icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
5. apr 2013

@caramilla hledat emaily na gmailu je pro mě španělská vesnice, tomu prostředí nerozumím 😀 😀 😀

sinala
5. apr 2013

holky jak je to s pouštěním barvy u vypraných látek. Když je peru poprvé, tak mi některé pouští barvu (některé fineriby MTX, teplákovina batani) a mám obavy, když je při šití zkombinuju s nějakou světlejší barvou ( nemyslím bílou 🙂), abych to pak neměla zaprané. Nebo mám prát do zblbnutí, dokud nepřestanou pouštět barvu? 🙂 🙂 🙂

bordino
5. apr 2013

@zdeann různě 😀 když se daří tak cca 5 minut, když se nedaří, tak hodina málo 😀 😀 😀

bordino
5. apr 2013

@medvi11 qqqqqqqqqqqqqqqqq ono to vůbec není zelený 😀 se mi ta látka strašně líbila, tenký modrý a žlutý použek a ve finále zelená. Taková chodící didaktická pomůcka 😀

sinala
5. apr 2013

@bordino já věděla, že nechci vidět odpověď 🙂 🙂 🙂 a ráda si přečtu časy ostatních pomalejších holek 😀 😀 😀

bordino
5. apr 2013

@caramilla
@palosek že by byly stroje přetažené? 😀 😀 😀

caramilla
5. apr 2013

@palosek tak se jich zeptej, jestli letos viděli kolekce hadrů v obchodech, letos se opět nosí tyhle střeštěné barvy, budou in 😎 😀
Na pfaff jsem šila celkem 3 hodiny než se poprvé posr. display, tak nevím, mě to nepřijde moc 😀
OL jsem nevěděla, že se má promazávat, tak tam teda si sypu popel na hlavu, servisák když ho otevřel, tak prý ječel nejsprostší slova, co známe😀 😀

caramilla
5. apr 2013

Tak ještě na modelíně + konečně foto háčkované čepice z příze od Def. Už ji mám asi 14 dní hotovou, ale byla na ní zima jí nafotit 😝 Pamatujete, jak jsem fotila v lednu jasmínku v halence? 😀 😀 😀 Dneska by mi v ní zmrzla 😀

petkon
5. apr 2013

@svela podle té XS jsem šila na sebe (nosím 42) a ještě jsem dost zužovala, tak 4 -5 cm na předním (celkem, tj. 2-2,5 cm na polovině) a 4-5 cm na zadním díle (taky celkem) a do délky prodlužovala. Manželovi jsem šila XS a nezužovala, ale hodně prodlužovala do délky. Jinak bych řekla, že to sedí dobře. Jaké máš merino? To z Mylly se nošením dost vytahuje, další jsem si pro sebe šila z oboulíc climayernu a je to lepší.

palosek
5. apr 2013

@caramilla bobeček zmrzlý 😅 😅 😅 😅 Krásná...malá, kalhoty, i čepička..... stimul, že bych měla D už taky uháčkovat...ale ...ještě je pořád zima....a jestli bude pořád ten prosinec??? 😅 😅 😅 😅

caramilla
5. apr 2013

@palosek hele, já mám na jaro připravené 2 bekovky a 2 háčkované čepičky, jednu ještě dodělávám a ještě jsem dostala od bráchy nějaký barete k číny asi za 20 kč, ale je krásnej🙂 A čekám, že to bude furt na nule nule nule a pak najednou 30. Takže háčkuj, ale na další jaro, možná... 😝 Ale za těch 30 budu klidně i ráda a čepičky vyhodím, jen ať už je proboha teplo! A doufám, že to pak ve skleníku pofičí, páč já fakt nevím, co budu dělat letos s rajčatama, ve skleníku by mi zmrzly, tam je dát nemůžu klíčit a růst a doma je mít fakt nechci, to jsem pak měla celý rok pozůstatky molic po celém bytě, to fakt ne... 😠

svela
5. apr 2013

@petkon a jakou má manžel normálně velikost? Můj nosí trička XL, tak jakou použít... Dneska mi zapomněl ten střih v práci vytisknout...
Já mám merino ze sijemdetem. Zatím jsem šila z pružného, to má v sobě 5% elastanu a přijde mi super, ale teď budu šít ze 100%, tak jsem zvědavá, jaký to bude. Máme pár věcí kupovaných taky ze 100% merina a v pohodě, nepřijde mi, že by se vytahovaly.

veronik77
5. apr 2013

Další Philippa, i s čepicí, zítra to navleču na modelínu, dnes nechce bundu na sebe, že já se s tím šiju 🙂

rina76
5. apr 2013

@caramilla dneska jsem rozstříhala další tučňáky, tak až se budu v noci nervovat, tak si vzpomenu, že nejsem sama 🙂

petkasv
5. apr 2013

@veronik77 krásná, super barvičky 🙂

caramilla
5. apr 2013

@veronik77 tý jo, tak je vychytaná 😎

veronik77
5. apr 2013

@caramilla
@petkasv díky 😵 ještě mám v plánu softku z letního softu pro obě holky, ale až jindy, ať si taky Philippa odpočine 😀 Taky ještě uvažuju, že dám dopředu légu, aby neprofouklo...

lillyzelvicka
5. apr 2013

@caramilla ta barva čepičky je parádní 😉
@veronik77 tuhle barevnou kombinaci jsem si oblíbila 🙂
Tady moje práce za poslední dva dny 🙂

petkasv
5. apr 2013

@lillyzelvicka to je boží 🙂

kristyna80
5. apr 2013

Teda!!! Všechno krásný!

A díky za přijetí 🙂

lilly2711
5. apr 2013

@veronik77 nádhernááá, ja sa už teším na šitie 😀 😀 😀 len musím počkať, kým nám skončia prázdniny a opravia nám boiler, momentálne máme zimu ako v psinci, všetci sme chorí a zúrime 😠 😠 😠 čiže nejaké šitie neprichádza do úvahy ☹ ☹

danielahe
5. apr 2013

@caramilla báječné jako vždy 😵 😵 😵 😵
@lillyzelvicka ty uši jsou boží 😉
@veronik77 jako holky před tebou, krásné 🙂
@bordino rychlovka 😅 , moje rychlovky většinou končí v koši 😝 😅. super, něco takového by mě nenapadlo. 😉

ucitelka70
5. apr 2013

@sinala ja som mala s trojkombináciou teplákov od batani podobne.... boli predprané všetky tri farby - hnedá, tyrkys, zelená, pošila som pekne kombinácie... a myslela som že ma drbne, ked som si všimla pri schnutí, že sa mi prepili farby, tak som ešte raz preprala, namydlila tie časti, kde sa mi zlialo a pekne vyšlo, potom už nepustilo.... doporučujem ešte po vyschnutí do octovej vody.... a prepláchnuť....

ucitelka70
5. apr 2013

@lillyzelvicka dokonalé, veľmi vydarená aplikácia.... a to predlženie nohavíc si robila zo šuštákoviny? proti zafúknutiu myslím....

diapozitiv01
5. apr 2013

@ucitelka70
Dufam ze to nerobi aj teplakovina z detivbavlnke

ucitelka70
5. apr 2013

@veronik77 veľmi dobrá kombinácia farieb.... a tá pasuplka je aká?

ucitelka70
5. apr 2013

@diapozitiv01 tá to nerobila.... hnedá z batani sa mi vpila do zelenej.... ale potom to pekne vyšlo hned

palosek
5. apr 2013

@caramilla já dnes koupila muškáty (pač mě opět nepřezimovaly), abych to jaro aspon malinko přivolala 😀 😀 😀

palosek
5. apr 2013

@lillyzelvicka joj, tak to je parádní inspirace...uši sice šít nebudu 😅 , ale tu kombinaci asi zkopčím 😵 😵 ...říkám asi.... 😉

komisakpd
5. apr 2013

@caramilla nevies ako najst kontakty v mailoch alebo vsetky kontakty ktore mas?