Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb
@palosek děkuju za odpovědi 😉
@petkasv krásna súprava..... povedená
@alinn Taky hlasuju pro nějaký letní vzor - tučňákům by létě bylo horko 🙂 Jinak barvičky tyrkys, limetka, oranž, fialková jsou super, mám ráda sourozence v podobném obleču 🙂
Holky,
pokud ještě chcete něco z Wendy apod., tak mohu ještě přiobjednat, ať o vezmem jedním frkotem.
Díky.
Mně by měly dorazit tučňáci snad ve středu. Těším se těším! Ale kdy se k tomu, z nich něco ušít, to nevím. Tak se budu tou látkou aspoň kochat. 🙂
@allymally TU JE JEŠTĚ ODKAZ
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah...
A UŽ TO JE DEFINITIVNÍ 😀
Ahooj, zase vás moc nestíhám, ale fotky jsem skoukla a spousta krásných věcí se tu urodilo! @lilizelvicka jako vzdy perfektní @jitu taky nezklamala a šplhá směle vzhůru po mým soukromým žebříčku!
Já si občas taky píchnu jehlou do látky, ale jde to pomalu, brání mi děti, jejich nemoci, moje nemoci, jaro, praskající beton před domem, objevení parádně zásobený knihovny u nás na obci, kamarádky diplomka...je to paráda, jak je život pestrej 😉
Tu je jeden z výtvorů pro mě, tepláky, ve kterých se nestydim vynášet koš🙂 (střih ottobre, oranžová teplákovina z mtx a zbytek MM v kapsách)
http://www.garnstudio.com/lang/en/post.php?id=1008 do konce března maji tyhle:
@laeela
baby, prosím Vás, dáte mi link na fleri kto predáva dobrú kožu za prijateľnú cenu?
@veronik77 co jsem měla v ruce, tak třeba ta Alaska je mírně kousavá, na šálu by to nebylo, čapku syn nosí, ale když se spotí, tak jí sundává.
Jinak nekousavé jsou ty směsi s Alpakou (Nepal, Baby Alpaca Silk). BigDelight je na omak příjemný, ale pocitově to není tak hebké jako merino, Delight v té tenčí verzi je lehce škrábavý. Eskimo si taky myslím, že kousavé nebude. Teď jsem na něj šahala, ale nemám upleteno, tak jen podle omaku klubíčka. 😉 Polaris bude to samé jako Eskimo, jen ještě v tlustší verzi (jehlice 15 mm). 😀
Nevím, jako po zplstění, já jsem se k tomu ještě nedostala, ač plány mám, jsou to všechno vlny na plstění v pračce.
@bordino ja som už dávno obzerala tú ich biobavlnu a aj športový bambus..... a nakoniec nič z toho
Holky, prosím Vás, zákazníci po mě chtějí softshell, tak jsem se Vás chtěla zeptat, který je lepší. Zda z Balleriny nebo od Čiperky? Moc děkuju

@alinn jejej, sem s ním 🙂 Ale já bych brala i ještěrky na úpletu 🙂