Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal
@aerin
Nebojte, nastrihano jsem mela uz driv a sila jsem to vcera vecer, ono to vlastne teda bylo uz i dneska 😀 😀 😀
Dneska Jasmina pres den spi jen vzdycky chvilku, to si dam kafe a uz zase je vzhuru, usila jsem dneska za cely den jednu blbou intimku a dodelala tu mikcu - prisila poutka knofliky, zbytek jsem udelala v noci. A to jsem tu intumku sila jeste s ni na kline:( Jak mi hrabe na tu jehlu, grrrr a furt mi macka "zpetny chod", tak furt zaposivame🙂))
@sufik1 No jo, čepičku taky potřebujeme🙂
@ivuska.h Hůř - kupuju to na Fleru a pak dělám, že to šiju já 😀 😀 😀
Jinak nemám pocit, že bych byla šikovnější než ostatní, jen mě hlavně baví na tom to focení (dcera nesdílí tento názor), tak to pak vypadá, že je to ňáký dobrý 😀 Dneska to byly šílený výcvaky za dítětem v letu a jsem překvapená, že jsou to nejlepší fotky s Jasmínou a oblečením, co jsem kdy udělala 😀 😀 😀
@lillyzelvicka ovcia vlna ako taka sa neodporuca pre deti s atopickym ekzemom. Nie som si ista, ci sa to tyka aj merino vlny, ale hadala by som, ze niektore deticky s citlivou pokozkou mozu mat s tymto materialom trosku problem.
@ivuska.h já budu šít příští týden soupravu synovcovi, protože budu zrovna u našich, tak se budu domlouvat se švagrovou na detailech, jak to ušít. Budu šít delší nohavice zahnuté na patentky a rukávy na bundě také zahýbací. No a příští rok mu na té bundě akorát vypárám zip, nadstavím dole pruhem a našiju nový delší zip. Tak doufám, že mu to vydrží dýl 😀
krása krása, co tu všechno vidím 😀 😵 a já dnes na aukru vyhrála a zaplatila šicí stroj, tak jen mi dorazí, tak vás budu taky zásobit🙂 František spí dopoledne 2 hodiny, tak budu mít čásek a i se zabaví sám, tak to nějak půjde 😀 tak už se klepu na látky z Mylly 😀
Mylly snad objednám dnes, pokud ovšem neztvrdnu moc dlouho ve skladu při balení objednávek... Jdu teprv tisknout faktury a štítky na balíky 😠
Baby nasla som velmi dobru stranku, kde je vela strihov 😅 😅
@caramilla
@animal Krásné kousky 😵 Mimochodem tu tut tut látku už mám taky střiženou na pyžamo 😉
Já jsem se dneska vyburcovala k výkonu, zvládla jsem navlíknout overlock 😅 A začala jsem šít námořnické tričko, zítra snad dodělám, pokud zvládnu ještě i navlíknout přestavěný coverlock. Jsem jsem si samozřejmě trochu "okrájela" vnitřní oblouček, než mi došlo, jak to udělat 😔
@maryol Ten hafík je krááásný, hned bych se přitulila... (bohužel u nás by to neprošlo - náš pes má takovéhle "kamarády" poněkud "rád" 🙂 )
@ivuska.h Taky mám teď nějaké blbé "oko", gatě co jsem D. šila bude mít myslím dobře tak za rok 🙂 Poslala jsem ti dneska platbu za Mylly. Psala jsem sem, že bych si ráda vzala jedny ty růžové druky, jestli ještě máš přebytek... Přičetla jsem těch 40kč k Mylly (jestli už nemáš, neva, budeš mít větší čokinu 🙂 )
@maly_prcek Jojo, druky monitoruju, dopíšu je do tabulky.
@ivuska.h Ok, já jen jestli to tady v těch všech příspěvcích nezapadlo... 😉
Šičky plínek -- tady http://www.terrymoda.cz/kategorie/odevni-latky-... mají zajímavou látku, úpletový polyesterový samet, v USA mezi šičkami plínek je to hodně oblíbená látka na vnitřky kapsovek nebo AIO, prostě místo mikroflísu nebo suedeclothu.
@lillyzelvicka perfektné
baby, same krasne veci v poslednej dobe 😉 len tak dalej 😀

@caramilla super! Tá bundička sa určite bude páčiť terezite 😀