icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
7. mar 2013

Holky, prosím, kdo máte mikinu Danai, kolik cm je kolem krku? Spoj kapuce a př+zad.dílu, ve velikosti 116? Díky. 😉

palosek
7. mar 2013

@eldwen 😒 látky nechci ani vidět 😝 😅 😅 😅

eldwen
7. mar 2013

@palosek to ja jen tak 🙂

eldwen
7. mar 2013

@palosek uz mas hotovo a nebo tam jeste strasi?

palosek
7. mar 2013

@macin73 teda holky k Tuperware...taky mám pár výrobků doma, ale myslela jsem, že víc vydrží. Naštěstí víko od mísy na kynutí těsta (děsně drahé) jsme vyreklamovali. Ale třeba ty dětské picí lahve 750ml...holkám stejně tečou (horké jsme tam nenalívali). Rýžovač používám často, ale jedno ucho taky nevydrželo (myslím, že díky D)..... Ale ty malé uzavíratelné misky jsou super.... Asi jak co...a na jaký výrobek natrefíš. Ostatně...jako u všeho 😉 😀

wewe22
7. mar 2013

ahojte viete mi poradit ci sa da zohnat merino na vlniaky aj inde ak na deti v bavlnke?

palosek
7. mar 2013

@eldwen moje záda a kolena stávkůjí 😝 Dělam s tím jen v noci,až všichni spí. Do toho máme víkend oslav. Ale příští týden odešlu vše. Hned zkraje. Bude to stačit? 😉

palosek
7. mar 2013

@eldwen no já ikdyž mám doma haldy materiálu, pořád koukám na internet, kde je jaký nový vzor...je to nemoc 😅 😅

ucitelka70
7. mar 2013

bola som dnes po dlhom čase v galantérii, tak 45 cm šedý zips som náhodou nemala doma.... tak za 2 zipsy som tam nechala bezmála 4 eurá..1,85 stojí jeden zips

ucitelka70
7. mar 2013

@eldwen krrráásne žabky,,,,,, ja chcéééém, prečo nám to robia?

snowwitch
7. mar 2013

@allymally Lilestoff dorazila a jsem unešená (Johy z Rarášků taky) 😀 Děkuji.

Jen se chci zeptat, Lile tedy předepírat nemusím?
A| co bambus z Mylly? Ten se asi srazí dost, že?

piecee
7. mar 2013

Holky prosím OT...šel by střih ZORIAN z FM na soft bundu?...líbí se mi ten vysoký límec jen všude v galerii mají spíš zimní bundy taknevím jestli by se to na soft hodilo 😨 děkuji za odpoveď🙂
jo a ještě OT šili jste někdo z LIMETKÉVHO SOFTU? jak vypadá ta barvu v reálu?je to spíš tmavší sv.zelená?

allymally
7. mar 2013

@danielahe Ano, ano, tak ještě nedošla. Neboj, pak přidám nebo pošlu, až dojde 🙂 Někdy se to holt zpozdí 🙂)
A děkuju 😉

allymally
7. mar 2013

@snowwitch Já jsem nikdy nepředepírala a nesrazilo se, ale výrobce udává 5 %, pro jistotu. Aj jsem prala kousek na 90st a pořád stejné, aj barvy. Práno s utěrkama v pracím prášku Batole 😉

Bambus jsem ještě nestihla skoro ani ošahat 😀😀 Vždycky mě mí drazí zákazníci vyberou 😉 Ale určo bych alespoň bambus do pračky dala. Tady bych se trošinku bála.

allymally
7. mar 2013

@eldwen ale to je pěkné 😉

eldwen
7. mar 2013

@palosek jej to urcite, ja se ptala ze zajmu, ne z urgenci.... mam uz ted presysleno 😉

petkasv
7. mar 2013

@snowwitch já všechno preventivně hodím na 60 🙂 je to jistota, že to po prvním přeprání nebude místo Bětky nosit Rozárka 🙂

soso
7. mar 2013

@katkaela ahoj, ta zlta mikinka je uplne uzasna, chcem sa spytat, aky je to material? a pismenka ? nebudu sa pranim strapkat, ked si ich nasila rovnym stehom? ja som zaciatocnik - velky amater, ale chcem skusat a ucit sa🙂

Kocky, ja tu obdivujem vsetky vecicky, ste naozaj sikovne🙂

jieff
7. mar 2013

@piecee Zoriana jsem šila ze softu, je ale široká, jak má být vycpaná. Takže bych jí příště zužovala.

jieff
7. mar 2013

nejsem si jistá, ale myslím, že ty kapsy jsou z limet softu - docela odpovídá zeleným vláčkům z mylly

sinala
7. mar 2013

@piecee @jieff taky chci ten střih použít na softku 😀 😀 😀 . A tak jsem si myslela, že ji asi budu muset zúžit.....A jde nasadit kapuce při zapnuté bundě? Protože, když jsem šila letní soft, měla jsem střih z Ott. a když chci nasadit kapuci, musím bundu trochu rozepnout 😖

sinala
7. mar 2013

@piecee viděla jsem vzorník a letní soft limeta je světle zelený

eriqe
7. mar 2013

@piecee ja som sila podla zoriana softku, ale kapuca bola mala, musela som ju zvacsovat, ale ja mam velko hlave deti 🙂 a utle, takze som zuzovala, ale to v podstate vsetky strihy striham mensie cislo sirku a dlzku podla ich velkosti 🙂

eriqe
7. mar 2013

mam iba takuto nievelmi dobru fotku

eriqe
7. mar 2013

tato sice bola pre kamosku, aby ste sa nedivili, ze je Ruty daka mala :D

piecee
7. mar 2013

@jieff ta je krásná 😵 koukám i na tu limetku taky vypadá dobře..moc děkuji za foto
@sinala děkuji za info
@eriqe děkuji za foto moc pěkná 😵 já právě taky většinou zužuju ...tak je fajn to vědět dopředu 😵

eriqe
7. mar 2013

@piecee nech sa zadari podla tvojich predstav.

baby nejako spesl prestavujete OL, ked sijete soft? Lebo mne ako keby sa nepreplietali nitky, ze ten prvy rovny steh tam nie je, len natiahnuta nit. Uz som menila aj ihly. Normalne mam uz nocnu moru sit softshell a to mi dnes akurat prisiel :D a Ruty treba bundu, strasne ju potiahlo skoro 10cm

petkon
7. mar 2013

@piecee k zorianovi ještě existuje doplnění http://www.farbenmix.de/shop/Kreative-FREEbooks...

petkon
7. mar 2013

@piecee tady ještě postřehy Caramilly k Zorianovi http://ekozahrada.blog.cz/1207/sutakova-souprav...