icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lucyvivien
13. mar 2013

Pri prvom dietati som urobila chybu, že som používala jednorázové plienky :( Už nikdy viac, teraz čakám druhé mimčo a preto ma zaujíma tema látkovych plienok atd.Ake by ste mi doporučili a prečo? 🙂 Dakujem

zuzu_epona
13. mar 2013

@ewulalia Tak super, tento bol z Čachtíc, tiež to bol nepoužívaný OL, stál mu tri roky v krabici, kupoval ho kvôli tomu, že dostal peniaze z úradu práce, ale on šije na profesionálnom 🙂 Stál 200 Eur, aj ja som dosť váhala. Od soboty ho mám doma, ale zatiaľ sa mi zdá, že je to pekelný stroj, zložitýýýý 🙂 Veľa šťastia pri kúpe 😉 a nech dobre slúži...

kuna
13. mar 2013

@barca2905 ahoj, promiň, já se nějak nechytám...co se švagrovou a jakou tašku? Ten obal na plínky, co jsem dávala před pár dny?

kuna
13. mar 2013

@bordino ty jsi blázen...to vše taky za tři hodiny, ne? 😀 😀 😀 Jsem myslela, že máš zavařený stroj 🙂

monulienkamt
13. mar 2013

zienky poradte, je tazke usit teplacky alebo body (na tie sa neviem vynadivat)? chodim sa sem pokochat vasimi dielami 🙂 a zavidim, ake ste sikovne...mamina mi pozicala stroj, je ale obycajny, ziadne specialne programi na nom nie su, ja na nom akurat skracujem nohavice a zasivam monterky...a viete poradit nejake casopisy, kde su fakt dobre strihy? lebo v tejto oblasti nemam absolutne ziadny prehlad. dakujem 🙂

kalman
13. mar 2013

včerajšia richlovka , moja suknička

jemi
13. mar 2013

@monulienkamt ahoj jestli chceš střihy zdarma, tak je jich hrozně moc na ruzných ang. stránkách (jako tutorialy), dám ti sem něco co mám třeba v záložkách ( http://www.make-your-own-baby-stuff.com/baby-cl..., http://everythingyourmamamade.com/its-all-about... .... je toho fakt hafo, já mám doma i pár časopisů Ottobre (dají se u nás koupit jen přes net-například u pattistudio.cz, střihy mají moc hezké, ale je to už trošku větší investice

janula18
13. mar 2013

chcem sa opýtať kde by som našla strih na detskú bundu s kapucnou?

mikulka45
13. mar 2013

@monulienkamt ja si strihy Ottobre sťahujem odtiaľto: http://zimelba.blogspot.sk/p/letoltheto-ottobre...

ucitelka70
13. mar 2013

@janula18 ahoj, hlavne v ottobre.... ale isto aj v burde..... ak nemáš, skús pozrieť v knižnici - zapožičiavajú....... a teraz čakáme farbenmix strihy, ja som si objednala...... boli po 6,50.... vlastne stále tak sú a oplatí sa, lebo tie strihy sú od 86 po 170 cm....... pozri si izzy - to som objednala..... ale to je zimná bunda skôr.....

ucitelka70
13. mar 2013

@monulienkamt ale ak sa nechceš mordovať so strihmi, ak chceš jednoduché tepláčiky, úplne stačí vykresliť si z osvedčených nohavíc strih a je to.... akú veľkosť potrebuješ?

mikulka45
13. mar 2013

@lucyvivien zozačiatku si obstaraj z každého druhu pár ks, lebo každému dietku vyhovuje niečo iné. Určite si kúp štvorcové plienky a k nim vrchné nohavičky a zopár kapsoviek a nohavičkových plienok. Ja som látkovala až od pol roka, takže neviem ti poradiť presný počet na začiatok, aj už nemám taký prehľad. Skús sa popýtať v téme: https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybava-pre-babatko/skusenosti-s-latkovymi-plienkami-ake-su-vase-nazory/

janula18
13. mar 2013

@ucitelka70 no ottobre neviem nikde u nás zohnať. Pozerala som na nete ale nič poriadne som nenašla. To izzy mám kde pozrieť, neviem čo to má byť

ucitelka70
13. mar 2013

@janula18 ottobre len tak nekúpiš.... ale burdy ano.... koľkatky potrebuješ? 92-104? ja mám tu urobený strih 92ku, nanajvýš ti pošlem a ty si len predlžiš? z akého materiálu chceš šiť? predpokladám, že niečo jarné?

monulienkamt
13. mar 2013

@ucitelka70 ja si netrufam prekreslit z teplakov, ja musim mat aspon zo zaciatku vsetko presne, vobec neviem kreslit 😀. Potrebovala by som strih na teplacky asi 98, aj ked tie su mu este dlhe, ale napr. 92ky su mu tak akurat, takze potrebujem nieco medzi 🙂

ucitelka70
13. mar 2013

@monulienkamt ak nie je bacuľatý, stačí 92 a nohy predlžiť cca o 5 cm..... aby sa dalo potom predlžovať..... a z teplákoviny chceš šiť?

monulienkamt
13. mar 2013

@ucitelka70 je trosku baculatejsi, ale nie moc, nemam problem, ze by mu boli veci uzke...asi z teplakoviny, este som nebola ani v galanterke omrknut...mam chrobaka v hlave s tymi teplakmi, stale nad tym uvazujem 🙂

ardila
13. mar 2013

Ahoj
@caramilla @lucijan Já se chystala na tenhle, byla bych tam sama, dělalo by se co bych potřebovala, známá si to chválila
http://www.fler.cz/zbozi/kurz-konstrukce-strihu...
Ale nakonec jsem hledala a našla kurzy i v Liberci a paní se mi taky bude věnovat individuálně a pojedeme to, co budu chtít a v mém tenpu. A asi půjdu i na kurz šití k ní

janula18
13. mar 2013

@ucitelka70 len v burdách je väčšinou len pre dospelých a tá detská ta je len niekedy a hned vypredaná. No takú 98. No chcela by som nejakú šušťakovinu alebo možno softshell. Niečo aby im to nepremohlo na turistiku, poprípade aby im to vydržalo na jesen.

ewulalia
13. mar 2013

@zuzu_epona vdaka 🙂 tiez sa toho obavam, ze ako a kedy sa to vsetko naucim s tym strojom. S tym mojim klasickym som mala tiez co robit, a to som predtym uz par krat v zivote sila - na maminej Veritaske. neboli to nejake veldiela, ale aky-taky zaklad som mala. Niekedy som taky nedockavec - kedze cas tak extremne rychlo leti (len ja mam ten pocit? 😀 )tak by som to vsetko potrebovala rychlo vediet a vela toho rychlo posit. Hneva ma ked mam dlho jednu robotu rozrobenu a nedokoncenu. Ani teraz sa mi nechce stroj ani vytahovat, ked viem ze niet casu a energie na sitie. Hadam to nejak zvladnem... dufam 😕

ucitelka70
13. mar 2013

@monulienkamt v galantérke ťažko kúpiš takú teplákovinu, alebo ak áno, hrozne draho..... uvidíš, skús pozrieť na www.detivbavlnke.sk - sú aj zlacnené teplákoviny, na učenie akurát dobré.....

lucyvivien
13. mar 2013

@mikulka45 dakujem 🙂

kalman
13. mar 2013

Dokončenie sukne 🙂 Dúfam že to bude držať

maryol
13. mar 2013

@zuzu_epona, @bordino, aké rozmery má vaša vsadka na nosenie?
rozhodla som sa, že si konečne jednu ušijem (doteraz som si vystačila s manželovými bundami, ale začína byť teplejšie 😀 )

komisakpd
13. mar 2013

tak softky pre jednu pani a jej dievcata...

komisakpd
13. mar 2013

SK baby..nema niektora z vas volny letny soft:..potrebovala by som...dik

bulinka
13. mar 2013

Plzeňandy chci si objednávat prostřihy z Dadky, nechcete se někdo přidat?

jitu22
13. mar 2013

@maryol moje 40cm do šířky a ke krku dítěte na výšku (cca 55cm), stahování dole, nahoře a pod zadečkem (cca 15cm od spodu)

zuzu_epona
13. mar 2013

@maryol Moja vsadka je široká 45 cm, dlhá 60 cm, gumička je dolu a cca 10 cm od vrchu. Najhoršie bolo nájsť taký zips, aby pasoval do bundy 🙂

bordino
13. mar 2013

dala jsem si dlouhodobý závazek alespoň jeden oblek pro Joli denně 😀 dnes konečně došlo na tučňáky