icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

svela
12. mar 2013

@bordino taková krásná bunda za 3 hodiny? Fakt super!

majamat
12. mar 2013

@lucijan moja nastastie vezme, ale niekedy mam pocit, akoby deti nikdy nemala. takze asi by to nebol dobry napad.

lucijan
12. mar 2013

@katka82 to bodíčko je krásný, hned se zítra mrknu, jestli nemám ještě tuhle látku, navnadila jsi mě, že bych pro Amálku taky ušila 🙂

mamata
12. mar 2013

@medvi11 @caramilla díky, já jsem si je ušila do práce, když tu u nás na severu mrzne nad -15 st. a jsem spokojená, sedím sama v kanclu a když barák vymrzne přes víkend, trvá dlouho, i přes dva dny, než se zase vytopí aspoň na 18 st.

sufik1
12. mar 2013

@bordino tak to mi hlava nebere, jak jsi to stihla

A moje další šicí počiny. Kojící noční košile, jsem zvědavá, která bude lepší a praktičtější, hlavně na ty dvojčata.

bordino
12. mar 2013

@lucijan však ho nevzala, vyměkla 😀 Nakonec jsem je vyštvala aspoň na poštu 😀 😀

bulinka
12. mar 2013

@katka82 souprava je úžasná a model taky 🙂. Jaký jsi použila zip na bundičce? A to bodíčko je luxusní 🙂

petkasv
12. mar 2013

@sufik1 tak já si myslim, že varianta dvě bude lepší, první variantu mám a nesnášim jí kvůli patentkům, já jí mám teda na knoflíky ale i tak v noci je to za trest, ta druhá varianta bude podle mě lepší, protože vyndáš, zandáš 🙂

sufik1
12. mar 2013

@petkasv pro obě najednou??? se bojím, aby to neškrtilo...

petkasv
12. mar 2013

@sufik1 no když je budeš kojit najednou tak je budeš mít na kojo polštáři položené, né 🙂 tak tam to škrtit nebude 🙂 🙂 ale samozřejmě uvidíš sama až jak to bude v praxi 🙂 určitě je dobře, že máš dvě varianty 🙂

maly_prcek
12. mar 2013

@snowwitch A střhout ty vkládačky tvarované jak má třeba Bamboolik? Jinak já mám nastříhané obdelníčky tvaru kupované separačky a dávám to na noc a jsou super, jsou teňoučké oproti flísu... 🙂

zikie
12. mar 2013

@bordino Ty jsi fakt neuvěřitelná!!! A bunda je krásná!!!

maly_prcek
12. mar 2013

@jitu22 Mně se na aksamitovou AIO líbila ta varianta, jak tu někdo teď dával - střihnout ten aksamit kolem nožek kratší a i si to hezky vykroužit a ooverlokovat a nepřišít! ten aksamit mezi nožkama. To si myslím, že může dobře fungovat...
Tak pak písnětě, co se osvědčilo, páč nám už na Anavkách při nočním vycpání leze zadek, tak budu muset něco ušít a vůůůbec nevím co, protože jsme mívali plínu a vlňáky, ale Davku jsme pak v noci budili na čůrání a na to by byla lepší nějaká SIO/AIO/nevim co, aby to bylo rychle dole a a ušít spolehlivou AIO na noc, to není jen tak... 😒

bordino
12. mar 2013

Dneska jedu jako drak 😀 Takže ještě softová souprava, jak se mi jarní zelená na první kuk nelíbila, tak teď jí miluju a škoda přeškoda, že mi došla. V kombinaci s hnědou nádhera! Teda půlnoční fotky nic moc.
A ještě komplet pro J., nechápu, snad přes noc je jí všechno o 10 cm kratší, přitom vyrostla jen o centimetr... 😕 😅

bordino
12. mar 2013

@sufik1 druhá varianta je naprosto nejlepší, jinou už nechci 😀

caramilla
13. mar 2013

@bordino prosím tě, na čem ujíždíš, mě drogy došly, něco si asi potřebuju šlehnout, za poslední týden já ušila jedny softky a ty jsi obšila půl republiky, já tě nedávám!!!! 😠

lucijan
13. mar 2013

@sufik1 mě ty patentky přijdou nepraktický, nechtělo by se mi je v noci zase zapínat, pár vteřin spánku navíc u mě vždycky vyhraje 😉
@bordino soft soupravu jsi ušila v pauze, když šla babička na poštu??? 😲 😀 V číně by ti mohli závidět 😝 Já bych si v čínský textilce nevydělala ani na rejži 😀

bordino
13. mar 2013

@lucijan v podstatě jo😀 Ale to byl nějak úspěšný den, normálně rozhodně tak rychlá nebývám 😀

svela
13. mar 2013

@bordino ty teda jedeš, za jeden den tolik krásných věcí!
@lucijan včera jsem začala šít peněženku, ale potřebuju na ní něco předělat, tak jsem jí pro jistotu odložila a začala s pletením z nové vlny 😀

petkasv
13. mar 2013

@bordino jj jak píše @lucijan malej číňan 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 blázne

maly_prcek
13. mar 2013

@sufik1 Já jsem stějně většinou usla při kojo a pak jsem spala s rozglábenou košulou a bylo mi jedno. jestli patentky nebo knoflíky... Leda by se to zaplo samo 🙂

sufik1
13. mar 2013

@bordino 😨 😨 😨 😨 😨 tak to nechápu, jak to stíháš. Já bych se s tím cecala aspoň 2 měsíce. Bundu pro chlapa šiju už od minulýho února 😝
rychle mi to jde jen když to mám nastříhaný a pak sešívám, to pak taky dám x triček za večer, ale to ještě nesmím měnit nitě 😝 😝 😝

ad kojokošile. No já to prubnu co je lepší. Ještě tu mám pár "košilových" látek, ze kterých se mi nechce šít trička, tak uvidím, jak se co osvědčí. Mám ještě dvě kupované na knoflíky uprostřed, tak uvidím, možná už to bude stačit.

snowwitch
13. mar 2013

@bordino Prosím tě, jak to stíháš??? Já bych to šila měsíc...Krásné to je.

ewulalia
13. mar 2013

ahojte, zas som tu. asi pred tyzdnom som prosila o radu, ci sa oplati overlock. Takze som rozhodnuta na 99% ze ho beriem - len sa chcem uistit ze ci mam/mozem vziat cez inzerat Brothera aj ked je uz po zaruke - 3rocny, cistonovy v originalnom baleni. Co som sem-tam zahliadla tuto na diskusii tak s Brothermi su dobre skusenosti, aj preto som pozerala po tej znacke. Nechem len tak prist o 200e..... 😕

zuzu_epona
13. mar 2013

@ewulalia Ahoj, pozerám, že si z TN 🙂 Ja som minulý týždeň kúpila od jedného pána presne taký OL za rovnakú cenu, ako opisuješ, tak neviem, či náhodou nejde o ten istý inzerát. Ak nie, tak som nič nepovedala 🙂

katka82
13. mar 2013

Ahojky 🙂
@bulinka děkuju 🙂 zip je tam obyč 😅 tak doufám že vydrží 😅 😀
@lucijan jj mě se taky moc líbí 😵 škoda že nemam holčičku 😀 tak se aspoň vyřádím na zakázkách na tom holčičím 😎
@bordino nááádhera 😵 tuhle zelenou maj myslím v Batani 😉
@sufik1 kojokošile super 😵 lobuju taky za tu bez patentků jen vystrčit a jet 😀 všechny košile co jsem měla zapínací byli furt rozepnutý 😉

barcav
13. mar 2013

@bordino krása 😵 teda šiješ jako drak 😀

@sufik1 pěkné, zajímavé řešení na ty patentky 🙂 akorát jak píšou holky, taky mám košily na knoflíčky neustále rozepnutou 🙂

katka82
13. mar 2013

@bordino ty voe ty jsi drak nosící bundu za 3 hodiny 😲 😲 😲

ewulalia
13. mar 2013

@zuzu_epona fiha - to fakt? je pravda ze dlhsie vaham, ale zatial mi nepisal, ze by to uz predal. mal byt od zvolena

barca2905
13. mar 2013

@kuna ahoj je peknučká dúfam,že je švagrinej dobre...prosim ťa ako si ušila tú tašku?