Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sinala pofoť svoju softku 😉
@jitavlad krásné, co tam máš za sucháč?
Ad CHLEBNÍK - díky za zkušenosti, včera jsem četla diskusi na rodině a tam se shodly skoro všechny majitelky, že tam chleba plesniví ☹ že to nesmí být vedle mikrovlnky, lednice, na světle a v teple, tak jako chlebník za litr budu mít někde ve špajzu na druhém konci baráku? Nám pečivo drží dobře v igeliťáku, který nedovírám, ale irituje mě to, jak se to tu válí. Nápad od @lucijan je super, ale esteticky to neřeší. Ideální bude asi ty škrobové pytlíky (mmj ani nevím, že je v dm mají🙂 v kombinaci s levným designovaným chlebníkem. U nás právě chleba skoro nikdo nejí, takže se tu válí týden 😠
@caramilla nádhera!!!! Ty vyšívací stehy jsou fakt krásné, takové bych si taky přála 😀 A odkud máš ten patent v pase? Díky
ahojte koceny, chcela by som sa opytat, ci je tu nejaka maminka z BA ktora plienocky aj sije. poprosim rp, dakujem krasne
@caramilla no ty kokso, to je nádhera 🙂 🙂 🙂 🙂
jinak dneska jsme po 4měsících vyrazili mezi lidi 🙂 chlap musel na masáž a my s holkama jsme šli na koupit do libereckého Globusu a pak se přidal i muž, tak se buď dobrovolně přiznejte kdo jste byl mezi 4 a 5 v Globusu v Liberci a měli jste s sebou dítko v oranžovo - hnědý softce a cucalo si paleček 🙂 chlapeček (cca 3roky ) podle mě a byla jasně Caramillí tvorba a byla naprosto dokonalá, ale softka neměla ani cedulku Caramilla nic 🙂 takže to musela být nějaká švadlenka odtuď, když jsem řikala chlapovi, že buď to ušila Péťa nebo to byl někdo z vás, tak mi řekl, že jsem cvok 🙂 🙂 🙂 stopro to byl Péti střih 🙂
tak sukna pre kamosku..
a ta vela pisana podlozka do kociara...ale nie som spokojna...urobim este jednu...myslim ze vatelim 300g uplne staci..alebo mozno aj 250G....ja mam 2x 250 a je to tvrde..mozno sa to zpernie a zosedi..ale teraz sa mi to nepaci a mala som tazkosti s presivanim..cely stroj sa mi posuval...
@bordino 😀 😀 😀 😀 Chystám 1. recenzi, první dojmy. Jako bude tam + i -, tak třeba tě ty negativa odradí, ale moc jich asi nebude...
@lucijan Hele, on šije fakt rychle, takže celkem dobrý, záleží na vzoru, teď jsem dělala takové spirálky, jsou překrásné, ale šije se to vše asi jakoby 3x do jednoho vzoru a to je nekonečné, ale stojí to za to 😀
@petkasv v Liberci mám zákaznice, a tak po okolí, ale mohl to být asi i někdo na dovolené. Oranžovo hnědou softku jsem šila ale jen jednu, chlapeček, 2,5 ale vypadá na 3, chodí v ní, ale je z Nového Jičína 😀 Cedulku neměl, protože jsem je ještě nějak neměla, myslím... a měla ta softka ptáky. Ale spíš si myslím, že to měl někdo ušité podle mého střihu, škoda, že nemáš fotku. Ale na blogu ve výtvorech čtenářek přesně taková softka od jedné holčiny byla, tak třeba to byla ona 😉
@ucitelka70 pofotím, já jsem loni házela jen fotku celého kompletu na Andrejovi 🙂
@komisakpd peknú látku si vybrala.... dobre vyzerá, a isto sa to zbije sedením a praním

@petkon je, je, je, to jsem přesně potřebovala 😵