icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

fassy
2. apr 2013

Ahojte holky, pořád tady nakukuju a kochám se, tak taky něco přidám 🙂 Na vaše profi výtvory sice nemám, ale malý si zatím nestěžuje 😀 Víc výtvorů mám v albu 😉

caramilla
2. apr 2013

@bordino ty jsou luxusní, krása!

caramilla
2. apr 2013

@jitu22 krásný
@medvidekponco no, jasně, já ho mám asi měsíc 😀 Určitě půjde, pošiju pár softových zakázek a pošlu ho... toto bych si nikdy nenechala líbit u tak drahého stroje, teda u žádného stroje. Jen se bojím, že na to nepřijdou, sem tam to vypadne, sem tam to naskočí, prostě fakt nejhorší možný typ závady, odhaduju to na to, že to tam budu furt dokola posílat. A být bez stroje pro mě = krach. Takže zvažuju koupi záložního obyčejného stroje za pár šupů. Absurtida, co? Ale toto může potkat prostě jen mě, mám na tyhle věci prostě smůlu. Jinak je ten stroj absolutně boží a proto bych se ho nevzdala a radši budu mít dva a ten pfaff budu posílat dokola na reklamace 😀
@diapozitiv01 Jo jo, 4 😉

petule55
2. apr 2013

@barcav a ostatní - díky 🙂
@palosek ano ano, je to dadka. Jsem střihla jedno z Dadky zkušební, aby mi těch "normálních" látek nebylo líto 🙂 Ale barvičky jsou moc pěkné...

danielahe
2. apr 2013

@bordino wow nemam slov 😕 😕 😕 😕 , takovy krasny boticky 😵 😵 😵 😵

allymally
2. apr 2013

Holky, mám osobní dotaz. Jaký máte názor na to, že bych dávala jako mléčnou dávku 21měsíčnímu synkovi čerstvé mléko? Nechce mi pít ten umělý sunar, jogurty bojkotuje a jediné co sní, je tvarohový míša v biokvalitě. Akorát se to trošku prodražuje. Moc děkuju za jakoukoliv odpověď 😉

danielahe
2. apr 2013

@petule55 super tricko 😉 🙂 a ja siju taky pomalu, mozna kdybych nesedela po vecerech u konika, tak by to slo rychleji 😅

danielahe
2. apr 2013

@allymally doufam, ze me tu nikdo neukamenuje 😅 , ja davala jirikovi mliko od kravy asi tak v roce a pul 😀 a byl spokojenej, lahev rano a vecer 😉

allymally
2. apr 2013

@danielahe já jsem z toho děsně zmatená. Někdo píše tak, někdo tak. Tož já nevím. Kdysi ho prďolka pil a nic mu nebylo. Alergie jsme nepozorovali žádné. Tak já myslím, že by to nemuselo být zas tak špatné. I když my jej pili od skoro půlroka a dost nás to poznamenalo s bráchou😀 😀 😀 😀 Mě teda víc. Jsem děsně praštěná 😀 😀 😀 😀

allymally
2. apr 2013

@danielahe joooo a hádej, co Ti zítra pošlu??? 😀 😀 😀 😀 😀

danielahe
2. apr 2013

@allymally 😀 😀 😀 😀 😀 , alergii na kravske mliko byste poznali uz davno 😉 , tu ma moje druhe ditko 😝 a objevilo se mu to od 4 mesice a jelikoz kojim, tak dietkuji 😅 Uvidis, jak mu mleko sedne 😉 . Moje doktorka mi jenom rekla, ze mu nemam davat to pasterizovane. No u tobika to tak rychle nebude, si jeste asi uzijeme s mlikem 😝 😅
Jaaaaa uz se nemuzu dockaaaat, budu mit zase vanoce 😀 😀 😀 😀 , snih je, darecek dojde, jen ten stromek chybi 😀 😀 😀 😀

allymally
2. apr 2013

@danielahe tak já Ti nějaký přibalím 😀 u nás byla fuča, tak je jich tu popadaných hodně 😀 😀 😀 😀

sinala
2. apr 2013

@allymally mé starší děti ho pily od 9 měsíců a nikdo neprotestoval ani ony ani doktorka. V životě nepozřely sunar ani nic jiného 🙂 🙂 🙂. Malý se zatím kojí, tak mlíko dostává ve formě melty. Mléko bylo přímo od krávy domácí 🙂, převařené a teď kupuju v automatu

caramilla
2. apr 2013

@allymally Jasmína pije taky cca od roka biomléko tady od kamaráda z farmy. Ale musí být fakt kvalitní. Dávala jsem jí ho v roce nepasterované, čerstvě nadojené. Pak ale měla nějakou virozu a já se bála, že je to z mléka (ale na 99% nebylo, bylo to zřejmě od bratranců, chcíp🙂, ale bála jsem se, tak jsem jí ho pár měsíců pasterovala (mléko se zahřeje dokud se na něm neudělá tenulililinký škraloupek (na fouknutí), pak se to odstaví a nechá vychladnout a dá do ledničky). Teď už ale dlouho pije to mléko zase nepasterované, určitě od dvou let. Mléko miluje, když přivezou z ekofarmy, tak stojí s hrnečkem u dveří a hned jeden vypije 😀 Byla se tam i podívat na kravičky 😀 Mléko z automatu bych asi pasterovala, kdybych tu farmu fakt dobře neznala. my máme mléko od kamaráda z ekofarmy, kde to znám, jezdím tam a dám za to ruku do ohně.

anastazieb
2. apr 2013

@allymally já dokonce nedávala žádný mlíko 😀 Kojila jsem asi do 15m (už to ale bylo jen trošku myslím) a pak jsem dávala rýžové mléko z DM. Vilémek měl totiž na mlíko alergii. Jedl jogurty (ale nijaký velký množství), Lučinu a sýry... Já totiž nejsem přesvědčená o důležitosti mlíka v dětské stravě 😀

kryska5
2. apr 2013

@allymally u nás mlieko teda tiež moc nefičí, pre malú je mlieko ryžové z DM 😝 ale teda príjem vápniku je kvalitnejší napr. z makového oleja ako z mlieka podla mňa 😉
http://www.centrumzdravehozivota.sk/clanky/mako...
túto mňamku máme doma http://www.centrumctm.sk/product/makovy-olej-14/, akurát teda sa premáham, bo mňa z neho napína 😀 😀 😀 ale nie som zvyknutá papať oleje, ale čo človek nespraví pre svoje zdravie,že? 😝

bordino
2. apr 2013

Jedna rychlovka na dobrou noc 😀

kuna
3. apr 2013

@fassy to jsi sila???? Kalhoty a bunda jsou jak kupovane, vubec bych to nepoznala 🙂

kuna
3. apr 2013

@bordino super! Budu muset vyrazit do sekace na svetry 🙂

zikie
3. apr 2013

@lillyzelvicka To je nádhera!!! přesně můj styl!

marionetta
3. apr 2013

Ahojte dievčatá,veľmi vás chcem poprosiť o radu.Tiež rada šijem a vymýšľam,ale neviem prísť na to,prečo mi stroj nešije napr. po úplete.Zachytí tak 2 stehy,potom aj 3-4 cm vynechá a zasa zachytí 2 stehy a takto stále dookola.Na iných materiáloch mi to šije jedna radosť,ale tie úplety sú katastrofa.Vymenila som aj ihlu,aj ihlu na úplet som skúšala,ale stále rovnako.Neviete v čom môže byť problém???? Ďa kujem

bordino
3. apr 2013

@kuna za 69,- mám vestu, 2x kalhoty pro J., 3x triko pro mě, 2 věci pro Jášulu a ještě merino svetr k recyklaci 😀 Miluju tyhle nákupy 😀 😀

petkasv
3. apr 2013

@allymally Ally tak u nás Bětka byla do 13m kojená a pak jsem na ráno a noc přešla na normální mlíko a v pohodě, od dvou let ho nemá vůbec, byla bych ho vysadila dřív, protože ona ho pila na litry, za den, někdy za dva dny vypila litr mlíka, hrozný, od dvou let ho nemá na spaní, občas jí přes den udělám kakao, nebo jí ho naliju normálně do hrnečku a v pohodě 🙂 ničeho se neboj, ale klidně ve 21m bych už ho nedávala vůbec, já ho chtěla vysadit už jen kvůli tomu, že ona pila jenom mlíko a pořádně nic nejedla, teď konečně jí krásně a sní celou porci 🙂

petkasv
3. apr 2013

@fassy ty kalhoty a ten kabát, to je paráda, to si fakt šila, mám pocit, že když jsem přijde nějaký nováček a ukáže svojí první tvorbu tak se můžu jít zahrabat 😉

fassy
3. apr 2013

@kuna Jj šila, ale v reálu jsou tam samozřejmě chyby, na fotce to tak nevypadá 😀

fassy
3. apr 2013

@petkasv Šila a sama 😀 Ta bunda byl můj první počin na novém mazlíkovi Brother. Předtím jsem šila na staré Veritasce, ale začala zlobit, tak je schovaná. Zas takový nováček nejsem, šiju už dlouho, ale jen jsem tady nepřispívala, ono taky nebylo moc s čím 😀 Ale ty trička jsem šila poprvé 🙂

petkasv
3. apr 2013

@fassy tak to je hustý, to prošívání, já to nechápu 🙂 🙂

lenasss
3. apr 2013

@bordino děkuji za odkaz 🙂 jen nevím zda ti mám děkovat 😀 😀 😀 😀 😀 tam zase nechám majlant 😀 😀 😀

semy.cz
3. apr 2013

hezké dopoledne 🙂

Jedna ranní mňau 😉

ucitelka70
3. apr 2013

@allymally my už dávno dávame čerstvé mlieko.... a to už ani neprevárame..... jedine, ak kúpime z automatu, tak to hej, a robievam domáci pribináčik - 1 kocka tvarohu, 1 pochúťtková smota a jeden uvarený vychladnutý vanilkový puding - s lyžičkou cukru premixujem
je to biokvalita a lacná