Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Mylly má nové potisky 🙂 klučičí 🙂
@petule55 moc se ti povedlo 😵
@lillyzelvicka krásný 😵 mě by se též líbil střih, jen velikost cca 44 😅
@majamat no, kúpila som aj nové, aj použité...a tie použité len kapsové, a patentky sú v super stave---no, čo sa týka bambusových vrchných, tie som si zajednala akurát tzeraz použité, tak uvidím 😅 no, oni sú nové krásne, ale drahé ako šlak...ja som do toho už dala tak 300 aj viac e 😀 a viem, že aj 500 e stojí nová sada...a moj krpec v 6m.má už teraz skoro 9 kíl, tak kupujem tie navjvačšie 😨
baby SK nemate niektora na predaj softshell fuchsiova, alebo t-mobilova rozmer aspon 60 x 70 a ak by ste mali aj taky patent, finerib na pas 20 cm, budem velmi vdacna 🙂
@lillyzelvicka ty jsou super! A jak jsem na to hleděla na mobilu, tak jsem nejdřív myslela, že má modelka v hlavě šátek 😀 😀
@lillyzelvicka kalhoty perfektní... Střih akorát tak pro má stehna.... 😉
Baby, prosím vás, viete mi poradiť, v ktorom ottobre je dobrý strih na chlapčenské gate? Také v pásy do gumy, rovné, s vreckami, bez zipsu, vo veľkosti 128, 134. Potrebujem chalanom ušiť nohavice na lietanie po vonku, a zároveň sa nacvičiť na nejaké softshellové. Už som popozerala snáď všetky, najviac sa mi páčili z 2008/1, č. 34, len rada by som vedela názor niekoho, kto ich šil. Lebo kúpiť ottobre je dosť investícia, tak nech sa mi vyplatí. Dík.
tak dnes šel malej po dlouhé době do školky.dala jsem mu triko s fialovejma tučnákama a on se mi v šatně rozbrečel,že se mu kluci smějí že je holka ☹ ☹ tak jsem to převlékli a fialové tučnáky teda u nás nene 😝 😀 😀 ale už je mám zpracované tak pyžamo necháme na doma a ostatní má ten menší a tomu se nikdo smát nebude 😀
@ucitelka70 myslela som si, ze vacsinou to je z ciech a asi aj cez net 🙂
@diapozitiv01 ottobre, to je ten zahranicny casopis. kupujeteho uz dlhsie? ake su tam strihy? si s bim spokojna?
@denisa121 hej, základ máš na www.detivbavlnke.sk
@denisa121
ano je to ottobre design original z finska ale vychadza v roznych jazykovych mutaciach AJ, NJ, FJ , ja som len zaciatocnicka skor by ti baby co viacej siju mohli povedat, ja som zatial len jedny teplacky z toho sila.
Obsah si mozes kuk aj na patistudio.cz alebo na ich origos stranke ale podla mna za tu cenu je super.
@diapozitiv01 jj, uz som cosi pozerala na ich stranke a myslim, ze na zaciatok by som si objednala nejake starsie cislo, strihy su super - aspon podla toho nahladu, kde su vsetky.. a cena je tiez super, za tolko vela strihov je to urcite super 🙂
@ucitelka70 ano, to som uz pozerala, dakujem za rady 🙂.
Ahoj holky, ženy, maminky 🙂 Ráda bych se k vám přidala. Už pár dní sleduju vaše nádherné výtvory, jste všechny moc šikovné -
Já začla šít teprve před 14ti dny. dřív jsme maximálně zašila díru 😀 máma teda šila od mého dětství, tak jsme si nejdřív půjčila stroj od ní a pak hned objednala svůj vlastní. Takže mám teď týden Janome 920 🙂
@denisa121 Já kukuju Ottobre už dýl - na začátku jsem si objednala na zdejší doporučení jedno číslo a hodně mně to nadchlo. Šila jsem sotva pár měsíců, sama si celý střih vytvořit nedokážu a ty Ott. střihy nejsou těžké a hezky sedí. On i některý střih vypadá složitě, ale můžeš si to zjednodušit, nedělat různé kapsičky, sešívání, prošívání atd., ten základní střih zvládneš a pak si můžeš přidávat, kolik do toho chceš investovat času a úsilí. Třeba Burda mi přijde složitá oproti Ott. Poslední dva roky mám předplatné, přála jsem si to dycky na narozky, dělá mi to radost, si v tom i jenom listovat 🙂 Ae určitě stačí se podívat a objednat si číslo, které se ti hodí. Počase zjistíš, že se ty střihy docela "opakují" (jako jsou podobného rázu). Ono co chceš taky furt vymýšlet na triku, že 🙂
Tož tak. Já můžu doporučit.
prosím nemáte některá střih na overálek na spikání ve vel.68/74? Kamarádka mě poprosila o ušití. A jaké používáte patenty na overálky? Ty co na plínky nebo budou stačit ty klasické co mají v každé galanterii?
@semy.cz paráda..... máme tu samé mladé talenty 😉
@ucitelka70
@janasrub Děkuju vám 🙂
@ucitelka70 dekuju za tip na ten zip, me se nedarilo nic vyguglit a tohle z obrazku se da pochopit. no zkusim 😉

@lillyzelvicka to je nádhera, jsou dokonalé 🙂 hned bych do nich šla 🙂