Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 můžu vědět, čemu říkáte pochútková smotana?? dcera pribináčky taky miluje 😀
@mamata Taky jsem se chtěla optat 🙂
@marionetta presne toto mi robila stará veritaska...neskor už nešila úplety vobec a potom už vlastne nechcela šiť nič 😀 tak išla z domu
@mamata kyselá smotana - bez smotany na šlahanie...... light verzia , a ak xceš ozajstnú mnamku, tak k tomu pridáš vyšlahanú smotanu ešte....
@katkaela niekedy to robieva veritaska, ale akonále dáš streč ihly a rovnakú kvalitu nití aj hore aj dole, tak to nerobí
@maly_prcek bola som sa pozrieť na kelímku - smotana kyslá 10 alebo 14, 16 %ná to už je jedno..... a dnes som robila z domáceho tvarohu....
@ucitelka70 díky, vyzkouším!!!
----Sukýnky---
My jsme připravené na sluníčko 🙂 Tak šup šup, se s ním....
www.jita.cz
hoky viděli jste tohle- kdo má kluka 🙂 mám doma na peřinách a jako záclonku a ještě budu potahovat křeslo
http://www.mojelatky.cz/www-mojelatky-cz/eshop/...
@lillyzelvicka hlásim sa na lietadláááááá
konečně jsem střihla do tučňošů!!!! Takže trošku spamu 😎 A teda dvojčata nedvojčata, asi jsem to nějak přepískla. Tak něco pro staršího (nejlépe ve všech barvách, dvojčata dorostou) a i něco pro miminka
oboustranné čepičky, overálky na zip, mimi tepláčky, tepláky, trika pro staršího
@alinn jestli chceš fotky na blog, tak si písni
@ucitelka70 No ta moja už potom odmietala šiť čokoľvek, obšiť záves ma stálo poriadne nervy...Ale mala už toho moc za sebou. Mama ma obviňuje že som ju pokazila, keď som tak v 15-tich začala šiť obojky a postroje na psa.
@maly_prcek super, dik za popis 🙂. strihy z burdy pre mna nie su tazke, takze myslim, ze podla toho, co si napisala, tak zvladnem asi aj ottobre 🙂))). len neviem po AJ, ale som uz presvedcena, ze urcite si idem objednat aspon nejake to starsie cislo a docitala som sa, ze za cenu 45 kacek (postovne) mozem objednat 1, ale aj 2 cisla, ak uz je cisel viac, tak sa plati postovne 85. Prave vcera som si uz aj pozerala nejake tie cisla, ktore by som chcela a dnes si ich idem uz aj objednat 🙂)))). tak sa tesim na to. teraz sijem malej saty na svadbu - robim si strih sama, potom pridam foto, ked budu hotove 🙂
ahojte, ja tu len slintam nad vasimi vytvormi, som len amater zaciatocnik ale syncekovi to nejak neprekaza.
CHcem sa spytat kde kupujete/davate robit tie super vysacky? a kde sa da kupit taka bohovska tucniakova latka? mam milovnika pinguinov a narodky za dverami 🙂
@droby tučňáci zde, ale už jen oranžoví a fialoví http://www.mamadora.cz/2012/11/cesky-uplet-s-or...
a nášivky tady http://www.fler.cz/zbozi?ucat=210377
Neviete niekto, da sa casopis Ottobre objednat aj na Slovensku alebo to musí ist z Ciech?
já tu už 3 hodiny bojuju s OL, nechce žrát červený nitě, mrcha. Co proti nim má? Hnědý mu nevadily, že on už má taky depresi z toho bláta venku? 😀
@denisa121 ja objednávam bez problémov priamo z http://www.ottobredesign.com/ platím cez paypal, ale tuším sa dá aj kreditkou

@ucitelka70 takový pribiňák nám dělávala babička a já ho ted dělám svým dětem je to mňamka a navíc když vidím že u nás chtěj za malej pribiňáček 11,9 kč 😕 😕 a je v tom kilo cukru tak jdu do mdlob 😀 😀
U nás ten starší když dostane za den hodně cukru tak je nezvladatelný prostě je hypoš a dělá to vždy když přijde od našich.když ho moje mama hlídá třeba jen dopoledne.A minule mi říkala,že mu žádné kokina nedávala jen kofilu,pár lip,dvě karamelové lízátka a 1,5l toptopiku 😀 😀 😀 a pak se diví že 😀 😀 ale jí je to jedno potom mi ho předá a má klid 😀 😀