Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@snowwitch na PUL s kores lepidlem - normálně si to k sobě slep 🙂
@zuzu_epona to je krásný!
@zuzu_epona krásná vsadka 😵 😵
@zuzu_epona přestaň se označovat za začiatočníčku, neb mě chytá deprese. 😀
😵
@zuzu_epona moc krásný
@zuzu_epona krásná a jestli napoprvé, tak super 😉
@zuzu_epona fakt perfektná vsadka, no a k tomu aplikácia.... šikovná 😉
@zuzu_epona no úžasná je tá vsadka! 😵
a vôbec, tolko krásnych výtvorov sem hádžete za posledné dni, že tuším premôžem tú hnusnú lenoru, čo ma chytila a tiež niečo pekné spichnem 🙂
jaj, kocky. ako to robite. ja sadnem za sijaci stroj a uz mala vystraja. ani nie je extremne aktivna, ale zurivec poriadny. stale nieco chce, ale nevie to povedat, len vykrikuje nastojcivo mami..., casto zuri, vykrikuje neda sa... to je jej najpouzivanejsie slovne spojenie v poslednej dobe. dnes mi prisli latky a zacala som sit ten podsedak do kocika, ale nez to dorobim, asi osediviem.
@daisyr @sufik1 @mahafi díky za postřehy. Já jsem z toho právě lehce otrávená, vůbec se mi to nechce šít, když vím, že s tím nejsou moc dobré zkušenosti. Pro sebe bych si je tak nedělala, suede mi naprosto vyhouje. Ale švagrová chce na zadeček přírodní materiál, tak si lámu hlavu. Ta varianta s křidýlkama vypadá dobře, ale to bych zas musela doobjednávat lem. gumky, protože doma nemám. A už do toho nechci cpát další peníze. No, nějak to dopadne...
@zuzu_epona nádhera!
@sufik1 křidélka a aksamit na AIO určitě ne, protože tam máš šev a tím to vlhne ven fest. Křidélka na AIO obecně zlobí. Doporučuju aksamit střihnout užší i o 2 cm z každé strany (jen v místech, kde budeš šít gumičky). I kratší na délku. A lastin našívat ze strany, co je PUL, pak po ušití to natáhneš a ono by se to mělo stočit, aksamit dovnitř a PUL venku. Takto mě v životě plenka neprotekla, ale my byly na protékání bohužel asi špatný vzorek, protékaly mi jen ty s flízem uvnitř, to stékalo, ale Jasmí mohla mít i prošití kolem nožiček a OK. Vždycky při oblékání musí pak švagrová dávat pozor, aby aksamit byl uvnitř. Někde o tom, jak ušít neprovlhající plenu AIO mám na blogu pojednání... 😎
@jitu22 já teda musím odklepat, ale nám svy a kol nozicek taky neprovlhalo. A měla jsekapsovky s aksamitem, a prosite.Suede bylo fajn, ale v teplem počasí po hodině uz malé cervenala. pokožka. Takže jsme používali bambus. Při dobrém vycpani problém nebyl. Uši plenky mi nikdy ani nenavlhly. Já prebalovala často. Nejdyl asi co 2.5 hod. Podle 😠 pití a curani malé.
@zuzu_epona krasne 😵
@zuzu_epona nádhera, fakt je boží 🙂
Holky můj první očkovák 🙂
@zuzu_epona super kapsa, krásá sova!
@petkasv taky mám v plánu, hlavně, když už teď u toho ani nedávají ten plastový obal 🙄
@maly_prcek Díky, geniální nápad....
Chjo, tak první kapsovka noční zátěžový test nezvládla...vkládačky se jí na zaděčku sesunuli ke straně a tudíž jí vylezlo vlhko na záda...nezkoušel jste někdo ušít vkládačku na zadku širší???
Raději bych dávala kalhotovky, ale chci, aby měla zadeček v suchu a suede na kalhotovku jste mi rozmluvily...
Podotýkám, že Any je stráááášně učůraná.
@bordino ; @lucijan Však jsem to psala škola šití! www.skolasiti.cz, googlete trochu 😀 Je to ale fofr, fofr, fofr, 4 hodiny bez přestávky a už sukně, které jsou totál primitivo tak z nich nemůžu. Těch vzorečků, a ona hlavně jede, mele mele, a já jí nedávám, polovinu příkazů, co dává, tak nechytám a pak to mám blbě. Paní moc sympatická, taková z praxe, má super vychytávky, kurz je hodně pro ty, co tam studují tu její školu, takže já se trochu nechytám, nemám na čem stavět. Nelituju toho, ale přijdu vždycky úplně vyřízená a jak jsme se včera smály s kamarádkou, tak totální podrážečka sebevědomí, nikde si nepřijdu jak takovej ubožák a debil jako tam 😀 😀 😀 Ale jinak doporučuju, pro toho, kdo doma střihy konstruuje podle "intuice", tak super věc, ale chce to podle mě fakt už nějakou zkušenost s konstukcí před tím. Kdyby tam šel někdo, kdo to nikdy nedělal, tak jsou to podle mě asi vyhozené peníze.
Je to na Smíchově, takže to je asi ten "Anděl"...
@petkasv je krásnej, to bych taky potřebovala🙂

@kuna tu tenkou merino vlnu jsme v ruce nemela