icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zdeann
22. mar 2013

@kamishek @bordino @ucitelka70 taky to tady běžně slýchávám (vpodstatě taky Ostravsko) 🙂

zdeann
22. mar 2013

@zuzimia říká se tomu buď zpevňovače otvorů anebo průchodky...v galanterce snad běžně k dostání, aspoň jsem je tam už kupovala...a je v tom balení vše potřebné + potřebuješ kladivo...zrubu se to "roznýtovává" (nebo jak to vyjádřit)

zuzimia
22. mar 2013

@zdeann
Dakujem, obavala som sa, ze na to treba nejake speci naradie, ale kladivo mam 😉 tak by som to mohla zvladnut.

sinala
22. mar 2013

@zdeann @kamishek @bordino @ucitelka70 bazmeg je naprosto normální slovo v našem slovníku 😀 😀 😀 ( Slovensko je co bys kamenem dohodil 🙂 )

zdeann
22. mar 2013

@zuzimia určitě, i když už se mi i stalo, že jsem natloukla nakřivo, nějak to uhnulo a problém byl hlavně u větších, ty menší jsou lepší...4mm

a_lexa
22. mar 2013

@sinala @zdeann @kamishek @bordino @ucitelka70 bazmeg(k) je běžně slyšet i v severních čechách 😉

petkasv
22. mar 2013

Holky trocha spamíku 🙂
Pyžamková party 🙂 a pak prostě už chci jaro 🙂 tak šup, mimochodem, to je první růžovka, kterou Bětka asi za celý svůj živůtek má 🙂 🙂

aerin
22. mar 2013

@petkasv krasny 😵 ty skandinavsky kvety mam koupeny pro sebe 😵

aerin
22. mar 2013

dotaz na @caramilla 😀
ty jsi takovy MMB odbornik...co na ne dle fotek rikas, mam to risknout?
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=64378644&tab=1

aerin
22. mar 2013

a ne ze mi je nekdo ted vyfoukne!😀

bordino
22. mar 2013

Za poslední týden mám mega výkonnost, neušila jsem skoro nic 😝 Hnusní virové....
Tak přidávám jen jeden kabát, zákaznice chtěla červeno hnědou kombinaci, myslela jsem, že to bude pěkně hnusné 😀 ale ve finále líbí 😉

snowwitch
22. mar 2013

@bordino Jé, ten je krásnej....Ty mě za chvíli přesvědčíš, že potřebuju i jiné nosící oblečené než jen softku 😀

allymally
22. mar 2013

@petkasv Woooow, tak to je nádhera. Já myslela, že skandinávský budou jen pro dospělý holky, ale tohle je fakt bomba 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
22. mar 2013

@sinala no keby som vám dala doslovný preklad z madarčiny, to by ste sa zasmiali...... čo to hovoríte, chcete vedieť?

palosek
22. mar 2013

@petkasv tenhle střih trika se mi taky líbí...snad se k tomu brzy dostanu 🙂)) Máš pěkné kombinace 😉

palosek
22. mar 2013

@aerin 😀 😀 😀 taky ted projíždím net a Superfity 😀 😀 😀 Jenže ve 26-27...to jsou podstatně jiné ceny...a 😝 jetých je málo 😅 😅 😅

palosek
22. mar 2013

@bordino já na hnědou moc nejsem...ale kabátek vypadá fakt dobře... 😉

bordino
22. mar 2013

@palosek no protože je červenej 😉
@snowwitch samozřejmě, že potřebuješ! Potřebuješ softku, mikinu do lesů a polí, kabátek do města.... 😀

caramilla
22. mar 2013

@petkasv ty nabíraný trička jsou krásný, to ale snad nejsou pyžama ne, to by byla škoda! 😀
@aerin jo, jsou dobré, ale myslím, že se dají sehnat nošené po 1 dítěti i levnější, já v září koupila za 350 a vypadaly líp. Za 500 kupuju Superfitky, co jsou třeba nošené měsíc a jsou fakt jak nové... tak nevím, možná ty ceny se zvedly, kdo ví, lidi potřebují prachy😀
@bordino černo černá by vůbec k sobě být neměla, to tě obdivuju, já bych to k sobě neušila, to bych radši zakázku snad odmítla. Na foto to vypadá fajn, protože černá vypadá na mém mon. jako hnědá 😀

caramilla
22. mar 2013

Já jsem včera nadšeně šila jarní kolekci, z kalhot jsem měla radost, vypadají oblečené super, bude i střih a návod. Tričko jsem šila několik hodin, pokazila jsem na něm snad všechno, přešívala, párala, no hrůza, už jsem u něj pak v půl druhé brečela. Ale je krásné 😀
Těšila jsem se ráno, až to nafotíme, ale když jsem viděla sníh, teploměr a jak fouká, tak jsem se málem zhroutila... no nic, Jasmína dostala kamaše a péřovku a šla na mráz. Fotky děsné, ale jestli se ještě letos dočkáme počasí na přefocení, to fakt nevím 😖

bordino
22. mar 2013

@caramilla černočerná??? Je to červeno hnědá :D

bordino
22. mar 2013

@caramilla triko krásné, kalhoty taktéž. Ty bude asi Jolís "počebovat" 😀 😀

allymally
22. mar 2013

@caramilla Moc pěkné 😀 Takhle frčí nový stroj? 😉

a_lexa
22. mar 2013

@caramilla wow tak teď jsem si poslintala celou klávesnici. 😵 😵 Ta oranžová je krásně veselá a osvěžující. Modrý komplet je úžasně sladěný a to tričko naprosto vymazlené a v kombinaci s tím růžovým je naprosto dokonalé. 😵 😵

palosek
22. mar 2013

@caramilla Líbí 😀 😀 😀 KOmbinace triko+kalhoty v modrém...paráda 😀 😀 😀

ellysa
22. mar 2013

@caramilla nádherné, na tie nohavice sa teším veľmi 🙂

aerin
22. mar 2013

@caramilla paraaada! tuhle aplikaci asi obslehnu pro D. 😀
ty kytky ala Zara zeru, muzete mi rict, z ceho je vsechny delate?????

ad ty botky, ted teda na mimaci zadnej zazrak neni, toto jsou jediny tri inzeraty ktery me jakz takz zaujaly...
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=64378644&tab=1
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=63815316&tab=1
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=64171337&tab=2
a fakt se mi nejvic libi ty hnedy...ono to mozna fakt vypada jeteji kvuli te barve (🙂 @allymally) , my mame od jara ty samy ve 21 doma, tak mi prave priadaji uplne super zachovaly 😅

sinala
22. mar 2013

@ucitelka70 chceme 🙂 🙂 🙂

mooncaa
22. mar 2013

@a_lexa @sinala @zdeann @kamishek @bordino @ucitelka70 Tak to slovíčko dorazilo i do jižních a středních čech. Mám kamaráda maďara a ten nám říkal, že to slovo v maďarštině je děsně, ale děsně moc sprosté, že když ho v čechách běžně slyší, že se červená.
Ale přesně nevím, co to znamená, takže mě to zajímá, jen teda aby to tu nescenzurovali.

a_lexa
22. mar 2013

@mooncaa @a_lexa @sinala @zdeann @kamishek @bordino @ucitelka70 tak mi to nedalo, a našla jsem to jako: soulo..t (vykonávat styk). Tak nevím jestli to má ještě nějaký hanlivý výraz. Každopádně to určitě není nikterak podobné tomu, k čemu výraz využívám já 😀 😀