icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jitu22
5. mar 2013

@alinn jejej, sem s ním 🙂 Ale já bych brala i ještěrky na úpletu 🙂

petkasv
5. mar 2013

Holky trocha spamíku, dokončený kompletek pro Rozárku 🙂

abigail1
5. mar 2013

@anastazieb
@palosek děkuju za odpovědi 😉

ucitelka70
5. mar 2013

@petkasv krásna súprava..... povedená

maly_prcek
5. mar 2013

@alinn Taky hlasuju pro nějaký letní vzor - tučňákům by létě bylo horko 🙂 Jinak barvičky tyrkys, limetka, oranž, fialková jsou super, mám ráda sourozence v podobném obleču 🙂

allymally
5. mar 2013

Holky,

pokud ještě chcete něco z Wendy apod., tak mohu ještě přiobjednat, ať o vezmem jedním frkotem.

Díky.

abigail1
5. mar 2013

Mně by měly dorazit tučňáci snad ve středu. Těším se těším! Ale kdy se k tomu, z nich něco ušít, to nevím. Tak se budu tou látkou aspoň kochat. 🙂

allymally
5. mar 2013

@allymally TU JE JEŠTĚ ODKAZ

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah...

A UŽ TO JE DEFINITIVNÍ 😀

mooncaa
5. mar 2013

@alinn Tučňáky bych taky ještě brala, zelení na mě nezbyly a z barev na potisk by nebyla marná ani fuchsiová. A nový potisk mě taky zajímá.

jieff
5. mar 2013

Ahooj, zase vás moc nestíhám, ale fotky jsem skoukla a spousta krásných věcí se tu urodilo! @lilizelvicka jako vzdy perfektní @jitu taky nezklamala a šplhá směle vzhůru po mým soukromým žebříčku!
Já si občas taky píchnu jehlou do látky, ale jde to pomalu, brání mi děti, jejich nemoci, moje nemoci, jaro, praskající beton před domem, objevení parádně zásobený knihovny u nás na obci, kamarádky diplomka...je to paráda, jak je život pestrej 😉
Tu je jeden z výtvorů pro mě, tepláky, ve kterých se nestydim vynášet koš🙂 (střih ottobre, oranžová teplákovina z mtx a zbytek MM v kapsách)

jieff
5. mar 2013

A ještě mám dotaz? Nemáte někdo nasyslený přebytečný PUL k odkoupení?
@leela jak si onehdá kdysi dávno psala, že nakupuješ Superfity v akci přímo v Anglii, není teď nějaká?
u nás v ČB mají do března slevy na některé vlny Drops - mělo by to být všude

laeela
5. mar 2013

@jieff superfity ne, kupuju pedipedy přímo z USA, ale posílají to z Anglie.
Naposled jsem využila slev a nulového poštovného a koupila zimní sněhule synovi.

A Drops má slevu na "ponožkové" vlny.

jieff
5. mar 2013

@laeela díky za odpověď, dokonce na špatně napsanej nick 😉

alinn
5. mar 2013

@zuzka72 tučňáci a ještěrky - tyto potisky jsou každé na jiném materiálu (tučňáci jsou na trička a podobně.. a ještěrky jsou na bundy, kalhoty,..) a z tučňáků má zrovna našito @petkasv 😉 a ještě je i oranžová varianta

jieff
5. mar 2013
jieff
5. mar 2013

@jieff kdybyste chtěl někdo vlnu v akci koupit a poslat obyčejně nebo doporučeně jsem ochotná zajít příští týden do krámu

laeela
5. mar 2013

@jieff jó ahá, promiň jsem blbka, zapoměla jsem, že už není únor. 😀

alinn
5. mar 2013

@jitu22 tak prozradím, že ještěrky na úpletu řeším také (a víc neprozradím abych nic nezakřikla 😉 )

ucitelka70
5. mar 2013

baby, prosím Vás, dáte mi link na fleri kto predáva dobrú kožu za prijateľnú cenu?

veronik77
5. mar 2013

@laeela nevíš prosím, zda ta jejich vlna nekouše, když to není merino? díky 🙂

laeela
5. mar 2013

@veronik77 co jsem měla v ruce, tak třeba ta Alaska je mírně kousavá, na šálu by to nebylo, čapku syn nosí, ale když se spotí, tak jí sundává.
Jinak nekousavé jsou ty směsi s Alpakou (Nepal, Baby Alpaca Silk). BigDelight je na omak příjemný, ale pocitově to není tak hebké jako merino, Delight v té tenčí verzi je lehce škrábavý. Eskimo si taky myslím, že kousavé nebude. Teď jsem na něj šahala, ale nemám upleteno, tak jen podle omaku klubíčka. 😉 Polaris bude to samé jako Eskimo, jen ještě v tlustší verzi (jehlice 15 mm). 😀

Nevím, jako po zplstění, já jsem se k tomu ještě nedostala, ač plány mám, jsou to všechno vlny na plstění v pračce.

zuzka72
5. mar 2013

@alinn aha aha už to chápu to jsem tu viděla, jsou to krásné látky

kalman
5. mar 2013

ahojte 🙂
Dnešná richlovka

bordino
5. mar 2013

@soso jejich biobavlna je úžasná!

majamat
5. mar 2013

@kalman jej, to je krasne. obe tricka. a tu farebnu kombinaciu ruzova s matovou milujem. nadhera.

majamat
5. mar 2013

@kalman ozaj, cim je to detske tricko olemovane?

ucitelka70
5. mar 2013

@bordino ja som už dávno obzerala tú ich biobavlnu a aj športový bambus..... a nakoniec nič z toho

allymally
5. mar 2013

Holky, prosím Vás, zákazníci po mě chtějí softshell, tak jsem se Vás chtěla zeptat, který je lepší. Zda z Balleriny nebo od Čiperky? Moc děkuju

mooncaa
5. mar 2013

@allymally Obecně je tu doporučován ten prodyšnější, ale který z těch 2 to je, nevím.

allymally
5. mar 2013

@mooncaa děkuju🙂