icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
6. apr 2013

tak konečně došito @sinala potěším, že jsem to šila 14 dní a zip šila nadvakrát 😉 Střih z Ottobre 6/2012-č.9, fialová látka je ze sukně za 20Káčé ze sekáče a barevná je hilco ze ŠD, vevnitř lama z mtx

a_lexa
6. apr 2013

@kalman tepláky jsou krásný, ale jak už tu bylo několikrát napsáno: "JÁ CHCI TY NOHY!!!" 🙂

a_lexa
6. apr 2013

@jieff ten je krásnej - musel dát spoustu práce a určitě bude moc slušet. 🙂

jieff
6. apr 2013

@a_lexa děkuju! práce s ním byla, ale jsou tu takové co by ho daly za večer😉

kalman
6. apr 2013

@a_lexa neblázni 😵 Já už asi nebudu fotit sebe abyste mi nezávideli ty NOHY 😀 😀 😀

a_lexa
6. apr 2013

@kalman 😀 😀 Jo jo, to bude fajn, když do těch krásnej věcí, které tu vystavuješ narveš někoho tlustýho, škaredýho, nejlépe s hrbem 😅 😅 .............Jak si to tak po sobě čtu, tak bude nejlepší, když budeš šít na mě. 😀 😀

jam3
6. apr 2013

Tak jsem v pátek tu IKEA taky odpískala a radši jela za za kamarádkou poňuchňat devítidenní Zuzanku. Rodila doma a prý dobrý.

Tak co tento týden v pátek, hodilo by se to někomu víc? Třeba na desátou? Mám kecací absťák. 😀

bordino
6. apr 2013

@jam3 mě předběžně ano, pokud nemám někde domluvenýho něco jinýho 😀

ucitelka70
6. apr 2013

chystá sa niekto objednávať z batani?

diapozitiv01
6. apr 2013

@ucitelka70
Asi ja pojdem nejake uplety

ucitelka70
6. apr 2013

@diapozitiv01 tam majú pre mna červený soft 10/5...... ešte teraz v apríli?

caramilla
6. apr 2013

@jieff ten je krásnej!

caramilla
6. apr 2013

@petkasv moc hezké a ty nařasené kapsičky jsou boží 😵

caramilla
6. apr 2013

JInak jsem byla na kurzu výroby sýrů atp., fakt bomba, to je svět. Takže přestávám kupovat látky a knoflíky a začínám šetřit na hračky tohoto druhu http://www.dobrykolonial.cz/
Můžete si doma vyrobit všechny druhy sýrů, fakt mazec.
A s tím mlékem pán říkal, že pokud je z dobré farmy, kde se dodržují správné postupy a hygiena, tak ideální je pít nepasterované mléko, klidně i maličké děti. Protože mléko obsahuje enzymy, které podporují rozklad laktózy. Pasterací se enzymy zabijí a laktóza se stává pro střeva problémem, takže buď nepasterované a nebo pak až zakysané, jinak mléko nedoporučuje. Ale průmyslové mléko a sunary nedoporučuje už vůbec. A prý alergie na laktózu jsou právě způsobeny pitím pasterovaného mléka, kde se laktóza nemá jak odbourat. Blbá jsou mléka z farem, kde zvířata jedou na siláži a může se tam kontaminovat mléko fekálníma bakteriema a to není sranda. Takže ideálně mít dobrého farmáře v okolí, kterého znám a vím, jak chová a že to má v pořádku. Nejlepší mlékárenský produkt je kefír, to je prý elixír života, ale to je známá věc. Asi si konečně koupím kefírovou houbu 😀 Zítra se budeme učit mozzarellu, korbačiky a takové ty tahané věci a očkovat na nivu a hermelín 😀
Mňam.

bordino
6. apr 2013

prosím, kdo jste šily Nonity, mohla byste sem některá napsat nějaký shrnující návod pro blbce, co se němčinu učil 12 let?, bohužel marně? co s čím sešít, co potřebuje podžehlit, jestli jsou tam nějaké vychytávky... díky moc

bordino
6. apr 2013

@caramilla kam ty na ty kurzy chodíš a kam dáváš Jasmínu? Vrazím tam děti taky a plůjdu s tebou 😀

ucitelka70
6. apr 2013

@bordino ja som si šila vlastný pajc podľa návodu na FM, text som si dala googlechromom preložiť.... ale obrázky napovedali samé o sebe.... veľmi dobre sa mi šilo :D

ucitelka70
6. apr 2013

@caramilla to musel byť zaujímavý kurz.... to by sa mi páčilo.... 🙂

anastazieb
6. apr 2013

Tak taky pár fotek ode mně, jsem si nahamounila látky v hromadkách, tak musím taky šít, ať je to někde vidět 😀

petkasv
6. apr 2013

@caramilla ty jo ty si superžena, nadžena, já vůbec nechápu, kde na ty kuzry bereš čas 🙂 🙂
jj kapsičky jsou boží 🙂 mám z nich radost 🙂 děkuju 🙂

petkasv
6. apr 2013

@bordino na FM je i fotonávod jak na to, nevim jestli ti to pomůže 🙂

ucitelka70
6. apr 2013

@anastazieb krásne

veronik77
6. apr 2013

@jam3 já můžu, hurá 🙂

caramilla
6. apr 2013

@bordino No, nevím, zda bude můj manžel ochotný pohlídat i tvého syna 😀 😀 😀 Je víkend, tak ať si tatínek taky užije dítě ve vzdoru 😀
@anastazieb úplně profi 😀
@petkasv taky potřebuju relaxovat zase něčím jiným. A trochu se dovzdělat ve věcech záhadných a tajemných. Mě vždycky pak přijde, jak jsem mohla vůbec žít bez toho, abych tohle všechno věděla... žila jsem totálně v temnotách 😀

bordino
6. apr 2013

@petkasv díky

petkasv
6. apr 2013

@caramilla jo ani nevíš jak ti to závidim 🙂 jen si to užívej 🙂

kamishek
6. apr 2013

@caramilla to s tím mlíkem je zajímavé, nad pasterizací jsem se zatím moc nezamýšlela...
ale laktóza je sviňa, cca před rokem jsem si (tehdy ještě netuše následky) dala syrovátkový nápoj, ještě jsem to neměla ani dopité a už se mi začalo dělat špatně a začala jsem se nafukovat, večer jsem byla nafouklá jak balon a břicho vypadalo jak ve čtvrtém měsíci minimálně... pak jsem čas od času trochu sama na sobě testovala a došla jsem k tomu, že homogenizované mlíko = skoro okamžitě pocit šutru v žaludku a špatně až do večera, kdežto nehomogenizované můžu pít i ve velkém a pohoda... škoda jen, že takových na trhu moc není 😠
nejlepší mlíko stejně ale vždycky bylo u babičky to čerstvě nadojené a jenom přecezené přes plátýnko 😵

petkasv
6. apr 2013

Tady fotky na modelce 🙂

caramilla
6. apr 2013

@kamishek homogenizované mléko už nekoupím. Dneska jsem pochopila konečně ten "problém", Já to furt nechápala, proč je "tak špatné". Je to proto, že je jsou tak tukové částečky rozšmelcované na mikrokapičky a ty se nemohou sloučit (což je teda cíl té homogenizace, což jsem jako tušila, ale nevěděla jsem, proč to vadí). Organismus tyto kapičky nezachytí a nezpracuje a tak se dostávají prý do krve nebo co a dělá to paseku. Prostě ty homogenizované mikrokapičky náš organismus vůbec neumí trávit. Pokud se na mléku po odstátí neudělá nahoře smetana, tak nepít ☹
A syrovátka je na pití úžasná, ale musí být správě zpracovaná. Musí být zakyslá. Pokud není, tak je to vlastně jen tak laktoza a je to pro organismus darda. Pokud je to zakyslé, tak je to naopak hodně zdravé. Prý to dává pít králíkům a kozám a jsou totálně fit, nepotřebují očkování a léky. Prý je to úžasný nápoj. Ale to, co se prodává jako syrovátka v obchodě, prý zas tak zdravé není, ale nechytila jsem, proč, možná kvůli té homogenizaci, nevím. Síla je, že ten průmysl to mléko cíleně ničí, je to celé postavené na hlavu, máš něco hodnotného a dobrého a průmysl to zničí, aby to prodal a co nejvíc vydělal. Začínám chápat to, proč jsou peníze tak špatné 😀

caramilla
6. apr 2013

@petkasv krásné, a ty oči, má krásné oči a tvoje 😉