Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bambinecko myslim, ze blbost kombinovat kvalitny material (PUL) s nekvalitnou irmou, kt. sa zozmolkuje a ktovie co sa s nou stane po tolkych praniach na 60tke. radsej trosku zainvestuj a kup si suedecloth 😉 alebo microflis urceny na plienky.
ja som prave dosila hacku.. mala som original od pecha, misovi z nej vytrcali nohy.. ale teda celkom dobre som sa namakala.. uz viac by som to nesila 😕 material som zhanala skoro 2 dni 😀 zajtra vyfotim 😉
Tak tohle mi přijde k aplikacím výborné 😀 😀 a vlnění bude zažehnáno 😅 😅 😅 http://www.sicipotreby.cz/vliseliny--vateliny/b...
dobré ráno,jsem si dnes uvědomila že jdem k neteři na narozeniny a tak jsem ted ráno ušila takovou rychlovku a manžel to povýšil na župan,ale má to být svetr 😀 😀 😀 ale j epodšitý piké tak by to mohl být i župan.Tak jsem zvědavá na co to povýší oni 😀 😀 😀 udělal jsem jí i díru na palec a díky vám šikovným švadlenkám jsem se s ní už tolik nepárala a šlo to celkem dobře 🙂 takže díky díky díky.Jen tam bude i má máti a ta zas bude kontrolovat každý šev a nakonec jí to vyrvu z ruk naštvu se a odjedu a bude po oslavě jako pokaždé 😅 😅 😅 😅
baby, chystam sa sit kapsar na postielku, kde si podavam, flase, plienky a bsetky drobnosti co potrebujem mat v noci po ruke. som si prisli po radu, cim podsit cely kapsar a vrecka aby to trochu drzalo tvar. Dakujem
@zojec
parada aj my by sme brali jednu, mame brutalne problemy so zaspavanim aj cez den, len mala ma uz 6 mesiacov tak neviem ci by si zvykla
@diapozitiv01 kapsar skus podsit molitanom, alebo aspon vlizelinom.. a na hacku by si drobec mozno zvykol, ale je pravda, ze miso je v nej od prveho dna ako sme prisli z porodnice , striedala som satku a hacku. cez den inde nespava..
@zojec tu pruzinu mas z te puvodni? Nebo kde jsi ji kupovala... mam uz dlouhor ozesitou svoji, ale zatim mam jen pruzne lano. JInak cekame, az mi chlopek privrta do stropu ocko na poveseni, na tom to vlastne asi jenom vazne. Snad se do porodu dockam... stejne to bude urcite delat az budu v porodce 😀
@lenass moc se mi to libi, na mamku se vykasli a jeji poznamky ignoruj - kdyz nebude odezva, tak jeji vycitky nesplni ucel a utre nos 😉.V puberte jsme s mamkou taky mely takovy kolotoc hadek a jednou mi kdosi poradil, at priste az mi rekne, ze ten spinavy kelimek jsm enemela nechavat tam a tam, at to uznam, uklidim ho a nevracim se k tomu. No ja to zkusila a bylo videt, jak byla zaskocena tim, ze jsme najednou nejely podle zajeteho scenare 🙂. Nakonec jsme byly happy obe a sly delat neco produktivniho...
... teda ne ze by to fungovalo vzdycky, dneska uz to tak moc neresime a umime spolu normalne mluvit, ze - 13 let pozdeji 😀.
@zojec ta je krásná 😵 Já jsem tu svoji šila jen podle schématu, co jsme našla na netu, a různých fotek. A byl to boj kdo s koho. Nejhorší bylo nezamotat se do těch 6m bomulu 😀 A synek v ní stejně odmítl spát. Druhátko do ní zkusím dávat hned, uvidíme.
@lenasss u nás tahle metoda taky na rodiče funguje - odkývat a víc neřešit. Jak nemají soupeře, tak je hádání nebaví a je klid. A když ani to nezabere, v klidu oznámím, že mi to vadí a pokud nepřestanou, odejdu. A pak v klidu odejdu a vrátím se za chvíli a nevracím se k tomu. Funguje to. Usoudila jsem, že život mám jen jeden a nenechám druhé lidi, aby po mě bezdůvodně štěkali, ať už jsou to rodiče nebo kdokoli jiný. Lidi si k nám dovolí jen tolik, kolik jim dovolíme. Stejně jako děti. Akorát káznit děti je snazší...

@sufik1 já prckovi šila z bamb.teplákoviny jen pýžo, když ještě nechodila. Tak v něm byla fakt jen v postýlce (pokud i tatínek převlékl 😝 ) a zústalo teda pěkné. Ale už je dáávno zabalené mezi odloženýma věcma 😀 Na své tepláky bych ho nedala, bych byla hned jak prase. 😅 😅 😅