icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
12. mar 2013

@snowwitch ja som mala pre dceru nohavickovu kapsovku so suede (bola to nutnost) na to vlniaky a fungovalo (a aj funguje) to skvele 🙂do vnutra davam baby idea prefold na 4tiny pri malom a na 3tiny pri velkej (po dlzke), a jednu malu bambusku,vsetko ostatne domasite pretecie :(
a este musis mysliet aj na to, ze bambus je najsavejsi tak po 5 opratiach, tak mozno preto pretiekol 😉

zojec
12. mar 2013

@caramilla tak ten kurz ti v dobrom zavidim 😉 tiez by som na nejaky chcela ist.. ale neviem kedy.. no :( asi v dochodku 😀 😀

aerin
12. mar 2013

holky dotaz, lze rozumne lemovat elastickym jednolicem (delam body konkretnez mylly oblacku) nebo ne? mne to nejak odstava, tak jestli to mam zkusit znovu a lip nebo na to radsi frknout fin...

bordino
12. mar 2013

@lucijan tak až nám z toho ti malí kaziči vylezou, půjdem spolu, ne? 😉

anastazieb
12. mar 2013

@aerin já normálně lemuju jednolícem od Animal 😉 . Je to sice takové měkčí, ale jde to, musíš hodně natahovat a nedělat ten okraj moc široký.

petkasv
12. mar 2013

@aerin já taky lemuju jednolícem a v pohodě, natahuju tak jak potřebuju, většinou se snažím mít ten proužek tak o 5cm kratší než výstřih 😉

caramilla
12. mar 2013

@aerin jednolíc s el. je na lemování super, musíš natahovat, přesně jak píšou holky, těch cca 5 cm méně 😎

Přišli mi vlny od Def, jsou supér, kdy z nich ale budu plést? 😀

@lucijan No, myslím, kdo někdy zkusil alespoň od oka základně nějaký střih navrhnout, upravit atp. Jinak, když to chytneš, tak se tam naučíš dělat nejen základní střihy, ale i obměny, spoustu variant sukní, až mi šla hlava kolem. Naučíš se dělat střih na míru, ale jen podle vzorečků, teoreticky. Ale podle mě se tam člověk nenaučí dělat střihy padnoucí na atypickou postavu. I některé věci, co teoreticky jsou správně, tak prostě vím, že mi nesedí a dělám je jinak. Nebo mámě musím šít záševky na její břicho třeba úplně i proti tomu, co říkala, vysloveně tak, jak se to nemá, ale prostě jí to jinak nesedí. A na tyhle věci ona vždy odpoví "to musíte našpendlit na postavě, to doladíte při zkoušce". Takže na šití po internetu to úplně dokonalé není 😀

aerin
12. mar 2013

ok, diky, holky🙂 vyparu to a zkusim znovu

jitu22
12. mar 2013

@caramilla info o kapsovce bylo pro mě, Sufik už to všechno ví 😀 Díky moc, pohledám. Zapomněla jsem, žes je vlastně taky šila 😠

@snowwitch vkládačky do kapsovek mám celkově širší než ostatní, uši ještě prošívám +- od gumičky na zádech ke gumičce na nožičkách, takže ta kapsa ve výsledku je více méně obdélníková. Nikam se to pak nešoupne. Ale na noc používám kalhotkovky s fleecovými separačkami. Kamarádce se osvědčilo ušít dlouhou obdélníkovou kapsu ze suede, nacpat ji čímkoli a dát ji do vlňáků nebo flísáků narovno. Kůže pak není v kontaktu s mokrou látkou ani na bocích

katka82
12. mar 2013

Tak se jdu malinko vysemenit 😉 😀 cca tak celotýdení práce 😝 páč ta bunda mi vůbec,ale vůůůůbec nešla od ruky 😖 furt jsem párala a nadávala 🙄 😀 ještě na ní přijdou reflexní nažehlovajdy,až teda přijdou 😀
jinak roste mi nový model 😉 😀 😀

sinala
12. mar 2013

@jitu22 to je super nápad s tou obdélnikovou kapsou 🙂

palosek
12. mar 2013

@snowwitch malá byla taky ucuranek. Na noc jedině kalhotovka a vlnaky a to jsem i v noci prebalovala. 😉

petkasv
12. mar 2013

@katka82 no ten je skvělej 😵

zabza40
12. mar 2013

@katka82 Krásný supr model 🙂 🙂 🙂

kuna
12. mar 2013

Potřebovala bych další radu 🙂. Neznáte nějaký obchod (nejlépe v Praze), kde mají hezké záclony? Jak se vlastně ta látka jmenuje, pokud to není "záclonovina" 🙂 ? Nehledám ale takové ty záclony "po babičce", ale něco modernějšího, kde mají různé druhy i závěsů (částečně zatemňující), atd. Prostě nějaká dobrá, specializovaná prodejna? Díky předem!

svela
12. mar 2013

@caramilla já mám vlny na poště, protože pošťák nenašel zvonek! Hlavně že jsem byla celý dopoledne doma 😒 Už mám vymyšleno, co s nima, dám je mamce, aby nám něco upletla 😉

bordino
12. mar 2013

@svela to je geniální plán 😀 Já musím ještě u Def doobjednat 😀

caramilla
12. mar 2013

@jitu22 já to psala jakoby tobě, ale asi jsem se uklikla, promiň 😀 A omlouvám se Sufikovi 😀
@katka82 krása 😀
@svela my máme pro jistotu dva 😀 😀 Když přijde pošta, je to tu fakt jak na nádraží 😀

katka82
12. mar 2013

@petkasv @zabza40 @caramilla kujůůůů 😉 🙂

bordino
12. mar 2013

tak dneska jsem trhla všechny svoje rekordy, v noci před usnutím jsem pojala myšlenku, že když chci pustit Jášu s babičkou do ZOO, musí mít na něj nosící bundu :D Takže za ráno asi za 3 hodiny vznikla tato 😀 Ze stroje se kouří, babička nakonec Jášu do ZOO nevzala 😀 😀 😀

abigail1
12. mar 2013

@bordino bordi, ty nejsi normální!!!! 😀 😀😀

jieff
12. mar 2013

@bordino ženská ty si neuvěřitelná!!!já si na bundu dávám aspon mesíc!!!

mamata
12. mar 2013

dobrý večer, mám dotaz na maminky školních dětí, zda nosí jejich děti do školy kalhoty ze softshellu, jak letního či zimního, díky všem za odpověď

petkasv
12. mar 2013

@bordino ty si cvok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

caramilla
12. mar 2013

@bordino to je mazec!!!! Tohle už nemá "nadávku", Bohnice jsou ti malé!
@mamata já dítě ve škole nemám, ale jestli myslíš dítě, co sedí v přetopené školní třídě, tak tomu bych soft nedala. Jedině na terénní aktivity atp. Ale v interiéru mi přijde softshell nevhodný...

medvi11
12. mar 2013

@mamata dala bych to na přechod do školy na kalhoty a u holek na punčocháče k sukni, ale rozhodně nesedět ve třídě. Jinak aspoň nějaká zpráva od nás, domácí lazaret už doufám končí, manžel dotáhl chřipku a postupně polehala celá rodina...a momentálně háčkuju Janě čepičku - teď už na jaro 3. Jo a dorazila vlna od Def!

majamat
12. mar 2013

tak sa mi konecne podarilo urobit podsedak na kocik. dnes bola mala ukazkova. ta kvietkovana latka je PUL a tie kvietky hore su putka na prichytenie o kocik bolo mi luto nevyuzit ho ako obojstranny. no ale blbo sa to silo tym mojim smejdom na sitie. bolo to dost hrube a domyslala som to za "jazdy" a tym som si to skomplikovala. je dobre mat presny plan pred sitim. 😀 chcem usit este jeden, tak to snad uz bude lepsie.

anielik
12. mar 2013

ahojte... idem opat trosku po radu.... ja sa furt len pytam a nestiham nic...

V skolke dotrhali tu siet na trampoline.... nevedeli by ste mi povedat ci sa predava niekde takato metraz alebo cim to "zaplatat", zatial som na nic nenasla 😠 😠

a toto ste videli ? http://www.dumlatek.cz/

katkaela
12. mar 2013

@bordino bunda ako inak perfektná a ten príbeh k nej 😀 😀 😀

lucijan
12. mar 2013

@bordino já chci babičku, co si bere kojence do zoo! nebo jakýkoliv děti kamkoliv... 😉