icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
9. mar 2013

@lucijan sedím na zadku! A ten bezva nápad na kartičky, já je tam furt lovím... nechceš mi taky jednu ušít? :D

bordino
9. mar 2013

@lucijan spát chodím kolem druhé a vstávám mezi 6-7, podle Juniora. Ale jsem unavená, to jo 😀

denisa121
9. mar 2013

@lucijan ta penazenka je uplne uzasna 🙂))) a vesela, optimisticka... mohla by som aj ja poprosit navod?

caramilla
9. mar 2013

@lucijan já chcí návod taky, pošleš mi pls na mejl?🙂
@bordino magore! 😀

caramilla
9. mar 2013

@bordino magore podruhé. Mína se se světlem a oddudlíkováním budí v 7 a když jdu spát v ty svoje 2 v noci, jsem k nepoužití ... takže musím chodit už v půl druhé 😀 😀 😀 😀

kuna
9. mar 2013

Teda holky, tady ta laťka leze doooost nahoru 🙂

@vianne tyjo, to nosítko je super, úplně profi! 😕 😀

@lucijan tak ta peněženka je super! Jsi fakt šikovná a líbí se mi ta kombinace barev! Já jsem nakonec šila menší, spíš takovou mini, ale je křivá a nepublikovatelná! Tu tvoji musím vyzkoušet taky. Úplně lituju, že jsem teď v lednu k narozkám dostala Oilily

@zikie mikina je nádherná a ty aplikace opravdu upoutají! A ze zipu a spodního lemu si nic nedělej. Kdybys na to neupozornila, tak bych si toho ani nevšimla. Já to chápu, taky vždycky něco ušiju a pak na tom hledám vši. Ale u této mikči je opravdu hledat nemusíš, je super a tričko je dokonalé 😉 . Ty aplikace s dovolením do budoucna pajcnu, potřebuju inspirace na chlapečky a nic kromě aut mě nenapadá 🙂

@bordino krásné kostýmy! Já bych na šití kostýmů na karneval neměla, mě by štvalo, že se s tím crcám několik dnů a pak je to na jedno odpoledne 😉

bordino
9. mar 2013

@kuna díky, crcat se s tím několik dnů by mě taky nebavilo, já se s těma dvěma crcala 4 hodiny a berz to tak, že z kočičky zůstane triko, legínky a vestička a ušákovi se ustřihnou uši, odpáře ocas a zůstane pěkně teplá kombinéza 😀

kuna
9. mar 2013

A já nezahálím, bez stroje jsem vydržela týden (od pátku do čtvrtka 😀 ). Včera jsem dílo započala a dnes dokonala. Jeden obal na jednorázovky plus krém (není to tak křivé, jen úhel focení), bude mi to ladit k tašce, kterou ještě musím došít. A pak dvě merino čepičky (teda jedna je climayarn). Jsou mu trošku větší, ale to nevadí, za měsíc to nebude problém 😀

daisyr
9. mar 2013

@lucijan peněženka profi, také si poprosím o návod, ale pro mě to asi zatím bude španělsky, než pochopím, jak to takto krásně ušít 😀
@zikie super, mikča pěkná, zipu si nikdo všímat nebude a tríča super, vůbec není poznat, že jsou ze zbytků 😉

daisyr
9. mar 2013

@kuna téda, ty jsi aktivní, je vidět, že můžeš sedět 😀 Vše krásné 😉

kuna
9. mar 2013

@daisyr ano, tentokrát se hojím o hodně líp. Po minulém porodu bych u toho stroje musela sedět na kruhu 😀 😀

caramilla
9. mar 2013

@kuna si děláte prdelky, ale já jsem po porodu s Mínou na kruhu u stroje fakt seděla (potřebovala svrchňáky, páč Bambino Mio jsem hodila hned do koše). 😠

zojec
9. mar 2013

@kuna jeeej gratulujem k babatku,som to nejak prehliadla 😕
bordino, luciajan taketo vykony, to uz je do ustavu 😀 😀

daisyr
9. mar 2013

@bordino @allymally @jam @lenavos @bulinka prosím, písněte mi mailovku a adresu, klidně na IP nebo mail

bordino
9. mar 2013

@daisyr já ti jí posílala včera 😕

winnyfred
9. mar 2013

Ahoj, mohu se k vám přidat? 😔 🙂

lenavos
9. mar 2013

já taky včera do tabulky 😕

lucijan
9. mar 2013

díky všem za pochvaly...úplně si tu chrochtám 😎 Jestli jsem někomu neposlala ten návod, kdo ho chtěl, IP prosím..

@caramilla budete z freespirit brát i tuhle? http://freespiritfabric.com/core-pages/gallery.... Nebo je to mimo, když je to loňská kolekce?

@bordino ušiju jen výměnou za zajíčka nebo ptakopyska 😀 😀 Kapsičky jsem okopčila na fleru přece 😝

daisyr
9. mar 2013

@bordino jé, promiň, tebe už mám 😉

daisyr
9. mar 2013

@lenavos mail mi tam chyběl 😉

zikie
9. mar 2013

Moc děkuji za pochvaly...
@lucijan Já se hlásím, že jsem se hlásila a nic 🙂)

zikie
9. mar 2013

@lucijan uuuž!!!moc děkuju!!!!

palosek
9. mar 2013

@lucijan peněženka je nádherná, mužů taky poprosit o návod? Dekuju

palosek
9. mar 2013

Jinak prihodim neco moooc dobrého.

lucijan
9. mar 2013

@palosek jasně ale nevím na tebe mail a nechce se mi ho hledat 😉