Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katkaela to si fakt dobre vymyslela.... 😉
@ucitelka70 teď mi přišel domů zelený lyocel a vypadá dobře, na letní kalhoty super, chladivý a splývavý 🙂
holky trochu reklamy. Pozitivní i negativní.
Stoklasa otevřel nový obchod kousek od Anděla, Prodejna Praha Smíchov Karla Engliše 3211/1
je to mezi Andělem a Knížecí, jak jezdí busy, tak touhle ulicí a první nebo druhá doprava.
a ještě varování před objednávkou z latka.cz Po mnoha urgencích a až výhružných mailech od nich mám konečně reakci a (snad - mám přislíbeno) dostanu aspoň zbytek peněz za látky, které už 3 měsíce nejsou schopni doposlat. Takže pokud na látky spěcháte a chcete spolehlivého dodavatele, tak tenhle to určitě není. Objednávala jsem na začátku ledna, s tím, že dodací lhůta je cca 10 dní. Po 3 týdnech přišla první várka a od té doby z nich mámím buď zbytek nebo peníze - několik tisíc.... Takže pozor na ně. Mně to jednou stačilo. A to nemluvím o účtech za telefon, ty už byly taky docela vysoké a nedalo se dovolat na infolinku, pořád automat.
@anastazieb ty kalhoty jsou super 🙂)
Prosím prosím, mám nešicí dotaz. Potřebuju koupit větší autosedačku asi 9-18 kg a nevím jestli tu s tim pultíkem, které vyhrávají bezpečnostní testy, buď Cybex Juno-fix nebo Kiddy Energy Pro anebo nějakou bez toho pultíku. Máte někdo s tím pultíkem zkušenosti? Určitě je to bezpečnější, ale zdá se mi, že je tam to dítě úplně zabarikádované a v létě mu tam musí být asi i dost horko. Předem děkuju moc za názory.
@volpaia ahoj
my pro prvního prcka máme Britax KING plus 9-18 a jsme s ní hodně spokojený. I malje je v ní spokojený.
O té s pultíkem jsme uvažovali pro druhého když to vypadalo že starší ještě nebude moct do větší, ale přesto že jsme to nakonec řešit nemuseli jelikož už do větší dorostl jsme tu s pultíkem zavrhli, přijdne nám přesně jak píšeš že je tam to dítě strašně upíchlé a nemá vůbec možnost jakéhokoliv pohybu + když je teplo tak další plocha která je špatně prodyšná...i z té naší sedačky je prcek věčně spocený...neumím si představit jak by byl mít tam ještě pultík....
toť za mě 🙂
Holky, přidávám taky trochu reklamy. Už jsou fotky z nového Ottobre zde http://ottobredesign.blogspot.cz/
@volpaia Já teda na 1. místě mám bezpečnost, já mám z cestování autem fakt noční můru, mě to přijde jako ruská ruleta, kdykoliv kamkoliv jedu do auta, tak se bojím, naše E55 je navíc jedna z nejhorších silnic na počty nehod na 1km ☹ Takže my máme s pultíkem Cybex Pallas nebo jak se jmenuje, vyhrála nějaké testy. Jsme spokojeni, prve to byl šok to ukurtování, ale Jasmína si zvykla a ten pultík používá na kreslení a nebo si tam opírá ručičky, je zvyklá, ale když třeba má spát, tak se tam nemůže vrtět a měnit polohy, takže až v létě pojedeme na dovolenou daleko, tak nepojedeme 15 přes noc, ale na půlku a noc budeme spát v kempu. Takže asi tak. Pultík je komfort pro dítě směrem dolů, ale dramaticky krok nahoru bezpečnost, a na tu já dám. Protože kdyby někdy náhodou něco, nebudu si nikdy v životě vyčítat, že jsem mohla udělat víc. I když, kdo ví, vždycky si vlastně asi člověk bude vyčítat, že mohl udělat víc. Takže pak je to asi jedno 😀 Od 18 kg je už pak bez pultíku, jen na pás. A vydrží až do konce.
Jinak má i iso-fix. Je hezká a nešpiní se.
@sufik1 to je fakt síla! 😠 A to jsou Němci?
@semy.cz A ten D-test je někde k vidění?
@caramilla Já právě furt váhám, jestli ten pultík ano anebo ne. Dneska jsme ho tam posadili a skoro tam chudák za tím pultíkem nebyl vidět. Právě mě přišlo, že si ani plyšáka nepodrží, jak je tam zabarikádovanej. Jasně že bezpečnost je důležitá, ale ta Romer Duo plus právě v tom testu ADAC vychází taky dobře. Těžko říct, kterými testy se řídit. Prodavač nás nutil z těch bez pultíku do Maxi Cosi Tobi, ale ta mi v těch testech ADAC nepřipadá moc úspěšná. On jí přitom chválil jako nejlepší bez pultíku a o ěech Romerech se skoro ani nezmínil. Tak nevím.
tý jo, tohle je překrásný http://3.bp.blogspot.com/-yhUotNuQgDg/UWRAYsDm5...
@stanka_i u mě vede 7 na sešívání úpletů nebo kde chci, aby byl šev hodně pevný, a 15 na tkaniny a na lemování trik a rukávů. Vypadá hezky a netrhá se. Dobře vypadá i kontrastní nití. 3 používám na prošívání fleecových čepiček po líci a 5 na našívání gumiček. Pružný steh je i 2, ale nezačišťuje. Fajn je třeba na fleecové oblečení, fleece se nepáře. A já ho používám na různé aplikace (na kontury), protože je silnější.
@volpaia Prodavači bych nevěřila, prodavač vždycky chce prodat to, z čeho má největší zisk 😀 Každá firma má jinak nastavené marže, takže automaticky, když z něčeho máš vyšší marži, co chceš prodat, že? 😀 Neříkám, že to tak je, ale může to tak být.
Testy jsou u autosedaček výborné, těmi bych se řídila. D-test je přístupný jen těm, co si zaplatili, napiš mi přesný typ a já se ti kouknu. Pokud je bezpečnost srovnatelná s těma nejbezpečnějšíma, tak určitě je lepší i ten komfort. Roční dítě tam fakt zahučí, to máš pravdu, ale děti rychle rostou 😀
@volpaia Já teda za Römerku moc chválit nemůžu, byla to moje oblíbená značka už pro velké holky, prcci měli miminkovské, pak jsem koupila jednu a druhou té střední kategorie a teda jsem z těch sedaček úplně znechucená, kupované nové, tu první máme dva roky, druhou rok a půl a kupovali jsme jednu z limitované edice, tudíž dražší a jednu z té střední ceny.
Kompletně rozlámaný polystyren, který je za hlavou, porupali gumičky na potahu, potah po dvou vypráních ztratil úplně tvar, takže natáhnout ho zpátky je šílená akce. Zasekává se systém pro vyklopení sedačky, když chceš vyndat pás, na jedné špatně cvaká přední přezka, takže už dvakrát se nám stalo, že jsme dítě připoutali, ale jelo rozepnuté. Jinak jsou strašně velké a když je nacpem do sedmimístního auta, tak se těmi bočními šoupačkami už nedá projít, takže starší děti lezou pravidelně před přední sedadlo a kolem řadící páky a ručky uličkou dozadu.
No fakt jsem zklamaná. Jinak se mi teda ani nelíbí systém regulace vnitřních pásů, když dítko sedí, tak mi to nikdy nejde dotáhnout nebo povolit, vždy musím celou rozdělat.
Každopádně chyba na mé straně, kdybych sedačku nekupovala na blind po netu a vyzkoušela někde v reálu, tak asi bych do ní fakt nešla.
Letos váhám, zda to ještě s nimi vydržím, ale spíš ne a půjdou k popelnici 🤐.
@volpaia Jo a ještě další "drobnost". Na Cybexech je vidět, jak je ten potah z jednoho kusu, tady jsou dvě části, jedna je ta vnitřní opěrka s takovou zástěrkou a druhá část obepíná zbytek, ale tam kam přijde ta opěrková zástěrka, tak tam je velká díra, má se to sepnout na druky, které ale dost rychle přestaly držet, takže v místě zad jsou děti bez potahu a hlavně jim tam padají bonbónky, drobky, vše do té vnitřní konstrukce. No pošušňání, výborně se to čistí a vyklepává. 🤐
Jinak jsem teď koukala, kolik jsme za ně dali a jedna byla za pět a půl a druhá za čtyři a půl. 😖
@volpaia Já mám Romer a jsme spokojeni, já se právě té pultíkové bála, protože v některých autech bývá problém s pásy, že nejsou tak moc dlouhé. My měli problém přikurtovat i vajíčko v novém autě a to jsem ve starém nadávala, že má krátké pásy a jak jsem pak zjistila, tak to nakonec byl luxus ta délka. A bála jsem se toho pultíku, my máme v rodině slabou fobii z uzavřených prostor a já bych to jako dítě tuto autosedačku nerozdýchala a moje ségra už vůbec ne.
Já právě proto ty pultíkové zavrhla, i když vím, že v testech nevychází špatně.
Takže jsem vybírala z Romer a Maxi Cosi. A Romer mi byla víc sympatická a taky je posazená níž, takže při posazování dítěte mu netřískám hlavou o strop auta. Zase mu lámu nožičky o přední sedadlo. Jsem ráda, že je sedačka uprostřed a dítě kope tatínka do ruky, protože jinak má nožičky skřípnuté mezi svojí a přední sedačku. Tak nevím jestli to není specielní rozežranost Romerky. Ale i vejce nám líp sedělo uprostřed. Nám teda vepředu v autě sedí obři a chtějí mít sedadlo vzadu, že se jim tam nevejdou nohy.
@mooncaa No když řídí manžel, tak se nemůže rozmachovat a musí si ty nohy malinko skřípnout, aby se syn vůbec vešel a to dává nohy po stranách sedačky, takže taky tak. No nevím, mohla bych koupit náhradní polystyreny za 8 stovek a ušít potahy, ale fakt nevím, jestli se s tím trápit.

@katkaela krása 😵