icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
1. apr 2013

@barcav právě, tam jsem taky koukala. Máš to moc hezké. I cedulky.

jieff
1. apr 2013

@barcav @jitu krásný!
já se taky dostal ke strojům aby děti beránek nepokakal - Toník dostal vestu (střih ottobre, látka MM a lama z mtx). Kristý body z biožirafek z mtx a patentu z mylly a dvě sukýnky pro kamarádku a její barbínu 😉 (látky bavlna ikea, finerib wendy)

fionka1711
1. apr 2013

posledna varka

jieff
1. apr 2013

ta fotka bodýčka je ukázka pro @kuna jak vyfotit body když se to dole nehezky kroutí 😉

kuna
1. apr 2013

@jieff taky řešení 😀 😀 😀

lucifera
1. apr 2013

chcem sa spýtať, kolko vyjde ušitie kapsových?alebo pull?? 🙂 díky..či sa to viac oplatí, ako kúpiť?

zojec
1. apr 2013

@lucifera pokial si ich usijes sama, tak sa urcite oplati si ich usit 😉

a_lexa
1. apr 2013

@jieff ta vestička je super. 😵

lucifera
1. apr 2013

@zojec len ja to neviem, že keby som si od niekoho dala na skúšku🙂že približne, za kolko by to vyšlo?

majamat
1. apr 2013

@lucifera ja netusim, lebo som ich nikdy nesila, ale pul latka, ktoru som si objednavala stala 3,60e (vzorovana, jednofarebna este menej) + gumicka (napr. lastin) 0,40e, nejake patentky, napr. 1,-e za 20 sad, takze spolu a k tomu platis postovne, ale zas ked is naplanujes sitie pul nohaviciek, neobjednavas len na jedny. este aj klieste na patentky nieco stoja, no tiez pouzijes velakrat, pripadne suchy zips, ale zas patentiek neminies tolko. niekde som citala, ze pul vyjdu tak 5-6e. podla mojho vypoctu by to tak vychadzalo. hotove stoja tusim minimalne okolo 10e+postovne z netu.

lucifera
1. apr 2013

@majamat no.sa mi zdá, že za jednu cenu☹aj robota s tým..jáj 😲 😒

denisa121
1. apr 2013

baaabyyy ... prosím Vás, kde kupujete také krásne látky? poraďte mi ☹ .. dik

ucitelka70
1. apr 2013

@denisa121 hlavne v čechách, a nechávame tam celý majland....

kajark
1. apr 2013

@jieff vesticka super, take nieco chcem aj ja usit, z ktoreho ottobre je strih? diky 🙂

diapozitiv01
1. apr 2013

@denisa121
Ja pojdem teraz kupovat nejake latky cez www.veselajehlicka.cz, nejake by sa mi sikli cez www.batani.cz ale hlavne ked vyjde novy detsky letny ottobre.

zojec
1. apr 2013

@lucifera ak si ich das usit, tak za kapsovky rataj cca 15€ (1 bmb vkladcka) a pulky cca 10€ roboty je s tym ako na kostole 😉

lucifera
1. apr 2013

@zojec no, to si viem predstaviť 😒 radšej kúpim...mám to za jedno a z druhej ruky kapsové aj okolo 5, aj menej

abigail1
1. apr 2013

No holky já vás obdivuju, že ty plenky šijete. My látkujeme, šiju ráda, ale plenky fakt šít nechci. Taková práce s tím, pak by to třeba protékalo, neseděl střih.... dopřávám si ten luxus a látkovky kupuju 🙂

fionka1711
1. apr 2013

@abigail1 sitie je radost 🙂

stassy
1. apr 2013

@lucijan Tak to se přiznávám, že netuším, já to ještě nezkoušela. 😅

majamat
1. apr 2013

@lucifera len si nekupuj moc pouzivane, lebo zachvilu mozu byt nepouzitelne. tusim som pocula, ze BG sa trhaju patentky, na niektoryh sa casom poskodi pul a pod. suchy zips moze byt opotrebovany, ale to sa da lahko vymenit, takze to je asi najmensi problem.

petule55
1. apr 2013

Ahoj holky, tak sice šiju pomalu, ale i tak občas něco došiju. I když jsem velmi zvažovala, jestli v téhle konkurenci svůj výtvor můžu publikovat, předkládám výsledek - genderově vyvážené tričko pro naší Kláru. No, pro některé z vás nekvalitně ušitá rychlovka, ale pro mě to má cenu zlata 🙂 Nejdéle mi tedy trvalo nastavit napětí nití na overlocku - prosím ujistěte mě, že ještě tak deset dvacet kousků a jakž takž to půjde...

mayka81
1. apr 2013

@petule55 je to kraaaasne, nemas sa za co hanbit 😉 mozes byt hrdaaaaa

jitu22
2. apr 2013

@abigail1 ne-e, právě výhoda doma šitých plínek je, že si vyladíš střih přesně podle svých potřeb. Mně ty doma šité vyhovují úplně nejvíc ze všech. A pak taky ta radost, když balím prcka do nečeho, co jsem vlastnoručně vyrobila. Ale práce s tím je, to jo 🙂
@lucifera vyplatí se ti to asi jen tehdy, když ti plínky ušije kamarádka a nebudeš muset platit daň. Jinak ne. Když už někdo šije na prodej, nechá si zaplatit i práci, ak ty ceny jsou skoro stejné jako u značkových plínek. Co neplatíš za značku, platíš za originalitu. Takže cesta jak ušetřit to není

janula18
2. apr 2013

@diapozitiv01 a kde kupuješ ten otombre a kedy bude?

svela
2. apr 2013

@jieff krásná vestička! Odkud máš, prosím, střih? Mám podobnou v plánu, ale střihy na mikiny, které tu mám, mají všechny raglán. rukávy, tak nevím, podle čeho stříhat.

lillyzelvicka
2. apr 2013

další kalhoty, ušité už dřív ale konečně vyfocené v sobotu když bylo krásně tak se musím pochlubit změna modelky a byla spousta zábavy
ještě musím vyfotit pokojíček a dat fotky . Stěhovali jsme a dělali pro malocha pokojíček a jsme z něj nadšení 🙂

a_lexa
2. apr 2013

@lillyzelvicka jůůůů ty jsou suprový. 😉

kajark
2. apr 2013

baby SK nemate niektora na predaj softshell fuchsiova, alebo t-mobilova rozmer aspon 60 x 70 a ak by ste mali aj taky patent, finerib na pas 20 cm, budem velmi vdacna 🙂

mamata
2. apr 2013

@lillyzelvicka jůůů, ty jsou super, střih by nebyl??