icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

janaj0
10. apr 2013

@medvi11 jojo s tím počítám, ale bohužel sukně mi nesedí, tak jak by měla, proto volím tuhle variantu 😉 Ale přesto děkuji

medvi11
10. apr 2013

@palosek ja háčkuju stylem 4 řady udělám a 3 odpářu a tímto tempem mám za 2 hodiny odpárané asi 10 řad 🙂 ale to je proto, ze to nemám v oku a experimentuju a nedržím se popisu 🙂

petkasv
10. apr 2013

@medvi11 příze je mohérová, úžasná ale nevim jak se jmenuje, koupila jsem jí u nás v gala a ztratila štítek ☹ ale je fakt boží 🙂 🙂 knoflík je od CAR 🙂 🙂 z galanterie 🙂 a návod najdeš určo na mmb-pecičková čepka je to hrozně jednoduchý - pecička je z dlouhých sloupků - nahodíš jeden provlíkeš ale jen půlku (očko ti zůstane na háčku) a uděláš jich takhle třeba 5, nebo 4 a pak nahodíš a provlíkneš všema očky a pecička je na světě 🙂 🙂
@palosek no neboj taky se do toho dostaneš 🙂 🙂

petkasv
10. apr 2013

@medvi11 já jsem taky hrozná nesnášim návody a pak jedu podle sebe 🙂 🙂

medvi11
10. apr 2013

@janaj0 a nesla by ta kupovana spis nějak rozumneji upravit? Ja jsem si z něčeho podobného jednobarevneho odstrihla vrch - bylo to do gumy - a nasila to do patentu. Jinak jsem byla jak selka ( s mými kily navic to vypadalo uuuuuzasne ... )

medvi11
10. apr 2013

@petkasv Jo jo, po kazde druhé rade zkouším Jane na hlavu a pokud nezkusim dele, o to vic param 🙂 zlatí ti, kdo čtou nebo se drží návodu ...

janaj0
10. apr 2013

@medvi11 já mám právě ten vrh moc obtažený přes boky a stehna. Bohužel nejsem modelka. Něco jsem našla, ale nevím http://www.terrymoda.cz/produkt/bavlna-se-vzore...

palosek
10. apr 2013

@petkasv věř mi, nedostanu 😅 😅 😅 Dělám ty obloučky...sedla jsem k tomu večer u telky, jen ji poslouchala a háčkovala.ale po půlnoci už jsem to zabalila...To ty bys měla aspon tři 😀 😀 😀 Holt pomalejší ruce 😀 😀 😀
@medvi11 taky pářu už jsem byla v polovině a vypárala, velký obvod...opět...tak jedu znova 😀

sinala
10. apr 2013

@katka82 krása 🙂 🙂 🙂

beky52
10. apr 2013

@petkasv ..je to užasná čiapočka..presne link na mmb nemáš? ja som to nenašla.. 😒

beky52
10. apr 2013

@katka82 ..užasne si pošila..

macin73
10. apr 2013

@petkasv Krásná čepička! A moc se mi líbí ta kytička. Prozradila bys mi, prosím, jak na ni? Včera jsem se snažila najít nějaké návody na háčkované kytičky a buď tomu nerozumím, nebo nic moc kytky... Jinak už jsem zvládla čepičku i pro tu menší cácorku a ta byla hotová za den a půl. Takže se lepším 😎. Jen mě štve, že jsem ještě nevychytala ten zadní šev, aby byl rovný... Máš na to nějaký fígl? Díky díky díky!!!

medvi11
10. apr 2013

@macin73 http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=9256
tady máš popis té kytky, snad je to ta samá...a přikládám můj celovíkendový háčkařsko-párací počin 😀 Ale netuším, JAK to děláte, že máte ty fotky hlavou nahoru...v PC je mám správně a když je otočím, jsou zase blbě...Tuto čepičku má Jana k proužkaté oboustranné bundě v modrobílé kombinaci a druhá strana je červená s puntíky, od Frugi, čeká mě tedy ještě čepička červená pro obrácenou bundu 😀

macin73
10. apr 2013

@medvi11 Teda, to je krásná princezna... a ta modrá kukadla... aaach 😵

macin73
10. apr 2013

Tak upgrade první čepičky plus druhá... zatím jsem to vymyslela takto, asi by to i stačilo, že?

macin73
10. apr 2013

@medvi11 Jinak díky, to je asi ona, tak u příští čepičky zkusím 😝

winnyfred
10. apr 2013

@bulinka děkuji 🙂 kalhoty měly ve školce úspěch, ale jestly nás vzaly se dozvíme až v pondělí tak snad to klapne

sufik1
10. apr 2013

já vyšívala zbytky pulu... novorozenecké svrchňáčky s křidýlky. Střih u mě na mailu, fotonávod na blogu.
Ty lemovací gumky s obrázky jsou super. Jen ta cena. A taky jsou hrozně pevné, takže určo to bude sedět i malým novoškům.

aerin
10. apr 2013

holky, vy jste takovy znaly....z ceho nejradsi hackujete jarni cepicky????

aerin
10. apr 2013

ja teda abych nebyla fakt uz jen smirak prihodim akorat dve super tesnici pyzama pro ditka kamaradek, nic extra....trvaly mi dlooouho, nechapu, jak to delate, ja vsechno delam po chvilickach, jinak to nejde ☹

ucitelka70
10. apr 2013

@katka82 krásne.... to si šila isto riadne dlho....., či máš "mamafaktory".... ideš ako manofaktúra vo veľkom :D

ucitelka70
10. apr 2013

@petkasv toto je parádny vzor - bobule....

zdeann
10. apr 2013

@ucitelka70 To jsem ráda, že nejsem jediná, kdo nedává punčocháče 😉

ucitelka70
10. apr 2013

@caramilla Peti, Tá petrolejová mikina na Jasmí je krásna, má zaujímavý rukáv...

palosek
10. apr 2013

Tahle čepička vypadá taky hezky 🙂
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=12114
😉

lenasss
10. apr 2013

@aerin já jsem si ted oblíbila na jaro camilu dobře se z ní háčkuje. nebo merino vlnap to je taky dobré ale když bude +10 tak mi příjde už moc teplé ale já mám věčně spocené děti jak nohy tak hlavy 😀

jancasoch
10. apr 2013

@petkasv taky by mě zajímal návod jak toto uháčkovat 😉

daisyr
10. apr 2013

@katka82 mě přijde, že se takto semeníš co týden nebo ještě častěji 😀 to já ušiju tak za rok , ale moc krásné

petkasv
10. apr 2013

Tak PECIČKOVÁ :- už nevím kdo všechno chtěl 🙂 http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=4677

a návod na kyti - uháčkuju 5řeť.ok a spojím, do nich vháčkuju 10krátkých sloupků a zase spojím 🙂 udělám 4řeť oka a do druhého krátkého sloupkuudělám pevné oko a zase 4řeť oka a vynechám jeden krátký sloupek z předchozí řady a do druhého udělám pevné oko, takhle to objedu celé 🙂 a ukončím pevným okem 🙂 do prvních 4řeť. ok háčkuju postupně - krátký sloupek, polodlouhý sloupek, 3 dlouhé sloupky, polodlouhý sloupek a krátký sloupek, tím mi vznikne první lístek kytky 🙂 a udělám jich celkem 5 🙂 pak kytku otočím na rub a v místě kde se setkávájí krátké sloupky začnu dělat řetízek, uháčkuji 5řeť. ok a připevním k dalšímu lístečku v místě kde se setkávají krátké sloupky kvítku 🙂 a celé obháčkuju 🙂 kytku si otočím llícem ke mě a stejným způsobem na ně naháčkuji kvítky jako u ty první 🙂 někde na mmb je na to návod 🙂

ucitelka70
10. apr 2013

tak tu je slúbená vesta... a je na predaj..... napíšte mi kočky cca cenu, koľko by mohla stáť, je flízom podšítá, vnútorné vrecko, odnímateľná kapucna.... ešte musím niekoho zohnať, kto by mi nabil dve patentky na kapucnu..... a dozadu ešte nažehlím zajtra refexnú nažehlovačku....
tak ma mrzí.... môj drahý by bol v tom fešáčisko.... ale ten flíz to zmenšil hádam aj viac ako o číslo...