icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bulinka
9. apr 2013

@winnyfred hezký kalhoty, tak snad vám přinesou štěstí. Nás do školky ani do jeslí nevzali ☹. Budu vám držet palce

bulinka
9. apr 2013

sice to nemá se šitím nic společného, ale mám z něj takovou radost, že se musím pochlubit 😀. Můj první kváskový chleba

semy.cz
9. apr 2013

hezký večer 🙂
Koukám jaký zase přibyli nádherný věcičky 🙂
Tak se taky pochlubím..právě jsem došila..moje první soupravička....krapet mě potrápila :D ale je hotovo..moc se mě nepovedlo na tričku kolem krku, ale dělala jsem to poprvé no....snad to bude příště lepší 🙂

danielahe
9. apr 2013

@semy.cz ja uz sice siju nekolikaty kousek, ale je to vetsinou pokus omyl 😀 , kdybych zmenila strih bodycka u prukrcniku, tak s tim moje hlavicka bude asi hodne bojovat 😀 . Mas to hezke 😉

semy.cz
9. apr 2013

@danielahe 😀 moc děkuju 🙂

caramilla
9. apr 2013

@bulinka nedělej mi to, mňam, au, mě kručí v břiše!

caramilla
9. apr 2013

Takže vybrala jsem tento http://www.czc.cz/prestigio-multipad-9-7-ultra-...
Velký display, červený rámeček, dvoujádrový procesor, Jack 3,5 a možnost vkládat karty. Já chtěla obyč tablet za 2 tisíce, ale to nejde si vybrat, když člověk vidí ty lepší a větší 😀 😀 😀

kamishek
10. apr 2013

@caramilla Jo, to chápu, teď mám doma půjčený tablet, který se bude prodávat odhadem za 13,5t Kč a neumím si představit, že bych koupila něco horšího (kdybych kupovala)... a bohužel si něj už začínám zvykat, tak nevím, co budu dělat, až ho budu muset vrátit 😝

semy.cz
10. apr 2013

Dobré ranko 🙂

tak ještě dávám jednu ranní na modelovi 🙂)

@kamishek jo to je blbý, když se bude muset vracet..věřím že už jsi si zvykla....tak šetřit korunky 😀

kamishek
10. apr 2013

@semy.cz tak naštěstí to zatím používáme spíš tak na občasné hraní her, brouzdání po netu a koukání na tv, takže až se bude muset vracet, tak to nebude tak bolet... pokud ho nezačneme používat víc 😅

semy.cz
10. apr 2013

@kamishek tak to jo, ale je to asi fajn pomůcka 🙂 já teda nemám, ale vím že na logopedii s ním pracovala s malým a líbilo se mě ty hry že tam sám přesouval zvířátka apod.
my chceme tento rok pořídit jeden z těch levnějších klukům do auta, na cestování...

petkasv
10. apr 2013

@caramilla my máme samsung note, ale podle mě je to fuk, hlavně když je člověk spokojenej, ale můj muž je jako ten tvůj a nosí si práci z práce a tak je spokojenej že jí má v kapse 😖

abigail1
10. apr 2013

Jdu si pro radu 🙂 Můžou se tkané pevné látky šít PES nitěma nebo raději bavlněnýma? Předem díky.

jieff
10. apr 2013

@abigail1 myslím že je to jedno.

jancasoch
10. apr 2013

@caramilla jooooo červený rámeček 🙂

papajka7
10. apr 2013

@abigail1 ja nemam dobre skusenosti z bavlnenymi,nesili mi obre,trhali sa 😝 ,uz pouzivam iba polyesterky 😉

katka82
10. apr 2013

Ahojky tak se jdu vysemenit 🙂aby to nevypadala že se jen flákám 😀

petkasv
10. apr 2013

@katka82 ty jo nejsi ty číňan 🙂 🙂 🙂 krása 🙂 mám tu ještě ty velký kytky z wendy a teda bodyno z nich vypadá dobře, asi to taky zkusím 🙂

katka82
10. apr 2013

@petkasv 😀 😀 ne já nebýt číňan 😀
tohle je za celej minulej tejden a pak mam ještě ve foťáku kojící noční košili pro kamarádku a pro jejich malou pýžo 😉 to sem hodím časem 🙂

laeela
10. apr 2013

@katka82 ty se teda ale flákáš. Za celej minulej tejden jen milion šicích počinů, jo? 😀 Tohle neušiju ani za půl roku. 🙂

laeela
10. apr 2013

@katka82 A nejvíc se mi líbí to bublinové tríčo. I když bodýčka jsou taky luxusní, odkud máš tu modrou látku s kravičkou?

katka82
10. apr 2013

@laeela 😀 😀díky 😉 ta kravičková je z MMB 😉 ale už je to asi 2-3 roky co jsem ji tam kupovala 😅

macin73
10. apr 2013

@petkasv Taky jsem si zrovna říkala, že bych nečekala, že to body z té kytkaté látky bude tak pěkné...

@katka82 Jsi šikovný číňan 😀 😀 😀

janula18
10. apr 2013

Ahojte nemá niektorá alebo neviete kde na nete by som našla strih na podprsenku? Niečo ako je Belviabra, mamina má ísť na operáciu prsníka už zase a tuto belviabra má je dobrá, len ten material jej je dráždivý. Chcela by som jej spraviť z bambusového športového úpletu. Ona je dosť silnej postavy, ja si strih prispôsobých. Dik

zuzu_epona
10. apr 2013

@katka82 Prekrásne vecičky a teda nechápem, ako sa toto dá stihnúť ušiť za týždeň pri dvoch malých chlapčekoch 😉

janaj0
10. apr 2013

@caramilla
@katka82
@zuzu_epona
@janula18 dobrý den dámy, mám dotaz z jaké látky jde ušít tato sukně (je to takové lehoučké plátno - bavlna) http://www.kik-textilien.cz/cz/navi-top/damy/da... a kde tu látku popř. koupit. U nás nic podobného nemají. Děkuji

petkasv
10. apr 2013

Holky konečně jsem čapla háček do ruky a včera za dvě hodiny bylo hotovo, přišlo mi to jako věčnost 🙂🙂 🙂 já ty pecičky miluju 🙂

medvi11
10. apr 2013

@janaj0 za tu cenu bych to nešila a radši koupila... Pokud teda nechceš jinak barevnou 🙂 a nějaká dobře zasobena prodejna něco podobného nema? Ale obavám se, ze určitě neusetris a látka bude dražší než koupena sukně...

medvi11
10. apr 2013

@petkasv krasne, z čeho to je a kde je odkaz na vzorek? A odkud je ten knoflík?

palosek
10. apr 2013

@petkasv mě picne. Za dvě hodiny. Já se s tím dělám několik dní :p 😀