icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
29. mar 2013

@anfei ty si měsíc od porodu a ušiješ takovou deku, já dneska zavírám pc a jdu se zahrabat, to je neskutečný, je nádherná 😵 😵 😵 😵

petkasv
29. mar 2013

@bordino jak jako trhací vliselín, to je to klasický, nažehlíš aplikaci, odtrhneš a nažehlíš na triko, neděs mě že je něco jinýho 😕 😕 😕 😕

diapozitiv01
29. mar 2013

Baby, ked prisivate patenty(lemy) natahujete aj latku ci iba patent?

maly_prcek
29. mar 2013

@diapozitiv01 Jen patent - líp se mi to šije (šiju na OL), když si dám do stroje patentem nahoru...

petkasv
29. mar 2013

@diapozitiv01 látku ne, pak se ti to zvlní a vytáhne, je tu nějaká taková fotka o pár stránek dál 🙂

ucitelka70
29. mar 2013

@anfei ved taká deka je práca aspon na 3 mesiace..... parádne cicušky.... a to si ešte aj vzor vyšívala do tej tmavej vo forme cicušiek.... kočiček

ucitelka70
29. mar 2013

@petkasv trhací vlizelín dáš ako spodnú vrstvu pod tričko, na ktoré dáš aplikáciu - apl., podlepíš vlizelínom... a ten trhací vlizelín vidieť na kupenských veciach, kde je nášivka alebo aplikácia

a_lexa
29. mar 2013

@stassy ježiši, to je krása. Ani bych nepátrala, kdyby do toho nezačala @macin73 "šťourat". 😀 😀 😀 A to měl prcek teď narozeniny!!!! 😠 😠

sinala
29. mar 2013

@cicamica1980 mám dvě vrstvy z toho čbf ( on je celkem hrubý) a skládám to pro kluka tak, že vepředu mám složené na 3x a vzadu to je nesložené a délka pak je asi těch 30 cm ( snad je to srozumitelné). Stay dry vrstvu nemám, protože vkládačku dávám do kapsovky PUL/SUEDE https://www.modrykonik.cz/fotoblog/sinala/album... , ale pokud nedáváš do kapsy, tak tu vkládačku udělej užší než těch 15 cm a stay dry vrstvu můžeš bud našít na vkládačku nebo vložit obdélník flísu ( polyesterového)

zojec
29. mar 2013

@bordino chcem link na trhaci vlizelin :D

zojec
29. mar 2013

@anfei ze LEN deku 😀 😀 by som ju sila 10 rokov, nie mesiac 😀 😀 a este raz tolko sa na nu chystala 🙂 krasna

zojec
29. mar 2013

u nas dnes takto 😠 a kapsa v akcii :D

zojec
29. mar 2013

aha, fotku som zabudla :D
tak krasnu velku noc dievcata prajem 😉

cicamica1980
29. mar 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@sinsala
takze mas dvojvrstvove 60x15 cm, cize na jednu potrebujes 60x30 cm toho flisu, spravne?

neni to moc hrube v plienke? a chapem ako to skladas chlapcovi🙂tam kde ma pindura, ma vlastne 3 dvojvrstvy🙂))

palosek
29. mar 2013

@zojec 😀 😀 😀 typicky jarní počasí... 😀 😀 😀

petkasv
29. mar 2013

@zojec ty bláho to je humus, kapsa je krásná

@ucitelka70 , @bordino aháááá díky, mě z vás klepne, já chci taky trhací vlizelín 🙂 🙂 🙂

a_lexa
29. mar 2013

@zojec jůůů sibiř. 😅

bordino
29. mar 2013

@zojec myslím, že toto http://www.sicipotreby.cz/vliseliny--vateliny/v... už si přesně nepamatuju, kde jsem k němu přišla, dlouho mi tu ležel

sufik1
29. mar 2013

@bordino ten vlizelín žehlíš kam? Mezi látku a aplikaci a nebo až úplně nahoru? A je to stejný princip co používá Lili? Ta průhledná fólie co se pak rozpustí ve vodě? Ještě jsem jí nepoužila a mám toho na zkoušku asi 2 metry už asi půl roku.
Zkoušela jste to některá????

sufik1
29. mar 2013

jo holky, jakou máte zkušenost s bambusovou teplákovinou z mtx? šila jsem si z ní těhu tepláky někdy po vánocích a na to, že je nosím ne moc často asi 3 měsíce jsou teda dost hnusný. Jsou těžký, žmolkujou a začlo to pouštět oka i mimo švy 😠 měla jsem nějakou stoletou zásobu.... tohle dělá běžně?
Pro srovnání mám i tepláky z elastické teplákoviny od Animal a ta je super a i z normální teplákoviny a ta taky drží dobře...

caramilla
29. mar 2013

@katkaela ty jsi blázen. Ty manžestráky jsou překrásné, kam se hrabe next 😀

bordino
29. mar 2013

@sufik1 já aplikaci klasicky podžehlila oboustraným, nažehlila a zespodu podkladové látky jsem prskla tem trhací, rozdíl neskutečněj a vytrhnuto okamžitě. Miluju ho 😀
z bambus teplákoviny má Jáša spací pytel a sice pouští oka a trochu zešedl (byl původně bílý, nevím, zda je to pračkou, aoe mě zešedne bambus vždycky), ale jinak vypadá dobře

caramilla
29. mar 2013

@zojec "to se mi nelíbí" palec dolů! Chci jaro! Ale jinak bomba fotky, jako pro zasmání, když je člověk v teple a u nás dneska bylo i nad nulou! Dokonce mi roztál i led, který se mi utvořil, když jsem zalévala sněženky v květníku venku a konečně měly holky co pít a postavily se jim kvítky, takže dneska totální tropy, máme 2 nebo 5 nad nulou (jen pocitově, teploměr je vítekde) 😀
@sufik1 jasmínce taky její bambusové z mtx zchlupatěly:( Jsou moc příjemné na nošení, ale chlupatí to děsně. Jako odírá se a vytahují se ta vlákýnka. Myslím, že to je látka tak na pyžamo 😠 To byly taky její skoro poslední tepláky, co měla 😀 😀 😀

anastazieb
29. mar 2013

@sufik1 taky jsem z ní šila někdy před rokem tepláčky a taky mají ve švech očka, docela dost. Jinak ale dobrý, i když mrňous je moc nenosil... Těžký mi nepřipadají (ale jsou malinký), jen když jsou mokrý 😀 Ale je to holt bambus 🙂

petkasv
29. mar 2013

@caramilla Peti to je ten co si dávala na fler? http://www.sicipotreby.cz/vliseliny--vateliny/v...

bambinecko
29. mar 2013

ahojte kočky, mám otázku, bábo sa narodí až v máji, takže som úplne neskúsená 🙂 ale chcela by som začať popredu šiť plienočky. Takže: je úplná blbosť ušiť kapsovku z vrchnej vrstvy z PULu a vnútornej vrstvy z deky Irma z Ikea? Niekde som sa dočítala, že pôsobí ako stay dry, že cez ňu pretečie dovnútra ale von už neprejde. Ako vkladačku by som potom dávala niečo savé. Hm? čo si o tom myslíte?

ucitelka70
29. mar 2013

že som neodfotila, ale máme obrovského snehuliaka, bývam iba 30 km od Zoji, tak u nás je o dačo menej snehu.... ale viac obrovských snehuliakov by sme mohli postaviť 😝

sufik1
29. mar 2013

viděli jste ty úža mikiny? Já jí žeru 😵 😵 😵 😵 😵 http://ruttu-nuttu.blogspot.cz/2013/03/nallepyy... 😵

lucijan
29. mar 2013

@sufik1 já taky! mám z toho ale lehce depku, když se pak kouknu na moje šití 😀 A ještě se pobavím, když si dám stránky přeložit

allymally
29. mar 2013

@sufik1 také jste mě nakazily a už ji chvilku sleduju 🙂 A ty materiálky jsou perfektní 😀