Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ewulalia Tak super, tento bol z Čachtíc, tiež to bol nepoužívaný OL, stál mu tri roky v krabici, kupoval ho kvôli tomu, že dostal peniaze z úradu práce, ale on šije na profesionálnom 🙂 Stál 200 Eur, aj ja som dosť váhala. Od soboty ho mám doma, ale zatiaľ sa mi zdá, že je to pekelný stroj, zložitýýýý 🙂 Veľa šťastia pri kúpe 😉 a nech dobre slúži...
zienky poradte, je tazke usit teplacky alebo body (na tie sa neviem vynadivat)? chodim sa sem pokochat vasimi dielami 🙂 a zavidim, ake ste sikovne...mamina mi pozicala stroj, je ale obycajny, ziadne specialne programi na nom nie su, ja na nom akurat skracujem nohavice a zasivam monterky...a viete poradit nejake casopisy, kde su fakt dobre strihy? lebo v tejto oblasti nemam absolutne ziadny prehlad. dakujem 🙂
@monulienkamt ahoj jestli chceš střihy zdarma, tak je jich hrozně moc na ruzných ang. stránkách (jako tutorialy), dám ti sem něco co mám třeba v záložkách ( http://www.make-your-own-baby-stuff.com/baby-cl..., http://everythingyourmamamade.com/its-all-about... .... je toho fakt hafo, já mám doma i pár časopisů Ottobre (dají se u nás koupit jen přes net-například u pattistudio.cz, střihy mají moc hezké, ale je to už trošku větší investice
chcem sa opýtať kde by som našla strih na detskú bundu s kapucnou?
@monulienkamt ja si strihy Ottobre sťahujem odtiaľto: http://zimelba.blogspot.sk/p/letoltheto-ottobre...
@janula18 ahoj, hlavne v ottobre.... ale isto aj v burde..... ak nemáš, skús pozrieť v knižnici - zapožičiavajú....... a teraz čakáme farbenmix strihy, ja som si objednala...... boli po 6,50.... vlastne stále tak sú a oplatí sa, lebo tie strihy sú od 86 po 170 cm....... pozri si izzy - to som objednala..... ale to je zimná bunda skôr.....
@monulienkamt ale ak sa nechceš mordovať so strihmi, ak chceš jednoduché tepláčiky, úplne stačí vykresliť si z osvedčených nohavíc strih a je to.... akú veľkosť potrebuješ?
@lucyvivien zozačiatku si obstaraj z každého druhu pár ks, lebo každému dietku vyhovuje niečo iné. Určite si kúp štvorcové plienky a k nim vrchné nohavičky a zopár kapsoviek a nohavičkových plienok. Ja som látkovala až od pol roka, takže neviem ti poradiť presný počet na začiatok, aj už nemám taký prehľad. Skús sa popýtať v téme: https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybava-pre-babatko/skusenosti-s-latkovymi-plienkami-ake-su-vase-nazory/
@ucitelka70 no ottobre neviem nikde u nás zohnať. Pozerala som na nete ale nič poriadne som nenašla. To izzy mám kde pozrieť, neviem čo to má byť
@janula18 ottobre len tak nekúpiš.... ale burdy ano.... koľkatky potrebuješ? 92-104? ja mám tu urobený strih 92ku, nanajvýš ti pošlem a ty si len predlžiš? z akého materiálu chceš šiť? predpokladám, že niečo jarné?
@ucitelka70 ja si netrufam prekreslit z teplakov, ja musim mat aspon zo zaciatku vsetko presne, vobec neviem kreslit 😀. Potrebovala by som strih na teplacky asi 98, aj ked tie su mu este dlhe, ale napr. 92ky su mu tak akurat, takze potrebujem nieco medzi 🙂
@monulienkamt ak nie je bacuľatý, stačí 92 a nohy predlžiť cca o 5 cm..... aby sa dalo potom predlžovať..... a z teplákoviny chceš šiť?
@ucitelka70 je trosku baculatejsi, ale nie moc, nemam problem, ze by mu boli veci uzke...asi z teplakoviny, este som nebola ani v galanterke omrknut...mam chrobaka v hlave s tymi teplakmi, stale nad tym uvazujem 🙂
Ahoj
@caramilla @lucijan Já se chystala na tenhle, byla bych tam sama, dělalo by se co bych potřebovala, známá si to chválila
http://www.fler.cz/zbozi/kurz-konstrukce-strihu...
Ale nakonec jsem hledala a našla kurzy i v Liberci a paní se mi taky bude věnovat individuálně a pojedeme to, co budu chtít a v mém tenpu. A asi půjdu i na kurz šití k ní
@ucitelka70 len v burdách je väčšinou len pre dospelých a tá detská ta je len niekedy a hned vypredaná. No takú 98. No chcela by som nejakú šušťakovinu alebo možno softshell. Niečo aby im to nepremohlo na turistiku, poprípade aby im to vydržalo na jesen.
@zuzu_epona vdaka 🙂 tiez sa toho obavam, ze ako a kedy sa to vsetko naucim s tym strojom. S tym mojim klasickym som mala tiez co robit, a to som predtym uz par krat v zivote sila - na maminej Veritaske. neboli to nejake veldiela, ale aky-taky zaklad som mala. Niekedy som taky nedockavec - kedze cas tak extremne rychlo leti (len ja mam ten pocit? 😀 )tak by som to vsetko potrebovala rychlo vediet a vela toho rychlo posit. Hneva ma ked mam dlho jednu robotu rozrobenu a nedokoncenu. Ani teraz sa mi nechce stroj ani vytahovat, ked viem ze niet casu a energie na sitie. Hadam to nejak zvladnem... dufam 😕
@monulienkamt v galantérke ťažko kúpiš takú teplákovinu, alebo ak áno, hrozne draho..... uvidíš, skús pozrieť na www.detivbavlnke.sk - sú aj zlacnené teplákoviny, na učenie akurát dobré.....
@mikulka45 dakujem 🙂
@zuzu_epona, @bordino, aké rozmery má vaša vsadka na nosenie?
rozhodla som sa, že si konečne jednu ušijem (doteraz som si vystačila s manželovými bundami, ale začína byť teplejšie 😀 )
SK baby..nema niektora z vas volny letny soft:..potrebovala by som...dik
Plzeňandy chci si objednávat prostřihy z Dadky, nechcete se někdo přidat?
@maryol Moja vsadka je široká 45 cm, dlhá 60 cm, gumička je dolu a cca 10 cm od vrchu. Najhoršie bolo nájsť taký zips, aby pasoval do bundy 🙂

Pri prvom dietati som urobila chybu, že som používala jednorázové plienky :( Už nikdy viac, teraz čakám druhé mimčo a preto ma zaujíma tema látkovych plienok atd.Ake by ste mi doporučili a prečo? 🙂 Dakujem