icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
13. mar 2013

a ještě Jolančin pajc 😀 😀 😀 😀

bordino
13. mar 2013

@maryol já šiju cca 30-32 cm do šířky, délku o 15 cm kratší, než je zip bundy. Koukám, jak je máte široké, mě se pod ní vejde i 4 letá 😕

ucitelka70
13. mar 2013

trošku spamu - prvý pokus montesory, malý látkoholik pomáha vymerať soft, velúrová súprava s velúr. odstrižkami dadka

vianne
13. mar 2013

ja sa idem pochvalit prvymi treningovymi plienkami resp. odklapackami pre kamaratku inspirovnane navodom od caramilly, fotene na nespolupracujucom synovi 🙂

kuna
13. mar 2013

jdu zveřejnit nejošklivější věc, co jsem kdy ušila 🙂. Moje staré tričko s veverkou na spaní jsem chtěla po těhotenství vyhodit, ale ouha, zamilovalo se do něj dítko. Tak z něj má noční košili. Když jsem jí ji dala, tak si ji přiložila k hrudníčku a točila se radostí a volala "moje, moje" 🙂. Podotýkám, že toto bylo tvoření na půl hodiny. Nad mikinama, kalhotama, apod., co jsem jí ušila v minulosti, nikdy nehla ani brvou. Se na to šití asi vy... a občas jí přešiju starý hadr a bude to 😀 😀

kuna
13. mar 2013

A ještě peněženka, ale s tou od @lucijan se to teda srovnat nedá 🙂. Tato je mini do mini kabelky, pro ségru k narozeninám. Na běžné nošení do větších kabelek má jinou.

veronik77
13. mar 2013

@bordino ten Jolančin tučňák je úžasný 😵

ucitelka70
13. mar 2013

@kuna perfektný výber farieb.... kde si zohnala tú krásnu látku? a krásne vypracovanie..... aj ja chcem takú penaženku.... link?

sinala
13. mar 2013

@ucitelka70 tak souprava super

bulinka
13. mar 2013

@kuna proč nejošklivější výtvor? Já bych třeba takovou košilku brala hned 🙂

kuna
13. mar 2013

@ucitelka70 díky, látku jsem koupila u Rudolfa http://www.latkyrudolf.cz/detail.php?zbozi=2884564. Peněženku jsem šila převážně podle http://modestmaven.blogspot.cz/2012/02/bi-fold-... , ale přidala jsem si kapsičku na zip na jednu stranu. A trochu jsem si upravila rozměry.

kuna
13. mar 2013

@bulinka protože to tríčo bylo už fakt dost jeté 🙂 . Ale je pravda, že v této podobě vypadá daleko líp, asi tomu prospěla ta růžová 🙂

katka82
13. mar 2013

@bordino Ty jsi drakouš 😉 😀 😀

snowwitch
13. mar 2013

@bordino Neuraž se, ale Jolanky tučnák je hezčí 😀

laeela
13. mar 2013

Jinak já zas z vás padám, nemám kdy zasednout ke stroji a vy tak jedete, jedna fotka hezčí než druhá a já nemám kdy se zlepšovat. Tuším budu věčný začátečník a vy šicí bohyně. 😀 Jdu se na to vyspat, teď jsem dodělala část papírů a jsem mrtvááááá. 😀

kryska5
13. mar 2013

@kuna určo sa to vekom zlepší, mne malá doteraz na čokoľvek šité kukla jedným okom a hotovo, teraz sa teší keď niečo ušijem 😝
@vianne krásny pul 😵
@bordino tučňák je nádherný 😵 .... aj ten tvoj teda 😀

dnešná dokončovačka, žiadne zložité šitie 😀 pôvodne som to chcela použiť na deku, ale odkedy sa milášek rád hráva na školu môžeme medzi vyučovacie hodiny zaradiť aj zemepis 😀
@ucitelka70 montessori aktivitu tuším urobil Alex tebe, nie? 😀 😀 😀 😀 😀

mitape
13. mar 2013

@kryska5 po novom to je geografia. je vidieť, že nemáš školopovinné dieťa 😀

kryska5
13. mar 2013

@mitape čo sa tu ja nedozviem 😀 😀 😀

palosek
13. mar 2013

Jdu s troškou do mlýna...beruškové bodyčko...jen mi nedrží patentky...asi to chce baby druky, což? ☹

palosek
13. mar 2013

Nedrží u krku, tak se dolů ani nesnažím... 😉

abigail1
13. mar 2013

@palosek Ach, to je krásný!!!!

a co tam dát knoflíček? třeba ve tvaru květiny nebo berušky? 😀

abigail1
13. mar 2013

@palosek jaký je rozdíl mezi patentkama a baby drukama?

palosek
13. mar 2013

@abigail1 dobrý nápad...ale zas se dělat s dírkou :(... 😀 😀 😀 Patentky...myslím takové ty k plenkám...baby druky jsou na kupných bodyčkách...jestli to dobře říkám... 😅 😅

eldwen
14. mar 2013

@palosek na tu latku se strasne tesim 🙂 je krasna 🙂 a to bodyno taky

danielahe
14. mar 2013

Ahoj holky, moc moc prosim nemate nekdo nebo nevite, kde sehnat strih na panske boxerky nebo trenyrky 😅 . Predem dekuji 🙂
@bordino tyjo kde beres cas 😕 , ja sotva stihnu uklidit, prcek ma ted nejake prudici obdobi a na siti mi zbyva tak hodina dve vecer, ale to jsem vetsinou uz mimo 😅 . Smekam, uz to tu nekde psal, sijes jako drak 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

danielahe
14. mar 2013

@kuna moc hezka penezenka 😵 . myslis, ze bych te mohla poprosit o navod? tahle vypada, ze bych ji mohla zvladnou i ja 🙂 . predem dekuji

svela
14. mar 2013

@kuna peněženka je moc hezká, příště zkusím tuhle, díky za inspiraci 😉 Včera jsem dokončila tu od @lucijan, vidím na ní detaily, který by se daly vylepšit a nesehnala jsem u nás Ronar, tak až objednám, ušiju druhou, lepší 😀

petkasv
14. mar 2013

@palosek hele já tohle asi tisíckrát řešila s Car a má pravdu 🙂 Kohinor vyrábí dvě plastový udělátka, jedno černý a jedno bílý, černý vyhoď s tím nic nepřitlučeš jak je tvrdý a bílý je v pohodě 🙂 jinak Rozárce na bodyna dávám radši plasťáky 🙂 a když to jde ven, tak se majitelek ptám co tam chtějí, já prostě normálním patentkům nevěřím 😖

petkasv
14. mar 2013

@svela ty bláho tady s peněženkama roztrhl pytel, jsou nádherný @kuna 🙂 🙂 já bych chtěla udělat jednu mamce k narozkám, ale pro ní bych potřebovala nějakou mega 🙂 ona těch karet má hrozně moc 🙂