icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kalman
8. mar 2013

@mikulka45 pre seba, to sú moje prvé elegantné od školy

josenka
8. mar 2013

@karchinka No veď to neviem ako s tými popruhmi 😒 .

sufik1
8. mar 2013

novorozenecká plenková mánie, abyste si nemysleli, že se doma nudím 😎 Dadka a Polášek. A ještě musím teda tak šestery svrchňáky, ať mají miminka hezké prdelky 😵

daisyr
8. mar 2013

@sufik1 jůů, krásné barvičky, radost pohledět 🙂

jemi
8. mar 2013

@anastazieb moc hezké výtvory, jak děláš to prošití kapes-moc se mi líbí? Mám rovnosteh a OL

zojec
8. mar 2013

@mischako nositka nesijem, iba kapsy na nositka :D ak ta zaujimaju kapsy, tak strih najdes v mojom fotoblogu 😉

bordino
8. mar 2013

ha, že já do toho Flex texu lezla.... svetroviny a úplety s vlnou, bavlna se lnem, bavlna s vlnou, vlna s polyesterem, co dost připomíná modrý clim... vše za 9,- za metr 😀

katka82
8. mar 2013

@bordino 😀 no nekup to za tu cenu 😉

jitavlad
8. mar 2013

Nebyla jste některá ve skladu sijemdetem ve Dvorské ulici?

eldwen
8. mar 2013

@bordino jaaa chcu takyyyyyy - nemaji to nahodou na netu? asi budu brouzdat a pak me muz vystehuje - bo uz ted cekaM TRI BALIKY LATEK

zuzu_epona
8. mar 2013

Pridávam svoje výtvory: tepláky podľa Ottobre, veľ. 74, sú to moje prvé tepláky, nie sú úplne ako z časopisu, ale nosiť sa dajú a sú ušité zo sekáčovej mikiny 😉 A dvakrát kapsovka pre kamarátkino mimi, ktoré je na ceste 🙂 Plienky fotila kamarátka, takže foto nie je celkom podľa mojich predstáv ☹

daisyr
8. mar 2013

@jitavlad myslíš v Liberci, manžel mi tam něco vyzvedával... ale prý stál jen mezi dveřmi 😀

anastazieb
8. mar 2013

@jemi mám takový steh na stroji - zhuštěný vypadá jako cikcak mezi dvojjehlou.

veronik77
8. mar 2013

@bordino to je pěkná cena 🙂 Syslím, tedy jsem 😀

caramilla
8. mar 2013

Tak ještě jedny ze série a první kousky z Jasmíny jarní mimibazarové kolekce 😀 Máme toho už zase nakoupeno hafo, těch balerinek, sáček, šatiček 😀 😀 😀 Tohle jsou růžové lakovky ala martensky od Pablosek, jsou úplně totál boží, žužu křížené s pankem 😀 Jako koupila jsem je snad jen proto, abych v nich Mínu vyfotila @terezita 😀 Mína z nich je totál nadšená. A k tomu černý rifle od Nextu, prostě kombinace fakt boží 😀

caramilla
8. mar 2013

@bordino jsi tam zapomněla nulu nebo dvě ne!? 😀

caramilla
8. mar 2013

@sufik1 krása, optimostické 😀

veronik77
8. mar 2013

@caramilla to bude mít zase Jasmínka bot víc než celá naše rodina, co? 😀 😀 😀

laeela
8. mar 2013

@sufik1 Tak to je hustý, ty jsi taky pěkný blázen. 😵

laeela
8. mar 2013

@bordino cloumá mnou závist. 🤐 😉

laeela
8. mar 2013

@zuzu_epona tak za mě tepláčky krásný a dle fotek luxusní teploučký materiál, na jaro ideální, já se budu muset vrhnout na tu sbírku svetrů a taky našít něco podobného.

laeela
8. mar 2013

@caramilla Botky nekomentuji, vždy si říkám, jestli ty své děti nezanedbávám. LOL 😀

caramilla
8. mar 2013

@veronik77 bohužel.... a to jsem si říkala, že letos na jaro fakt jen sandály, baleriny, tenisky a holiny 😀 😀 😀 Tak baleriny má asi čtvery 😀 😀 😀 😀 😀 sandály jsem zatím teda nekupovala...
@laeela ale zase ta cena, nekup to, stály asi 300 Kč i s poštou 😀

sufik1
8. mar 2013

@laeela no to víš, na dvojčata se musím činit... A novorozeneckých jsem měla asi 5 kousků jak mi je testovala @petkasv. No a představa, že platím papírovky na dvojky 😝 😝 😝 A tyhle vy 😝 šly docela levně, stejně to bude na pár měsíců max. Doufám, že i ten Polášek bude sát, 😝 sice tam mám kousek bambusu mezi nožkama a počítám s vkládačkou, ale stejně. Ale větší taky musím došít, na dvojčata to bude málo co mám. Ale stejně mám tolik krásných nových úpletů 😵 😵 😵 😵

bordino
8. mar 2013

@eldwen Já na jejich webu nejsem schopná dohledat ale vůbec nic ☹

sinala
8. mar 2013

@snowwitch není třeba

bordino
8. mar 2013

@caramilla promiň, ty jsi fakt magor :D Já tu váhám, zda koupit Jolče druhý botičk :D

@laeela závistivcům můžu pouze nabídnout, že se tam příští pátek můžu stavit a koupit jim, pokud ještě bude. Ale mají limit 3m na zákazníka 😉

sinala
8. mar 2013

@karchinka no super želva

laeela
8. mar 2013

@caramilla jo, já to chápu, výhodná koupě, co na tom, že už jsou šesté. 😀 Jinak já mám doteď v hlavě, jak jsi dávala jasmínky botky a měla jedny takové zelené polobotky a ty byly tak nádherné, že jsem asi týden surfovala na mimáči, jestli neobjevím nějaké aspoň vzdáleně podobné. Budu se muset po nich zas poohlédnout.
Takže nakažlivé to je, o tom žádná, já ti tu fotogalerii vždy radši spíš přeskočím. 🙂

veronik77
8. mar 2013

@caramilla ajta krajta, chudáci mé děti... 😀