icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
21. mar 2013

trocha pletení.
2. jarní den a konečně máme zimní svetr, co Jasmíně je dobře. A já se bála, že už letos neunosíme, že už bude teplo, ha ha ha... 😝

lenasss
21. mar 2013

😵
@caramilla jasmínka je prostě úúúžasná a svetr samozdřejmě taky 😀 je krásný takový bych brala taky jen bych ho na sebe pletla asi 150 let

holky někdo jste tu šil tkovou kapsu na bok nebo tašku.Chtěla jsem vás poprosit jestli je někde střih? Docela by se mi hodila na jaro s děckama

zikie
21. mar 2013

@caramilla Jasmínka je čím dál profesionálnější! A svetr je krásný- líbí se mi barva i střih.

daisyr
21. mar 2013

@caramilla jů, teda ten svetr je úplně profi! a to říkáš, že s pletením začínáš 😀 Jasně, jak píší holky, Jasmí je super, ale to ty víš!

A k tomu FM, já zjistila, co jsem vše zapomněla objednat, tak pokud máš zájem a ještě někdo se přidá, aby byla pošta zdarma, tak ještě mohu doobjednat...

veronik77
21. mar 2013

@caramilla moc pěkný 🙂 Spotřebovala jsi na něj všech těch 12 klubíček? Teď mám v plánu jeden pro Š a H, tak až zase přijde na řadu A. 😀

sufik1
21. mar 2013

@caramilla Jasmí je profi modelka 😀
tučňákové pýžo a to s rybičkama super! A kalhoty teda fakt vymakaný....

já přidám pár softek, jedny jsou v tomhle počasí fakt málo, tak ať mám do čeho převlíkat a ladí to k vláčkový bundě...

A ještě kukněte na blog, vyhlásila jsem tam takové malé losování o ceny 😵 😵 😵 😵

bordino
21. mar 2013

prosím, kde sehnat ten šustivý bazmek do hraček?

caramilla
21. mar 2013

Holky, díky, vy tomu asi nevěříte, ale já tu pláču dojetím! 😵 Já fakt plést moc neumím, zezadu ten svetr má sem tam křižmo oči, to jsem radši nefotila 😀 Navíc stále přemýšlím, jak to k sobě sešít ty díly, aby to vypadalo hezky, nemáte nějakou "metodu". Možná to vypadá blbě proto, že jsou to velká oka na velkých jehlicích a není to tam na bocích za co chytit.
Jasmí je úžasná, já vím, ale přesto to hrozně ráda poslouchám 😠 Jako každá máma. Dneska u focení strašně zlobila, málem jsem ji zabila, utíkala a nechtěla postát, což na clonu 1,8 je fakt problém! Takže jsem fotila asi 200 výcvaků a pak vybrala ty ostré a byla jsem nadšená, jak jsou fotky dynamické. Takže vlastně super 😀 Ze svetru je nadšená a hrozně se mi líbí ta barva, jak jí jde. Prve mi přišla hnusná, ale jí moc sluší. Ona svetry nesnáší, ale tenhle si nechala i doma, že prý se musí nutně zahřát 😀

@daisyr tak jo! Mám teda dvě kola, ale jedno klidně uživím, vypadá to, že dětské softky se nějak rozjely... 😝 Ale jinak kvůli mě neobjednávej, třeba zase příště. Jak ti to vyjde.
@veronik77 Ne ne, ani teď nevím, jaká byla spotřeba, kolik jsem těch růžových koupila?😀 Každopádně mi zbyla dvě.

caramilla
21. mar 2013

@sufik1 co je ten zelenej za soft?

bordino
21. mar 2013

@daisyr jedno kolo bych také vzala 😉

mima2011
21. mar 2013

@zikie ten střih mám vykopírovaný na manžestráky, ale ty jsi ho dovedla k dokonalosti.

jitavlad
21. mar 2013

@caramilla naprosto úžasný...

jitavlad
21. mar 2013

@bordino Prohrabala jsem šuplík s pytlíky a dala jsem tam ten nejšustivější... a šustil hezky, byl to nějaký obal od hraček

jitavlad
21. mar 2013

Nemáte některá zkušenosti s tímto výplňkem? Chtěla bych jej do plenek a vkládaček. Zjistila jsem, že PULu jsem si koupila nějak víc než bylo třeba 🙂
http://www.abtex.eu/products/vyplnek-340g-m2-25...
Mám od nich vysokogramážní výplněk různých barev a patent, ale toto jsem v ruce ještě neměla...
Díky za případné info

caramilla
21. mar 2013

@jitavlad myslím si, že na vkládačky do plenek vysloveně vhodné 😉

jieff
21. mar 2013

@veronik77 krásný fotky, krásná čepice s krásná kabelka. Myslíš, že je to nepraktický? V těch vzorech by se špína mohla ztratit... 😉
@zikie teda ty gatě jsou! výstavní kousek!
@caramilla svetr se náramně povedl! šití nekomentuju, držíš svojí ligu 😉

komisakpd
21. mar 2013

@kalman pekne...odkial mas strih na bundu?

veronik77
21. mar 2013

@jieff naše špína se ve vzorech neztrácí 😀
@caramilla jestli to bylo jen z těch vln, co jsme objednávaly spolu, tak byla spotřeba 10 klubek... 🙂

ucitelka70
21. mar 2013

@bordino jééé, ja som myslela, že to slovo bazmeg je len naše - a to aj vy v čechách používate? je to odvodené od maďarskej nadávky 😲

kalman
21. mar 2013

@caramilla krásný svetr

kalman
21. mar 2013

@komisakpd prerobila som jeden strih z burdy

sufik1
21. mar 2013

@caramilla zelený soft je od @animal od té 3 firmy co se brala až naposled po těch dvou profláklých.... je slabší a zespod šedý.
Akorát jsem ty softky střihla docela úzký, tak je to pro děti bez plín, což já teda nemám 😝 Ale viděla ho v tom odpolko kámoška a že je hrozně chce, tak taky dobrý, nemusím přešívat. To radši ušiju další než to párat.... 😎

mitape
21. mar 2013

@kalman dík za ponuku, chcem vyskúšať strih "Philippa". Inak burda má dosť široké strihy

caramilla
21. mar 2013

@sufik1 raz dva tři. To ja taková ta jedovatější jarní zelená? Tak to už asi vím, to ale fotka trochu hází do žluta, nebo ne? Mě to právě přijde jako limetková 😵

zuzka72
21. mar 2013

Holky koukám na ty krásný věci co tu máte a tak mě napadlo, nechcete mi někdo ušít na kluky sofšel kalhoty? To fakt neumím :/

ellysa
22. mar 2013

ahojte robím anketu, chcem objenať z farbenmix aj nejaké strihy, môžete mi tu dať konkrétne ktoré máte a odporúčate?nemám ešte žiadne, jedine dve čísla ottobre

sufik1
22. mar 2013

@caramilla jo, to bude ta jedovka limetka. Foťák mám z roku raz dva a při umělým osvětlení.... je to ta samá jako na bundě

bordino
22. mar 2013

@ucitelka70 my jsme se celé mé dětství intenzivně stýkali s jednou rodinou z Nitry - pravděpodobně to mám od nich 😉

kamishek
22. mar 2013

@bordino @ucitelka70 bazmek se používá i u nás (Ostravsko) 😉

zuzimia
22. mar 2013

@sufik1
Mam - mozno blbu otazku - tie kovove ocka, co je tam vtiahnuta gumicka na fotke hore - ako sa upevnuju na latku? Uz som nad tym premyslala, ze by sa mi o hodilo, ale ani neviem ako sa to vola ani ako sa s tym pracuje. Dakujem