Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby mam taku zaciatocnicku otazku,
ako ukoncujete (fixujete) OL/CL stehy?
@svela toho oslíka by som ušila.... máš link? je perfektný....
holky chci dělat dceři pastelkovník, ale i s blokem, aby to měla do auta. Čím by jste ho zpevnily?
@katka82 ještě jsem neměla odvahu je holkám oblíct, čekám na míň bahna 😉
@bulinka já dávala oboustranně nažehlovací výztuhu, bohužel ale nevím, jak se jmenuje. Není to úplně pevný, ale když se tam dá blok, malovat se dá.
@ucitelka70 střih na oslíka byl v poslední Praktické ženě. Postup bych mohla vyfotit, ale střih by byl asi problém, aby byl v nějakým poměru.
@svela díky, skúsim zonať.... daj prosím ťa presne číslo tej praktickej ženy
@ucitelka70 březen 2013, jen jí teď nemůžu najít, abych se ujistila. Myslím, že by měla být ještě v prodeji.
@petkasv s těma kytkyma jsem na tebe dneska myslela, ještě, že jsem těm primulím odolala 😀 Jasmí dneska venku chodila už v balerinkách heč 😀
Softka podle mě byla asi něčí výroba dle střihu.
Jinak u nás máme nové Depu ČP. Luxusní, nová budova, futuristická, obrovské parkoviště, kde se otočí i blondýna Caramilla a nabrali nové hezčí zaměstnance. Jako nikdy v životě se mnou nekoketoval jediný zaměstnanec pošty a dneska hned dva! Jeden mi donese cokoliv až do bytu a je samý úsměv a vtípek a druhý v depu pošty taky sympaťák. Změnili u vedoucí Depa, ta je taky hrozně fajn. No, dějou se to věci, dějou 😀 Navíc mám poštu hned u plavečáku, kam jezdím, takže jsem nadšená 😀
@svela
@ucitelka70
mám ji doma je to PŽ březen 2013
@caramilla hele já těch primulí dneska koupila 12, a zítra chci nějaký mini tulipány a uvidíme co ještě 🙂 já to jaro chci, už nemůže tolik mrznout, hlavně už jsem do květináčů nacpala hlínu, teda Bětka a chodí kolem nich a říká kdy tam budou kyti 🙂 🙂 takže nejdýl víkend to jistí, když tak je budu na noc prostě ještě schovávát 😀 😀 😀 😀 😀 😀
prosím poraďte mi, zítra jedu po dlouhé době do Prahy a chtěla bych se tam podívat do galanterie a do látek. Kde mají pěkný výběr?
nasedneš do metra C, popojedeš na Vltavskou, přestoupíš na tramvaj na zastávku Tusarovaá? Jsou to dvě zastávky a kousek se vrátíš.
https://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=flex-t...

@piecee já šila kalhoty z limetky, je hodně výrazná, ze začátku mi to přišlo hodně moc, ale už jsem si na ně zvykla a začínají se mi líbit 😉 Jedny jsem sem dávala před časem, tak teď druhé 🙂 Barva, bych řekla, že nejvíc odpovídá na tom detailu. Jen nevím, jak budou praktické, kamarádky holčička jí má jen na kolenou a prý kalhoty každý den pere 😒
Další foto je pexeso a polštářek oslík.