Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka supeeeer 😵 takovou kombinaci bude mit Z. taky, uz se na ten soft tesim 😵
ahojte. z ktorého uteráku z ikea robíte vkladačky? z toho za 0,19€? ďakujem 🙂
a porad nechapu, jak to delate, Z. zas vcera usnul 22:15 , to by snad i sousedum vadilo, ze siju...nemluve o tom, ze padam na hubu 😅
Tak Myllt objednáno, zaplaceno. Reálný kurz v okamžiku platby vyšel na 25.1 Kč za 1 EUR, čili o korunu více, než byl pracovní kurz. Budu přepočítávat všechny částky, lidem s přeplatkem to odečtu z přeplatku a ostatní budou muset doplatit, uvidíme, kolik to komu vyjde, někdo poslal "střižné", takže tam bych to odečetla z toho a jinak se domluvíme individuálně.
No nakonec se zdá, že nám zas na druhou stranu vyšlo levněji poštovné (místo 7 % jen 3 %), což celkem kompenzuje tu změnu kurzu. V druhém řádku každého sloupečku je pod názvem materiálu černě stará cena a červeně nová cena, rozdíl bude asi jen pár korun...
@aerin No to je na spánek hodně pozdě, to taky nevím, jak by mi pak usínali... Ondra teď chodí spát kolem 11. a na oběd už je vzhůru. Dvakrát denně spal tak do 10 měsíců. Večer jde v 8 a je tuhý okažitě, na toto je to fakt zlaté dítě, uspávání jsme žádná nikdy neprovozovali, prostě se odmala položí (dřív ještě předtím nakojí) a spí. Klárka je horší, tak cca od roka a půl dost protestovala, teď uspávání začíná kolem 9. a někdy usne hned, někdy až třeba po 10... To ale naštěstí není můj problém, má ji na starosti manžel 🙂) Přes den nespí cca od 20 měsíců, snad Ondra vydrží dýl.
@ivuska.h Ten samet to je good! Je to v ČR, cena za hubičku, krásné barvy, tý jo! A zkušenost z USA je, že to hezky pouští i vlhkost dovnitř? Asi nějaký vyzkouším (rychle rychle, než se odpleníme🙂
Ten kurz - kdy to asi budeš tak přepočítávat, já ti ještě neposlala, tak abych nemusela posílat na 2x, poslala bych to už s akt. cenama (?), ještě čekám na RD, pak bych mohla poslat🙂
@lillyzelvicka Bunda je náááááááááááádherná! Strašně se mi líbí, Ta tyrkysová se mi nelíbila, když jsem ji vybalila, ale takhle je boží, vypadá krásně.
Jinak já šiju chvilku přes den, když malá spí (tak půl hodinky, někdy i hodinku), pak když manžel přijde z práce, tak si malou bere na hodinu, tak to mám taky čas na šití a pak, když usne - to je taky cca v těch 22:00 a více🙂 Tak to usedám a šiju tak do jedné v noci (nebo bloguju nebo papíruju nebo dělám další své aktivity - mám ještě k šití 3 DPP - dvě na intelektuální práci v původním zaměstnání a jednu na webmasterství🙂. Jasmínka vstává nejdřív tak v 7:30 a od narození Jasmínky mi těch 6 hodin přerušovaného spánku stačí 😉
Sousedy já právě neruším, však jsem sem dávala, kde bydlím🙂
A Jasmína je zvyklá při vrčení stroje spát, to až manžel nechápe🙂))
@aerin tak nechci ti do toho kecat, ale podle mě je přetaženej jako prase 😅 ..já jsem s Františkem měla hrozné problémy se spaním a mamka mi pořád říkala ať ho dávám častěji spát...krapet jsem ignorovala rady matky 3 dětí, ale pak jsem četla knihy od Harvey Karpa (Nejšťastnější miminko/batole v okolí) a on tam píše, že čím častěji budete ukládat dítě k spánku, tím lépe a déle bude spát...a začla jsem to praktikovat a naráz mám spavé dítě...Když byl novorozeně tak jsem říkala, že je to šílené, že spí jen chvilku dopoledne a pak je celý den vzhůru, ale evidentně to bylo tím, že byl přetažený😉 radím a za zkoušku nic nedáš - dávat spinkat cca 2hod. po ranním probuzení a pak znovu po 2-3hodinách /pokud bys viděla lehce únavu, tak klidně dřív)...každé dítě potřebuje dost spát - natož takhle malé😉 prospěje to jemu i Tobě 😉
@caramilla Jojo, ony američanky tvrdí, že to dělá dobrý pocit sucha a nezanáší se to vodním kamenem atd. jako suedecloth nebo flís, takže to funguje líp. Akorát to zas nemá certifikaci.
Platby budou v aktuálním stavu snad dnes večer, dám sem zprávu, zatím přepočítávám jednotlivé ceny, pak to dodělám do součtů. Rozdíly budou ale fakt malé.
@ivuska.h on malo spi v podstate od malicka....kolem 2 mesicu vydrzel pres den vzhuru treba 6 hodin, zdrimnul si na 10 minut a frcel dal...pak zacal spavat klidne 3, 4x, ale pul hodiny a vic ani ranu...a i ted je to v prumeru 45minut co spi... no a v noci taky nespi tahem, co vam budu povidat😀
@aerin holka holka...to znám velmi dobře, ale garantuju Ti, že to není nespavým dítkem, ale tím, že je přetažený...já už se taky pomalu smiřovala s tím, že je to prostě hyperaktivní nespavý dítě, ale ten pediatr psal, že je to blbost, ale že přetažené dítě už prostě nedokáže usnout...koneckonců znám to taky - když se přetáhnu třeba do 1-2hodin do rána, tak teda rozhodně neusnu jako když mě do vody hodí - spíš naopak - ještě mi klidně hodinu trvá než zaberu :-/...
@ivuska.h přesně tak...já na F. už třeba vidím, že chodí od jednoho k druhýmu, nic ho nebaví ...no a když už si sám lehne na lino a pár minut odpočívá, tak je to jasný 😀 ale to umí až ted...dříve jak jak tank celé hodiny a přetažení se projevovalo protivností, ale někdy byl i hodný a mě to nedocházelo...
ted spává 2hodiny dopo a odpoledne většinou taky a usíná v těch 18,00-19,00 a my aspoň máme s manželem čas taky na sebe a pro sebe a stejne jako vy - nepraktikujeme usínání, prostě dáme do postýlky a už si usne, tak usne🙂má tam plyšový kamarády a to mu stačí /dříve jsem totiž i uspávala klidně přes hodinu a jako odměna mě čekala noc, kdy jsem k malému musela i 20x vstávat...byla jsem už na prášky...No, ještě že se ke mě dostaly ty knihy... 😵 )
@crawler Ni, vidím, že to takto praktikujeme s tím spánkem celkem přirozeně,. Až teda na večerní ukládání, to ji dáváme spát tak mezi devátou a desátou, ona je živel, dřív neusne, má to tak od miminka a i mě to tak hodně vyhovuje, protože si ji užije ještě, manžel, který chodí mezi 6 a 7 z práce a jinak by ji přes týden vůbec neviděl:(
@ivuska.h Suedecloth taky nemá platnou certifikaci, ale je pravda, že alespoň něco málo asi oproti tomu semiši má. Každopádně díky za tip🙂
@crawler holka holka...tak ja teda nejak nechapu, co podle tebe delam blbe😉 kdyz ho stejne jako ty dvama 2x denne spat, ale proste 2h spanek mu nenaprogramuju, ze jo😉 on mi 2h v kuse spal od sestinedeli tak mozna 3x za celou dobu
a vecer jak pise car, proste i kdybych se rozkrajela, driv neusne
jestli ono to nebude spis tak, ze holt kazdy dite je jiny a ne vsechny se ridi priruckama😀
@aerin no tak můj je o 1/4 roku starší a spí během 4-6hodin, což je oproti tvému malému dost rozdíl /a psalas, že to tak je od narození/...šmankote, nesnažím se útočit, jen jsem chtěla poradit😉a spát může klidně i víckrát za den, když to bude potřebovat...když jsme s F. najeli na "spací režim", tak to ze začátku tak doháněl, že spal skoro pořád 😅 a mimo to, že máš pak čas přes den něco udělat, tak jako bonus jsou i lepší noci - já k malému vstávala i 20x za noc, protože hystericky řval a pak najednou vstávám 1x za noc a někdy ani to ne (od 5.měsíce ho v noci nekrmím)...
@crawler To ti spí přes den 4 hodiny a v noci 12? Tak to mi přijde neuvěřitelný, jasmína když spí přes den 3h, tak ještě v 10 večer neusne!Musím ji přes den budit, jinak večer nemůže zabrat, u nás to takto nefungovalo, když jsem ji přes den nechávala spát podle potřeby, nespala pak v noci - vzbudila se třeba ve 3 a 2 hodiny si hrála po tmě! 😝

@ivuska.h za tuhle cenu? to není špatné. A je to moc umělý??? nebo jako dětský plyš?