icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

svela
7. mar 2013

@piecee já šila kalhoty z limetky, je hodně výrazná, ze začátku mi to přišlo hodně moc, ale už jsem si na ně zvykla a začínají se mi líbit 😉 Jedny jsem sem dávala před časem, tak teď druhé 🙂 Barva, bych řekla, že nejvíc odpovídá na tom detailu. Jen nevím, jak budou praktické, kamarádky holčička jí má jen na kolenou a prý kalhoty každý den pere 😒
Další foto je pexeso a polštářek oslík.

diapozitiv01
7. mar 2013

baby mam taku zaciatocnicku otazku,
ako ukoncujete (fixujete) OL/CL stehy?

ucitelka70
7. mar 2013

@svela toho oslíka by som ušila.... máš link? je perfektný....

bulinka
7. mar 2013

holky chci dělat dceři pastelkovník, ale i s blokem, aby to měla do auta. Čím by jste ho zpevnily?

katka82
7. mar 2013

@svela no já onehdá ušila synovi taky sv.zelenkavé kalhoty a peru po každém použití 🙄

svela
7. mar 2013

@katka82 ještě jsem neměla odvahu je holkám oblíct, čekám na míň bahna 😉

@bulinka já dávala oboustranně nažehlovací výztuhu, bohužel ale nevím, jak se jmenuje. Není to úplně pevný, ale když se tam dá blok, malovat se dá.

@ucitelka70 střih na oslíka byl v poslední Praktické ženě. Postup bych mohla vyfotit, ale střih by byl asi problém, aby byl v nějakým poměru.

ucitelka70
7. mar 2013

@svela díky, skúsim zonať.... daj prosím ťa presne číslo tej praktickej ženy

svela
7. mar 2013

@ucitelka70 březen 2013, jen jí teď nemůžu najít, abych se ujistila. Myslím, že by měla být ještě v prodeji.

daisyr
7. mar 2013

@caramilla kalhoty nemají chybu🙂, vlastně mají - nejsou pro mě 😀
@petkasv třeba měla paní střih od @caramilla a dle něho šila 🙂

kalman
7. mar 2013

trička pro devčata
hotfix sem ručne vykládala pinzetou podle šablony a to mi dalo zabrat (mím tresoucím se rukou ) 😀

daisyr
7. mar 2013

@svela pěkné, barvička softek se mi líbí, jen je pravda trochu nepraktická pro mrňata 😉 a super pexeso i oslík, z jaké látky je pexeso?

daisyr
7. mar 2013

@kalman téda, na to bych asi neměla nervy, na hotfix ;-, ale pěkné!

petkasv
7. mar 2013

@kalman to je nádherný 😵

kalman
7. mar 2013

@daisyr no ten vetší motýlek sem skládala skoro hodinu

svela
7. mar 2013

@kalman motýlci museli dát fakt zabrat! Zvášť ten velký!

@daisyr @katka82 dcera se dneska vyválela v bahně pod klouzačkou v černých a taky jsem je musela dát vyprat, ale kolikrát jsem je jen oprášila a byly zase jako nové 😉 Tyhle budou asi horší. Budu jim je pro jistotu dávat jen když bude sucho 😀

svela
7. mar 2013

@kalman hodinu? Tipuju, že by mi trval minimálně půl dne a pak by mi do toho někdo strčil 😀

@daisyr látku na pexeso jsem před časem koupila na dumlatek.cz, ale už jí nemají.

caramilla
7. mar 2013

@petkasv s těma kytkyma jsem na tebe dneska myslela, ještě, že jsem těm primulím odolala 😀 Jasmí dneska venku chodila už v balerinkách heč 😀
Softka podle mě byla asi něčí výroba dle střihu.

Jinak u nás máme nové Depu ČP. Luxusní, nová budova, futuristická, obrovské parkoviště, kde se otočí i blondýna Caramilla a nabrali nové hezčí zaměstnance. Jako nikdy v životě se mnou nekoketoval jediný zaměstnanec pošty a dneska hned dva! Jeden mi donese cokoliv až do bytu a je samý úsměv a vtípek a druhý v depu pošty taky sympaťák. Změnili u vedoucí Depa, ta je taky hrozně fajn. No, dějou se to věci, dějou 😀 Navíc mám poštu hned u plavečáku, kam jezdím, takže jsem nadšená 😀

caramilla
7. mar 2013

@svela tý jo, super, všechno. KOmbinace barev limetových je dokonalá! A oslíka nekomentuju, první jsem si říkala, proč tu někdo dává fotky plyšáka z obchodu... ale ten tvůj je hezčí 😀
@kalman mě jebne! Mě stačí ty moje krucánky z hotfixů a jsem vedle, ale toto!? 😠 😀

kalman
7. mar 2013

@caramilla Díky 😀 skláda sem nejdríve na lepící folii na hotfixi , z toho mi to nikto neodfoukne 😀 a pok z tý folie se to nažehluje , je to lehčí než skládat na odev.

daisyr
7. mar 2013

@caramilla tu je od pondělí také krásně, hotové jaro, až na ty kopy sněhu všude kolem 😀 Jen já musím trčet s marodama doma 😒 a oni ne a ne se uzdravit chuděrky ☹

zuzka72
7. mar 2013

@svela
@ucitelka70
mám ji doma je to PŽ březen 2013

petkasv
7. mar 2013

@caramilla hele já těch primulí dneska koupila 12, a zítra chci nějaký mini tulipány a uvidíme co ještě 🙂 já to jaro chci, už nemůže tolik mrznout, hlavně už jsem do květináčů nacpala hlínu, teda Bětka a chodí kolem nich a říká kdy tam budou kyti 🙂 🙂 takže nejdýl víkend to jistí, když tak je budu na noc prostě ještě schovávát 😀 😀 😀 😀 😀 😀

daisyr
7. mar 2013

@petkasv mo hele, prý mají být třeskuté mrazy ještě či co 😒 😉

bulinka
7. mar 2013

@svela podžehlovala bych to určitě, jen jsem to právě chtěla zpevnit víc ☹. Ale dostane asi pevný desky pod blok a bude 😀

bulinka
7. mar 2013

prosím poraďte mi, zítra jedu po dlouhé době do Prahy a chtěla bych se tam podívat do galanterie a do látek. Kde mají pěkný výběr?

bordino
7. mar 2013

@bulinka jasná volba, Jateční ulice, Flex - tex a hned vedle Stoklasa.Také tam zítra mířím 😀

bulinka
7. mar 2013

@bordino a jenom čím se tam přibližně dostanu 🙂? V Praze se moc neorientuju, přijedu vlakem na hlavní nádraží

bordino
7. mar 2013

nasedneš do metra C, popojedeš na Vltavskou, přestoupíš na tramvaj na zastávku Tusarovaá? Jsou to dvě zastávky a kousek se vrátíš.
https://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=flex-t...

veronik77
7. mar 2013

@bordino mohu Ti jen nenápadně připomenout, že hned vedle je i velkoformátová kopírka? 😀 😀 😀

bordino
7. mar 2013

@veronik77 proč myslíš, že tam jedu? 😀 Jsem nemožná, vím 😅