ten je fajn, prostě nepočesaná teplákovina, tak akorát tlustá 😉

lillyzelvicka
5. mar 2013

@komisakpd střihy moje 🙂 děkuju

palosek
5. mar 2013

@abigail1 myslíš z Wendy ten "granát"? Tak ten mě třeba trochu zklamal, ale na tepláky na doma...dobrý. 😝 Je u něj stejné složení i gramáž jako u zeleného, ale zelený je nepopsatelně lepší. Aspon podle mě. Všechny ty tři barvy jsou na omak rozdílné. Chilli je hrubý jako deka, zelený a liligreen akorát (takový byl i šedý) ale ten granát mě fakt zklamal. Je sice příjemný, a hřejivý bude taky. Ale už se mi taky stalo, že třeba tu šedou teplákovinu jsem objednávala 3x a pokaždé byla trochu jiná, ne barvou, ale naomak....Tak záleží. Ale liligren je zas na domácí tepláky nepraktický, že? 😀 😀 😀

palosek
5. mar 2013

@alinn Ještěrky pěkný, ale nebyli by znovu tučňáci? Myslím, že jsou HIT. 😉 😀 😀 😀

anastazieb
5. mar 2013

Včera jsem zkoušela přidělávat babydruky na Vario kleštích, a jde to Je to sice trochu krkolomnější, ale jde. Použila jsem k tomu ten obyč. přicvakávač, co je u babydruků, přes ten jsem to trochu přicvakla (na kleštích nástavec jersey, ale asi by to šlo i bez toho, možná by se ale ten přicvakávač mohl poničit) aby to drželo a pak už normálně secvakla kleštěma s tím jersey nástavcem.
Ten nástavec je totiž větší, než babydruky, takže při secvakávání tam lítají a scvakne se to křivě. Když se to ale přichytí tím přicvakávačem, tak tím jersey nástavcem už to pak docvaknout jde

anastazieb
5. mar 2013

@abigail1 jé tak jsem odpověděla špatně, já myslela výplněk z Moraviatexu 🙄

alinn
5. mar 2013

@palosek jó tučňáci 😎 ..kdyby to šlo v menším nákladu, tak nechám potisknout ještě ty tyrkysové a zelené - vím, že by o ně byl zájem..ale otázka je jak velký ;) (musel by o ně být stejný zájem jako o všechny čtyři barvy dohromady 😎 😀 ) oranžoví a fialoví ještě jsou (i když je fakt, že se množství už nedá počítat na role 😉 )

petkasv
5. mar 2013

@alinn ještě jsou fialový 🙂 u mě je o ně jakýsi zájem já si asi od tebe metr ještě vezmu, máš tam metr?

anastazieb
5. mar 2013

@alinn tak zkus udělat tabulku 😉 Nebo jiný vzor úpletu 😉 Vzala jsem tučňáků málo a už teď mi chybí 😀 A další úplety taky docházejí a nemám moc kde koupit, u Wendy se mi nic nelíbí.

alinn
5. mar 2013

@anastazieb jiný vzor úpletu je v plánu hnedle po softshellu s ještěrkama ;)

zuzka72
5. mar 2013

@alinn kukám je řeč o tučňácích šlo by vložit foto kukla bych mám dvojčata, ale nechci je mít ve stejným tak , že by jeden měl tučňáky a jeden ještěrky 🙂