Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuzu_epona Nádherné. Přesně tyhle látky mám taky 🙂
@daisyr Jj v Liberci
Nějak nestíhám, ani pořádně dočítat 😅. Měla jsem teď trochu šicí krizi, do ničeho se mi nechtělo, ale nakonec jsem se překonala 😉 a vytvořila v novém šicím koutku (už díky tchánovi a manželovi nemusím mít stroj na jídelním stole 🙂 ) pro ségru k narozkám mantu (miluje paryby, hlavně žraloky, ale to bych asi nedala, ten rejnok je přecejen snauzší 😀) a zásobník na háčky, snad bude mít radost. V poslední době jsem spíš háčkovala, tak jen několik z výtvorů, ostatní šly do světa a já je nestihla vyfotit. Házím fotku i šicího koutku, zatím jsem nestihla pořádně zabydlet (= zabordelit)
@laeela jj, to byly batě🙂 Ale už hodně stará kolekce. Ty mě stály na mimáči asi 150 plus pošta 😀 Jarní boty takhle nevyteplené a na tkaničky Jasmí má /zatím/ jen tyto růžové, a pak červené kozačky, pak jí jsou všechny podzimní boty (takže dvoje kozačky černý, polobotky od Superfit), stále jí jsou dvoje boty z léta (takže ty tyrkysový baleriny a jedny sandálky od Pediped), nakoupeno má jedny růžové nové baleriny od Pablosky, jedny nové opět růžové ale blyštivé baleriny od Lelly Kelly, jedny hnědé blyštivé použité od Lelly Kelly a ještě jsem jí objednala jedny blyštivé tyrkysové od Pablosky, ale tam musí paní ještě změřit stélku 😀 😀 😀 😀 A já? Nosím už asi 10 let stejné boty 😀 😀 😀 😀
Se mnou se ale nesrovnávat, já když fotím oblečení na Fler, musí to do puntíku ladit, ono možná to někomu přijde jako zbytečná kravina, ale bohužel není, každý detail fotka strašně moc vytáhne. Takže kdybych nefotila na Fler, tak tolik bot nekoupím (alibi? 😀). Navíc se mi líbí, když jsou fotky rozmanité a nejsou na všech jedny boty... Kupuju jeté boty hlavně pro aranžerské účely, ale zrovna jsem si říkala, jestli by mi někdo tohle v učetnictví uznal do nákladů 😀 😀 😀 😀
@veronik77 ta fotka se třema čepkama, tak to je big fabel od drops (je tlustší než fabel, super se z toho dělá a nekouše 🙂 ), ta tmavá čepka tak to je delight a z tý jsem taková rozpačitá.. nevím, jestli jsem měla smůlu na klubko, ale byla tam vlna různě suilná a i když to pak ve výsledku není vidět, tak mě to hodně drásalo při háčkování :-/. a díky za pochvalu 🙂
@bordino NO A ž E NEKúP za takú cenu.......
Při lustrování šicích blogů jsem narazila na tip na kreslení na látky, paní tam velmi doporučuje Pilot Frixion Point, je to nějaký přepisovatelný roller, tenoučký hrot, asi ve 4 barvách, cenově výborný (asi 30 korun za kus) a prý zmizí po přežehlení žehličkou.
Já se teda hned tak do většího papírnictví nedostanu a tady na vsi jej asi mít nebudou, ale pokud by to někoho zaujalo a chtěl hned zkusit, tak dejte prosím reference.
holky prosím nemáte některá navíc půl metru toho kalhotového modrého softu ?děkuji
Ach jo, proč já si nakupuju tuny designových látek když mám stejně největší radost z tríča za zbytků...
holky, ještě to píši sem, FM: kdo mi nenapsal mail a adresu, písněte co nejdříve, klidně i na mail, uzávěrka zítra 😉
Holky, kdo máte u mě objednáno, tak budu ještě objednávat sobě Ottobre. Kdo chce objednat a přiložit do balíčku, tak mi napište, ano? Ať ušetříte na poštovném.
V pondělí jedu pro 5 balíků, tak se těšte. Já se toho aj bojím 😀

@bordino já možná poprosím kamarádku, co kousek odtamtud pracuje, ale nevím, jestli chci syslit, byť za dobrou cenu, já tu skříň už mám fakt přecpanou a denně mi z ní něco vypadne, když jí otevřu. A dala jsem si limit, že skříň a víc ne, a už mám dvě krabice s látkami v kuchyni a jednu s vlnou. 🤐