Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kalman nohavice nechcem k tomu.....
@ucitelka70 Iba kabát?
@ucitelka70
podla mier čo si vyššie uviedla ti určite stačia 2m
Ahoj holky, prosím o tip na střih na pánské triko. Objednala jsem merino, manžel původně tvrdil, že můžu rozstříhat jeho staré, ale teď nechce žádné dát 😒 Potřebuju, aby bylo na tělo.
@kalman takéto čosi... o niečo dlhšie http://www.fler.cz/zbozi/snap-logo-red-3214249
Dobrý den, chtěla bych si ušít vkládačky do kalhotkových plen, poradíte z čeho a kde pak materiál sehnat? Ocením i jakékoli další rady (střih, kolik vstev, jak na sebe,...) Jsem v šití začátečník, zatím šiji spíš jen jednoduché povlaky na polštáře nebo závěsy, tak snad se s tím nějak poperu 🙂
@majandra33 mám doma zbytečný metr bambusoveho frote ze sijemdetem.cz a můžeme si to nějak předat, jsi-li z Brna . Jinak to sijemdetem -velký vyber.
@medvi11 Z Brna jsem a kolikavrstvé to většinou šijete? Jenom z toho bamusového froté nebo potřebuju ještě něco? Kolik bych těch vkládaček z toho kusu udělala a na kolik mě to tak vyjde?
@majandra33 sila jsem 4 vrstvy 10*30. Nebo 3 vrstvy 10*60 s tím , ze se to přeložilo napůl. Ty 4 vrstvy ale byl zahul na me nervy a slovnik u overlocku.... Zítra premerim ten kus frote, ted mi děti spí u skladu látek🙂
@svela a zkusit obkreslit z trika, které mu sedí? u pánského bych si to i docela troufla, jen si pohlídat to zaoblení rukávů u průramků a tak...
@majandra33 vrstvy záleží, jaké máš možnosti schnutí, nejrychleji 1 vrstva, ale musí to být větší a poskládat, nebo prefold ze 2 vrstvev, jinak klasika pak jsou úzké vkládačky z 3-4 vrstev, ale už to hůře schne, ale ještě se to dá, nebo vyzkoušet
@svela střih na pánské tričko http://www.shelby.fi/kaava/301/301_instructions... , ale určitě poměř s nějakým, co manžel nosí (šila jsem víc, jak před rokem z merina z Mylly (nošením se dost vytahuje), jen si vzpomínám, že jsem určitě prodlužovala do délky)
@veronik77 střih z Farbenmixu by byl určitě super, ale nechce se mi z Německa objednávat, trvalo by, než by to přišlo a já potřebuju tričko jako dárek.
@petkon díky moc, vypadá to dobře, zkusím to podle toho. Jakou velikost jsi šila a jak sedí? Myslíš, že by šlo to nejmenší i pro mne, když nosím vel.36? Asi musím porovnat, co? Já si šila podle Ottobre dětskou 164, ale s obyč rukávy a i u toho jsem musela střih zužovat, abych ho měla na tělo. Tyhle raglánový rukávy by se mi líbily víc 🙂
@daisyr Určitě porovnám s tričkem, co nosí, ale střihnout bych si to podle toho netroufla. Díly trička bych snadno obkreslila, ale těch průramků se bojím, že by mi to nesedělo. To radši riskovat nebudu 😉
@ucitelka70 to se do 2m vejdeš poholdně. Já jsem šila nosící bundu ze 2m (po metru od každé barvy), délka asi stejná jako na fotce, vel. cca 38. Ještě mi kus zbyl.
Dámy zdravím, můžu taky k vám? 🙂
@palosek Jo, Samsungy jsou podle mě hodně dobré, ale ty ceny 😨 Já si na mobil musela vydělat sama, takže jsem si ho ale vybrat mohla taky sama. To samé tablet, já se ho ptám na názor a on "kup si co chceš", ale pak že to mám koupit na CZC, že tam bude mít za mě body a pak slevu 😀 Dneska mám půjčený jeho tablet a na ten Fler je to fakt paráda! Ale třeba v gmailu jsem nepřišla na to, jak dát hledat mejly, nevíte někdo?
@rina76 asi ti to nepomůže, ale já už od Vánoc nemám stále funkční všechny 3 stroje zároveň, je to fakt šíleně na palici... Takže soucítím 😀 OL šije jak novej, ale pfaffík pofrčí v pondělí do servisu a já půjdu na kolenou za tchýní pro Veritsku s prosíkem a budu se chectat jak magor, že Caramilla má pfaff za 30 tisíc a šije na Veritasce, fakt super 😀 Ale jinak ten stroj je boží! 😀
@palosek ach, šedo-růžová 😵
@kristyna80 vítej 😎
Můj jediný výtvor tohoto týdne.
@caramilla krásná kombinace...hned jsem ukazovala dcerám, že jim taky něco takového ušiju.... 😅 😅 😅 se na mě dívaly...A v tom jako pak máme jít do města, jo??? 😕 😕 😕 Tak mě zdusily 😝 😉
Co děláš s těmi stroji??? že nefungují??? 😀 😀 😀 Beztak šiješ 24hodin denně a oni chudáci pak nestíhají.... a jedině v té opravně si odpočinou.... 😀 😀 😀 😀
@kristyna80 můžeš mezi nás 🙂

@medvi11 takto viem aj ja..... raz dlžka 70-90 cm a raz dlžka rukáva 70- zo zvyškov kapucna.... ale skutočnosť je niekedy iná.... závisí od strihu,