Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@medvi11 příze je mohérová, úžasná ale nevim jak se jmenuje, koupila jsem jí u nás v gala a ztratila štítek ☹ ale je fakt boží 🙂 🙂 knoflík je od CAR 🙂 🙂 z galanterie 🙂 a návod najdeš určo na mmb-pecičková čepka je to hrozně jednoduchý - pecička je z dlouhých sloupků - nahodíš jeden provlíkeš ale jen půlku (očko ti zůstane na háčku) a uděláš jich takhle třeba 5, nebo 4 a pak nahodíš a provlíkneš všema očky a pecička je na světě 🙂 🙂
@palosek no neboj taky se do toho dostaneš 🙂 🙂
@medvi11 já mám právě ten vrh moc obtažený přes boky a stehna. Bohužel nejsem modelka. Něco jsem našla, ale nevím http://www.terrymoda.cz/produkt/bavlna-se-vzore...
@petkasv věř mi, nedostanu 😅 😅 😅 Dělám ty obloučky...sedla jsem k tomu večer u telky, jen ji poslouchala a háčkovala.ale po půlnoci už jsem to zabalila...To ty bys měla aspon tři 😀 😀 😀 Holt pomalejší ruce 😀 😀 😀
@medvi11 taky pářu už jsem byla v polovině a vypárala, velký obvod...opět...tak jedu znova 😀
@petkasv Krásná čepička! A moc se mi líbí ta kytička. Prozradila bys mi, prosím, jak na ni? Včera jsem se snažila najít nějaké návody na háčkované kytičky a buď tomu nerozumím, nebo nic moc kytky... Jinak už jsem zvládla čepičku i pro tu menší cácorku a ta byla hotová za den a půl. Takže se lepším 😎. Jen mě štve, že jsem ještě nevychytala ten zadní šev, aby byl rovný... Máš na to nějaký fígl? Díky díky díky!!!
@macin73 http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=9256
tady máš popis té kytky, snad je to ta samá...a přikládám můj celovíkendový háčkařsko-párací počin 😀 Ale netuším, JAK to děláte, že máte ty fotky hlavou nahoru...v PC je mám správně a když je otočím, jsou zase blbě...Tuto čepičku má Jana k proužkaté oboustranné bundě v modrobílé kombinaci a druhá strana je červená s puntíky, od Frugi, čeká mě tedy ještě čepička červená pro obrácenou bundu 😀
holky, vy jste takovy znaly....z ceho nejradsi hackujete jarni cepicky????
@katka82 krásne.... to si šila isto riadne dlho....., či máš "mamafaktory".... ideš ako manofaktúra vo veľkom :D
@petkasv toto je parádny vzor - bobule....
@ucitelka70 To jsem ráda, že nejsem jediná, kdo nedává punčocháče 😉
@caramilla Peti, Tá petrolejová mikina na Jasmí je krásna, má zaujímavý rukáv...
Tahle čepička vypadá taky hezky 🙂
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=12114
😉
Tak PECIČKOVÁ :- už nevím kdo všechno chtěl 🙂 http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=4677
a návod na kyti - uháčkuju 5řeť.ok a spojím, do nich vháčkuju 10krátkých sloupků a zase spojím 🙂 udělám 4řeť oka a do druhého krátkého sloupkuudělám pevné oko a zase 4řeť oka a vynechám jeden krátký sloupek z předchozí řady a do druhého udělám pevné oko, takhle to objedu celé 🙂 a ukončím pevným okem 🙂 do prvních 4řeť. ok háčkuju postupně - krátký sloupek, polodlouhý sloupek, 3 dlouhé sloupky, polodlouhý sloupek a krátký sloupek, tím mi vznikne první lístek kytky 🙂 a udělám jich celkem 5 🙂 pak kytku otočím na rub a v místě kde se setkávájí krátké sloupky začnu dělat řetízek, uháčkuji 5řeť. ok a připevním k dalšímu lístečku v místě kde se setkávají krátké sloupky kvítku 🙂 a celé obháčkuju 🙂 kytku si otočím llícem ke mě a stejným způsobem na ně naháčkuji kvítky jako u ty první 🙂 někde na mmb je na to návod 🙂
tak tu je slúbená vesta... a je na predaj..... napíšte mi kočky cca cenu, koľko by mohla stáť, je flízom podšítá, vnútorné vrecko, odnímateľná kapucna.... ešte musím niekoho zohnať, kto by mi nabil dve patentky na kapucnu..... a dozadu ešte nažehlím zajtra refexnú nažehlovačku....
tak ma mrzí.... môj drahý by bol v tom fešáčisko.... ale ten flíz to zmenšil hádam aj viac ako o číslo...

@medvi11 jojo s tím počítám, ale bohužel sukně mi nesedí, tak jak by měla, proto volím tuhle variantu 😉 Ale přesto děkuji