Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb a boxerky sú takisto super, ja som tiež šila podla tohto strihu, musím hodiť fotky...tuším máme podobný vkus 🙂
@mikulka45 😉 Taky mám tenhle střih ráda, vypadá to tak profi. I když zrovna tyhle trenýrky se mi až tak nepovedly 😀 Ale na prodej šiju jiný střih, tohle je moc složité 😀
Jinak myslím, že ta žlutá k tomu jde stejně jako ta oranžová, já jsem jí kvůli tomu objednávala z Batani, ladí k tomu krásně, stejně jako ta smaragdová a asi by k tomu šla i petrolejová odtamtud, tu mám ale jen jako teplákovinu. I když úplně nejvíc by se mi k tomu líbily Lille proužky nebo hvězdičky, ale myslím, že zrovna k tomuhle žádné sladěné nejsou, poptám se u zdroje 😉
@bordino no já zrovna nonity šila. Dělám si strejčka na léto, to asi moc času mít nebudu..... předek a zadek nohavic byl ok, jediný problém byl ten odklápěcí předek. Napřed ušít ten předek poklopu i s futrem a hlavně si tam označit kam až našít ty kapsy. , vtip je v tom, že nejsou přišitý úplně.Na těch fotkách je to na farbenmix docela dobře vidět.
@sufik1 ty máš stále tak krásne látky..... a tá kombinácia je fakt svieža.... na leto....
@zojec krásne, pestrofarebné...
Tady pár výtvorů za poslední tak 2 měsíce. No, jde mi to pomalu 😀
Body z climayarnu, první (a zatím poslední) body na OL a šíté dvojjehlou.
Pyžamko z ještěrek. To froté krásně ladí, ale hůře se z něho šije, jak je tahavé.
A velikonoční plenečky (myšleno: šito o velkonocích, když byla taťka doma a staral se o děti 😀 ) - některé uvnitř aksamit, co mi zbyl, jiné froté + vkládačky a vložky ze zbytků, ještě mám pár menších zbytků na odličovací tamponky 😉 Trošku jsem zvětšila svoji původní plenku a nějak méně natáhla gumky, tak jsou větší - našemu osmikilákovi jsou i na nejmenší změnšení, ale aspoň vydrží dlouho 😉
baby poradte prosím vás..... zlomila som patku na zips - lodička - a takéto by mohlo byť vhodné do singeru pre sesternicu a aj pre veritas? http://www.sijacie.sk/sk/katalog/detail/1068-pa...
@a_lexa Docela jo, ale za to jeho nadšení to stálo 🙂 Dělala jsem to na poslední chvíli, protože jsem měla tolik práce, že jsem se k tomu dřív nedostala, takže jsem toho za poslední dvě noci moc nenaspala 🙂
Jo a koukám, že i oblečení má šité, tričko z climu a tepláky s tučňákama. Už se občas dokopu k šití i něčeho jinýho než bot, jen nestíhám fotit
@semy.cz Tak už jsi tu.. ty ses teda rozjela 🙂
Měla bych dotaz na vás co jste šily bundu PHILIPPA. Hlavně v té větší velikosti od cca 116. Jak velikost odpovídá? A je potřeba si dát na něco pozor (zúžit, rozšířit) ?
Chci ji ušít pro dcerku, má velikost 134,ale je hrozně hubená, tak nevím, kterou velikost vybrat.
@ucitelka70 mne ta patka príde ako upínacia a na veritasku asi nie. Mamina má a naviem ako by si to tam dala. jedine, že máš nadstavec na upínacie patky. potom by tam mohla ísť
Ahojte, ja som kedysi xy stran dozadu prosila o radu ako sit so softu a pridavam moje vytvory, maju svoje muchy - napr predtym som na teplackoch overovala strih - ale kedze soft je iny material tak som na prvych musela upravovat pas a tiez budem musiet opravit spodok nohavic lebo ta lemovacia gumka sa zatrhava o suchy zips na topankach, ale po dlhom case som sila nejake oblecenie detom tak som spokojna 🙂 🙂 🙂

@anastazieb krásne tričká 😵 , tiež mám teraz nastrihaného mývala so smaragdovým jednolícom, len nemám žiadnu oranžovú doma, tak kombinujem so slniečkovo žltou, čo sa naposledy brala od animal. Oranžová sa málokedy nazbiera minimum, je to škoda...